2022. november 10., csütörtök

Sarah Adams – Csalóka szerelem



   A külföldön is nagy sikert aratott Csalóka szerelem már magyarul is megjelent! Ha kíváncsi vagy arra, hogy bloggereinknek mennyire tetszett a TikTok szenzációnak számító barátokból szerelmesek típusú romantikus történet, akkor tarts velünk, ráadásul ha melléd áll a szerencse, akkor megnyerheted a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is a kötetből!




   Barátokból ​lett szerelmesekről szóló TikTok-szenzáció, az év romkomja
   Örökre barátok maradunk?
   Bree Camden titkolja, hogy reménytelenül szerelmes legjobb barátjába, Nathan Donelsonba, aki mellesleg az NFL, az észak-amerikai futball liga legendás játékosa.
   De ez Bree legkisebb problémája. Egy autóbaleset következtében már soha nem lehet belőle balerina, úgyhogy táncstúdiót nyitott – és továbbra is nyitva tartaná, ha sikerül kiköhögnie a bérleti díjat.
   Amikor Nathan a segítségére siet, és megvásárolja az egész épületet, Bree örülhetne, de ő még mindig nem boldog. Felhajt egy-két tequilát – jó, talán többet, mint kettő –, és legmélyebb, legsötétebb titkait elkotyogja egy TMZ riporternek.
   Miután a videó virális lett, az egész világ azt hiszi, Nathan és Bree egy párt alkotnak. Ők a tökéletes pár. És Nathan sajtósának támad egy ötlete, ami Bree-nek is anyagi biztonságot jelenthet.
   Mi a bökkenő? Úgy kell tenniük, mintha szerelmesek lennének egymásba. Három. Teljes. Hétig.
   Most van itt a pillanat, hogy Bree végre előálljon titkolt érzelmeivel?
   Lehetséges, hogy Nathan is palástolt valamit?


   Next21, 2022
   Eredeti cím: The Cheat Sheet, 2021




   Mindig is vita tárgyát képezte, hogy fiú és lány/férfi és nő között lehet-e barátság, vagy sem. Úgy gondolom, hogy lehet, addig a pillanatig, míg a gyengéd érzelmek közbe nem szólnak. Akár egymás iránt, akár a páros valamelyik tagja kacsintgat másvalaki irányába, ami nagyon bonyolítja a dolgokat. A dolgok akkor bonyolódnak igazán, amikor a barátok egymásba szerelmesek, de gondosan titkolják. S pontosan erről szól Sarah Adams könyve: barátok közötti eltitkolt szerelemről, mert a páros egyik tagja sem akarja feladni azt a barátságot, bajtársiasságot, ami annyi éve közöttük van egy (esetleg) balul végződő románcért.

   Nos, tehát van egy leányzó és egy srác, akik még az iskolából ismerik egymást. Fiatalok, szépek és tele vannak a jövőre vonatkozó merész tervekkel. Rosszul mondom: a lánynak, Bree-nek tényleg tervei vannak, mégpedig az, hogy felvegyék a neves művészeti akadémiára és világhírű balerina legyen. A srácnak, Nathannak csak szülei vannak, akiknek merész terveik vannak egyszülött gyermekükkel: hivatásos focistát akarnak belőle faragni, hogy majd a sikereiben sütkérezhessenek. S ahogy az már lenni szokott, a tervek nem mindig materializálódnak. Illetve nem mindkettőjük számára, mert míg Nathan mesés karriert fut be, addig Bree-nek szertefoszlanak az álmai, mert egy autóbaleset után már soha nem lehet belőle profi táncos.
   Bree szegény családból származik, Nathan szülei tehetősek. Ez nem számít a két fiatal kapcsolatában, viszont érdekes lesz megfigyelni azt, ahogy a szülők később gyermekeik sikereihez viszonyulnak, különösen a Nathan családját.

   Igazándiból ez a történet szinte semmi olyasmit nem hoz, amit már ne olvastunk volna: barátokból szerelemesek, kamukapcsolat, gazdag pasi-szegény lány kombó, de annyira szórakoztatóan van megírva, olyan vicces (vagy nem) fordulatokkal lepett meg, amelyek elfeledtetik, hogy tulajdonképpen egy kliséhalmaz. Ott vannak például Nathan csapattársai, akik mindent megtesznek, hogy Nathan végre-valahára túlléphessen a barát státuszán és meghódíthassa szíve választottját. Én ki nem néztem volna egy csapat háromajtós szekrény-méretű fickóból ennyi romantikát – na persze, a könyvet egy nő írta, de akkor is. Vagy Bree cserfes tanítványai, akik a kamaszkor lezser pimaszságával kiváncsiskodnak és osztogatják kéretlen tanácsaikat. Hangosan vihorásztam, mikor Bree - erősen alkoholos állapotban - kilakkozza Nathan és barátai lábkörmét, ezzel egy újabb babonát teremtve a csapat körében. Mert a sportolók nagyon babonásak tudnak ám lenni!

   Egy csapat nagyszerű karaktert mutat be a történet. Ugye ott van Bree, akinek odalettek a karrierálmai, de talpraáll és a maximumot hozza ki a helyzetből azzal, hogy táncstúdiót nyit. Dícséretes, hogy nem akar elfogadni anyagi segítséget a tehetős Nathantól, sőt nem akar része lenni, annak a cirkusznak sem, ami a sztárfocistát körülveszi. Hogy mégis belecseppen... pech. Azt több pohárnyi alkoholnak (Bree nem bírja az alkoholt. Egyáltalán!) és fecsegésének köszönheti. Annyira szerethető karakter, hogy akaratlanul is drukkolni kell neki, mert megérdemli a boldogságot.

   Nathan a tökéletes pasi. Legalább is eleinte annyira tökéletes volt, hogy már viszketegséget lehetett kapni tőle, de szerencsére később olyan arcát is láthattam, ami megmutatta, hogy a tökéletesség álcája alatt mégiscsak olyan, mint bárki más, vannak félelmei, kudarcai, frusztrációi. S hogy ne hiányozzanak a negatív hősök sem, érintőlegesen megismerhettem Nathan szüleit is, akik a hírnév fele hajszolták gyermeküket, most pedig kérkednek ezzel a hírnévvel és úgy mutogatják Nathant sznob összejöveteleiken, mint a cirkuszi majmot. Szép dolog ha egy szülő bátorítja, motiválja a gyermekét, csak mindennek van egy határa.
   Ez egy nagyon szerethető, szórakoztató történet volt, s minden bizonnyal valamikor majd filmet is csinálnak belőle, mert miért ne? Nekem bejött, de ízlések és pofonok.







   A Csalóka szerelemben a romantikus szál mellett nagy szerepet kap a sport, ezért jelenlegi játékunkban erre is fókuszálunk. Minden bloggernél találtok egy idézetet egy sportos romantikus kötetből, a ti dolgotok pedig kitalálni, hogy melyik könyvből idéztünk, és az adott könyv címét beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába!
   Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.



Jó érzés lélegezni. Egyszerűen lélegezni. Mert aki félelemben éli az életét, annak maga a lélegzés is folyamatos küzdelem.”


a Rafflecopter giveaway






11. 08. Fanni’s Library
11. 10. Betonka szerint a világ…
11. 13. Fanni’s Library extra
11. 14. Sorok között
11. 16. Dreamworld
11. 17. Hagyjatok! Olvasok!