2022. június 22., szerda

Elizabeth Hoyt – A vágy hercege



   Maiden Lane 12



   Újabb Elizabeth Hoyt sorozat magyar fordítása válik teljessé a napokban, hiszen a General Press Kiadónak hála most kerül a könyvesboltok polcaira a 12. Maiden Lane kötet. A vágy hercege nagyszerű kikapcsolódásnak ígérkezik a történelmi románcok rajongói számára, hiszen a történet egyszerre ígér kalandot és romantikát, kényszerházassággal és némi Szépség és Szörnyeteg felhanggal fűszerezve.




   A kifinomult, kedves és intelligens Lady Iris Jordan a rettegett bűnszervezet, a Káosz Urainak fogságába esik. A szabadulásához a segítség pedig onnan érkezik, ahonnan a legkevésbé sem várná. Dyemore hercegének legfontosabb célja, hogy beépüljön a Káosz Urai közé, és belülről pusztítsa el a szervezetet. Nincs ínyére, hogy az értékes idejét hölgyek megmentésével töltse. Most azonban, hogy a nagyurak mindkettőjüket meg akarják ölni, úgy gondolja, az lenne a legbölcsebb, ha feleségül venné Lady Jordant. Azzal azonban nem számol, hogy a végső szabaduláshoz nemcsak a gonosztevőkkel, hanem a saját démonjaival is meg kell küzdenie.


   General Press, 2022
   Eredeti cím: Duke of Desire, 2017






   Soha nem titkoltam mennyire kedvelem a történelmi romantikus könyveket és Elizabeth Hoyt neve különösen kedves a számomra, hiszen a Maiden Lane sorozata örökkön örökké a szívem csücskében lesz. Ezért is vagyok szomorú, hogy véget ért ez az izgalmas, fordulatokban és érzékiségben bővelkedő sorozat. Hoyt minden könyvét szeretem, hiszen a Maiden Lane-en kívül két sorozata is megjelent már korábban magyar nyelven is, de nekem ez az abszolút kedvenc, ezért olyan nehéz búcsút mondani ennek a színes világnak, mely olyan remekül vegyítette a 18. század Angliájának arisztokráciáját és londoni nyomornegyedét.
   Tizenkettedik rész – még kimondani/leírni is sok, de egyetlen rész sem volt gyengébb, nem volt unalmas, s míg más (akár rövidebb) sorozatok esetében egy idő után már kiszámítható volt, sablonossá váltak a dolgok, Hoyt soha, egyetlen pillanatig sem engedte, hogy a figyelmem lankadjon.
   Ahhoz, hogy A vágy hercege cselekménye élvezhető legyen, nem kell ismerni a sorozat előző könyveinek történéseit (de kár kihagyni őket). Mindegyik önálló történetként is megállja a helyét, bár itt-ott kapcsolódnak egymáshoz. S aki már olvasta a sorozat előző részét, annak a két főhős is némileg ismerős, hisz mellékszereplőkként már megjelentek a cselekmény során.

   Hogy milyen volt ez a történet? Mint általában Hoyt írásai: pörgős, izgalmas, érzéki. Viszont különbözött abban, hogy míg eddig csak sejtette mennyire dekadensek a Káosz Urai tagjai, most viszont explicít példákat kaptam a brutalitásukból, szexuális devianciájukból, s bátran ki merem jelenteni, hogy az urak egy egész pszichiátriai klínikának adtak volna munkát úgy harminc évig.
   Kedveltem a főszereplőket is. Lady Irisről már az előző részben tudni lehetett, hogy talpraesett nő és nem egy törékeny virágszál. Elrablásakor képes kiszabadítójára pisztolyt fogni, mi több, még a ravaszt is meghúzza, hogy utána odaadóan ápolja. Kicsit önfejű, kicsit ellentmondásos a viselkedése, de mindenképpen két lábbal jár a földön. S akkor ott van partnernek Dyemore hercege, aki szinte a semmiből tűnt fel, és akit mindenki csak szörnyetegként emleget az arcát kettészelő sebhely miatt, s aki a Káosz Urai korábbi vezetőjének fia. Természetesen mindenki azt várja, hogy visszatérésének célja a romlott társaság vezetésének átvétele, viszont neki egyetlen vágya van: eltörölni a föld színéről mindent, ami ezzel kapcsolatos. Tele van gyűlölettel, bosszúvággyal és csak a célt látja maga előtt, akkor is, ha ez az életébe kerülhet.

   Más sorozatok esetében nagyon gyakran előfordult, hogy a záró kötet kicsit langyosabb, a nagy, mindenre kiterjedő boldog végkifejletre koncentrál, feltűnnek a korábbi részek főhősei is valamilyen össznépi alkalomból. Ez itt teljesen hiányzik, mert csupán Kyle hercege jelenik meg epizódikusan, hiszen az előző részben ő volt az, aki a Káosz Urait üldözte, s feltételezései szerint sikerült is felszámolnia őket – mekkorát tévedett! Ez itt kizárólag Lady Iris és Dyemore hercegének szerelmi története, s a Káosz Urain kívül nincs benne hely senki másnak.
   Nyilvánvalóan kedveltem a történetet, s szívesen tovább olvastam volna, akár ezt, akár egy újabb Maiden Lane történetet. Egy biztos, ez nem finom lelkű hölgyeknek való olvasmány, mert a szerelmi történeten és erotikán túl brutális őszinteséggel ábrázolja mindazt, amit a Káosz Urai képviselnek. Hoyt ismét bebizonyította, hogy egy sorozat sokadik részében is lehet újat, meghökkentőt, felkavarót alkotni.
   Bár számos kiegészítő novellája-szösszenete van, melyeket kétlem, hogy valaha is olvashatunk magyar nyelven, ennek a sorozatnak vége. De nagyon szurkolok, hogy jövőre egy újabb Hoyt sorozattal ismerkedhessem meg.



Kapcsolódó bejegyzések


A sötétség hercege (Maiden Lane 6)


Szívembe zárva (Maiden Lane 8)

Édes csábító (Maiden Lane 9)

A bűn hercege (Maiden Lane 10)

A gyönyör hercege (Maiden Lane 11)






   Minden állomáson egy-egy betű halmot találtok. A betűket helyes sorrendbe rendezve egy-egy, a General Press gondozásában idén megjelenő történelmi románc írónőjének neve olvasható össze. A feladat tehát a szerző teljes nevének beírása a rafflecopter megfelelő sorába.

   Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.



AAIO CCCMMNRTY

 

a Rafflecopter giveaway







06.20. – Angelika blogja
06.22. – Betonka szerint a világ
06.24. – Könyvvilág
06.26. – Dreamworld
06.28. – Olvasónapló