2021. június 28., hétfő

Elizabeth Hoyt – A gyönyör hercege



Maiden Lane 11



   A General Press Kiadó gondozásában immár a 11. regény jelent meg Elizabeth Hoyt nagy sikerű Maiden Lane sorozatából. A St. Giles utcáin játszódó történet főszereplői ezúttal a király titkos fegyvere, Hugh Fitzroy, Kyle hercege és az álruhában, információkkal és titkokkal kereskedő Alf, aki maga is kész talány.





   A veszély karmai elől...

   Bátor, merész és lefegyverzően jóképű. Hugh Fitzroy, Kyle hercege a király titkos fegyvere, akit a Káosz Urainak legyőzésére küldtek, egy londoni sikátorban azonban mégis ő szorul védelemre. Egy rejtélyes alak egy férfi merészségével és egy nő kecsességével száll szembe az orgyilkosokkal.

   ...a vágy markába

   Magabiztos, okos és független. Alf a legkevésbé sem védtelen nő; nappal álruhát ölt, információkkal és titkokkal kereskedik, hogy St. Giles utcáin életben maradjon, éjszaka pedig ő a városrész hírhedt kísértete, az álarcos igazságosztó. A csábításnak azonban még ő sem tud ellenállni.



   General Press, 2021
   Eredeti cím: Duke of Pleasure




   Nem lenne szabad nekem erről a könyvről írnom, mert elfogult vagyok. Úgy a szerzővel, mint a szorozattal szemben is. Első pillanattól imádtam a Maiden Lane történeteit, és nekem az év fénypontja, amikor egy-egy újabb kötet megjelenik. Sajnos ennek már nem sokáig fogok örülni, mert ez már a tizenegyedik rész, a szerző pedig a tizenkettedikkel lezárta a sorozatot.
   A történet főhősei sem voltak ismeretlenek a számomra. Alf, az utcagyerek, már több részben is feltűnt epizodikusan, a sorozat előző része pedig már megismertetett Kyle hercegével, sőt a cselekmény motorjával is, hiszen a Káosz Urai nevezetű dekadens és perverz társaság már az előző részben is szerepelt mellékszálként. Most viszont főszerepet kapnak.
   Hugh Fitzroy, Kyle hercege, nem csak a király titkos fegyvere, hanem egyike a király balkézről született gyermekeinek. Az egyetlen, akit valamilyen formában el is ismert, annak ellenére, hogy anyja annak idején nem az arisztokrácia tagja volt, hanem egy ünnepelt színésznő. Őt bízza meg a király, hogy a Káosz Urai nevű, nemesekből álló társaság tagjait leplezze le, és számolja fel azt a társaságot, mely a parafíliák szinte teljes palettáját felvonultatja dekadens összejövetelein. A pedofíliától egészen az emberi áldozatokig.

   Namármost... Kyle hercege özvegy, van két fia, sőt menyasszonya is, egy szintén özvegy Lady, aki néhai felesége legjobb barátnője volt. Csakhogy a nyomozáshoz nem a Lady segítségére van szüksége – bár szó, ami szó, a Lady sem egy nyafka mimóza, hanem meglehetősen talpraesett –, hanem Alféra. Ők ketten már nem először találkoznának, hiszen Alf információval kereskedik, kiterjedt alvilági kapcsolatai, és természetesen ellenségei vannak. S mint kiderült, az ellenségek közösek a herceggel is.
   Több rész olvasása után is elmondtam, leírtam, hogy nekem nagyon hiányzott a St. Giles-i kísértet. Nos, visszatért. Meglepő, hogy ki vállalja fel ezt a szerepet, de sajnos már nem annyira titokzatos, mintha egy hangyányit megkopott volna az a misztikum, ami körbevette. S azt sem pontoztam, hogy már a fülszöveg lelövi a poént.

   Minden vélt vagy valós hiányossága ellenére a sorozat iránti imádatom töretlen, tehát ezt a részt is nagyon kedveltem. S ahogyan ezt már megszoktuk, a fejezetek elejéről sem hiányzik a megszokott meserészlet, mely majd a történettel együtt ér véget. S akárcsak eddig, finoman felvezetődik a következő – sajnos az utolsó – történet is, legalább is a két főszereplő személyében biztosak lehetünk majd. Annyit elmondok, hogy egy újabb herceg lesz, egy újabb titokzatos figura, aki most először kapott helyet a történetben. Egész Angliában nincs annyi herceg és más főrend, mint ebben a sorozatban.
   Bár egy sorozat része, kis jóindulattal önálló történetként is olvasható, de kár lenne kihagyni az előző részeket, különösen azoknak, akik kedvelik az ilyen klasszikus romantikus történeteket.
   Izgalmas volt, volt benne konfliktus és meglepetés bőven, s bár kiszámítható a végkifejlet, ez nem volt zavaró. A herceg és az utcafiú kapcsolata pont annyira volt érzéki, amennyire kellett ahhoz, hogy ne menjen át a mostanság divatos írott pornográfiába. Igen, azt mondtam a herceg és az utcafiú kapcsolata. De kicsoda valójában Alf? Nos, ezt a poént én biztosan nem fogom lelőni.
   Imádtam. Ennyi.



A szerző nevéhez kapcsolódó bejegyzések:


A sötétség hercege (Maiden Lane 6)


Szívembe zárva (Maiden Lane 8)

Édes csábító (Maiden Lane 9)

A bűn hercege (Maiden Lane 10)



   A gyönyör hercege az 1742-es Londonban játszódik. Mostani blogturnénk valamennyi állomásán olyan emberek neveit keressük, akik ehhez az időszakhoz köthetőek. A feladat a leírás alapján kitalálni és a rafflecopter megfelelő sorába beírni az urak teljes neveit.
   (Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



 Az Egyesült Királyság első miniszterelnöke, aki 1742.02.11-ig töltötte be e tisztséget. 



a Rafflecopter giveaway






06.28. – Betonka szerint a világ
06.30. – Angelika blogja
07.02. – Dreamworld
07.04. – Könyvvilág
07.06. – Olvasónapló