2022. június 4., szombat

Helena Hunting – Költözz az ágyamba

 

   Shacking Up 1


   A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Helena Hunting új regénye Költözz az ágyamba címmel. A Shacking up sorozat első részében Bancroft Mills hotellánc örökös és az éppen munkanélküli Ruby Scott nem hétköznapi találkozásából alakuló romantikus szerelemről olvashatunk jó adag erotikával fűszerezve. Kövesd végig a blogturné állomásait, és ha szerencséd lesz meg is nyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!




   Rubynak se munkája, se lakása, se magánélete nincs, ám úgy tűnik, mindez egy csapásra megváltozhat, amikor beköltözik Bane luxuslakásába, hogy gondozza az egzotikus állatait. Ruby Scott hónapok óta késik a lakbérrel, és képtelen normális munkát találni. De ekkor jön egy meghallgatás, ami mindent megváltoztathat! A nagy áttörés helyett azonban megbetegszik, és a lehető legmegalázóbb módon járatja le magát. És mindez egy rejtélyes, jóképű srác miatt történik, aki az előző este megcsókolta. Szerencsére a barátnője egy tökéletesnek tűnő megoldással áll elő: egy hihetetlen munkalehetőséggel. Rubynak be kell költöznie a hotelmágnás, Bancroft Mills luxuslakásába, amíg ő elutazik, és gondoznia kell egzotikus háziállatait. De amikor a frissen hajléktalanná vált Ruby először találkozik jövendő munkaadójával, kiderül, hogy Bane ugyanaz a srác, aki miatt beteg lett. Amikor Bane rájön, hogy mekkora bajt okozott Rubynak, felajánlja neki, hogy költözzön hozzá, és gondozza az állatait, egészen addig, amíg rendbe nem jön az élete.



   Maxim, 2022
   Eredeti cím: Shacking Up, 2017





   Durván másfél évvel ezelőtt találkoztam először Helena Hunting nevével, amikor a Maxim Kiadó Passion válogatásában megjelent a Shacking Up sorozatának harmadik része. Emlékszem, hogy annak idelyén közösségi oldalakon nagy volt a felháborodás, mert miféle dolog az, hogy egy sorozatot a harmadik részével kezdünk? Gond szál sem, mert a sorozat részei önálló történetek, és még nyomokban sincs közük egymáshoz. Komolyan. Sem egy már ismerős karakter, amelyik feltűnt volna már valahol, sem a helyszín, abszolút semmi.
   Bevallom, a szerző előző könyvéért nem különösebben rajongtam. Kéretik nem félreérteni: nem rossz, sőt! Csak valahogy nem volt az a fajta történet, amitől jött volna nekem az a bizonyos “wow” érzés. Ahhoz képest a Költözz az ágyamba sokkal jobban tetszett, mert valahogy könnyedebb volt, szórakoztatóbb, bolondosabb. S annak ellenére, hogy ugyebár ez egy érzéki könyveknek szánt sorozat keretében jelent meg (ugyebár a kiadó Passion válogatása), nem kizárólag lepedőszaggatásról szólt, hanem volt egy szép kerek történet, amit akár el is hihettem volna ha… de erről később.
   Nos, első sorban van egy nagyon szimpatikus hősnő: Ruby Scott. Hogy miért volt nekem szimpi? Azért, mert gazdag lány létére nem a könnyebb útat választotta, azaz nem hajolt meg apja akarata előtt és tanulmányai elvégzése után a családi bizniszben kezdi meg felfele lépegetését a szamárlétrán, hanem követte az álmát. Ruby ugyanis színésznő szeretne lenni, bár eddig a nagy áttörés elkerülte.

   A történet elején Ruby épp a mélyponton van: se állása, se lakása, se pénze, mert apja megvonta a támogatását, arra számítva, hogy ezzel lányát majd hazatérésre bírja. S mivel anyagilag a padlón van, barátnője puccos eljegyzési partiján épp betáraz az ennivalóból későbbre is. Ismerős valakinek az ilyesmi? Mert nekem igen, találkoztam már ilyen fazonokkal, akik mellesleg nem azért pakolgattak otthonra, mert rászorultak, mint a hősnő, hanem csupán azért mert megtehették. S ezen a bulin csókolja meg egy teljesen ismeretlen pasi, aki a félhomályos folyósón összetéveszti valakivel. A vírus és nyálcsere következtében Ruby másnap szégyenletesen teljesít a meghallgatáson, ez pedig durva mellényúlás volt, mert nincs az az influenzavírus (még - szerencsére!), ami a fertőzést követő 12 órán belül így a padlóhoz vágja az ember lányát.
   Nem mondanám, hogy meglepett, amikor Ruby pont annak a férfinak a lakására és háziállataira készül vigyázni, aki miatt bukta a meghallgatását. Ilyen a fikció ördöge. S az sem fog senkit meglepni, hogy a történet végére összejönnek, mert ez egy romantikus történet, biztosítva van a boldog végkifejlet.

   Elismerem, hogy nekem bejött a főhős is. Exsportoló, aki a család szállodabizniszében gályázik, nem egy magától elszállt gazdag ficsúr, és nincsenek lelki bajai sem, tehát ez a történet mellőzi a tömény lelki mizériát, s milyen jó ez! Amiben még különbözik a sablonos karakterektől, azok a háziállatai. Ugyanis Bancroft Millsnek (a történetben többnyire Bane-ként szerepel) nem aranyos kutyusa van, és egy alomnyi bolyhos kiscicája sem, hanem egy illegalitásban lévő, Franceska nevű vadászgörénye és egy Picúr névre hallgató tarantulája. Mondjuk a tarantula nem, de Franceska rendesen feldobja a könyv hangulatát, bár sosem értettem, hogy miért kell vadállatokat házikedvencként tartani.
   A két főhős között sistereg a kémia, de ennek ellenére a kapcsolatuk lassan bontakozik ki, tehát senki ne várjon dühöngő erotikára és szenvedélyes lepedőszaggatásra mindjárt az elején. Engem kimondottan szórakoztatott, ahogyan sután egymást kerülgetik, a kis bizonytalankodások, mert nem tudják mire várjanak a másiktól, és természetesen a félreértések, melyek még bonyolultabbá teszik kettejük viszonyát. Igen, a hősnő beköltözik a pasi ágyába (erre utal a könyv címe is), csakhogy a pasi épp nincs benne, hanem sokezer kilométerre tartózkodik.
   Összességében kedveltem a történetet, feldobott, megmosolyogtatott, mert egy könnyed, bolondos sztori kedvelhető karakterekkel és egy huncut görénylánnyal.


Kapcsolódó bejegyzés





   Főhősünk Bancroft Mills hotellánc örökös, ez a tény inspirálta a játékunkat. Minden állomáson híres szálloda márkaneveket kevertünk össze, helyes sorrendbe rakva írjátok be a nevet a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Pl: Hilton
   Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!


rFuo sasenSo


a Rafflecopter giveaway






Blogturné Klub

06.02 Kelly és Lupi olvas

06.04 Betonka szerint a világ...

06.06 Angelika blogja