2019. december 15., vasárnap

J. R. Ward – A Kiválasztott


Fekete Tőr Testvériség 15



   A ​Fekete Tőr Testvériség nagyszabású győzelmet aratott az Alantasok Társasága fölött, ám az életmódjukat továbbra is veszély fenyegeti. Egy ősi ellenség érkezik Caldwellbe, és ahogy egyre több titokra derül fény, hirtelen már semmi sem az, aminek látszik… A testvériség mindennapjai most is ugyanolyan zavarosak, mint korábban.
   A meggyötört lelkű Xcor, a testvériség rivális bandájának tagja a testvérek fogságába esik, és mivel fenyegetést látnak benne, brutális kihallgatás és gyötrelmes kínhalál vár rá. A férfit egész életében kegyetlenség és erőszak vette körül, így egy igazi harcoshoz méltóan elfogadja végzetét. Egyetlen dolog miatt érez megbánást csupán: hogy elveszíti a csodálatos nőt, aki igazán soha nem volt az övé.
   Layla, a Kiválasztott az egyetlen, aki tudja, kicsoda Xcor valójában. De ha felfedné a férfi sötét múltját és elárulná, milyen örökség birtokosa, azzal veszélybe sodorna mindent, még gyermekei életét is. A szerelem és a hűség között őrlődve Layla egyre biztosabb abban, hogy szembe kell szegülnie családjával, hogy megmenthesse az egyetlen férfit, akit valaha képes lenne szeretni. De ha a testvériség lehetőséget is ad Xcornak, hogy bebizonyítsa igazát, kettejük szerelmének át kell hidalnia a világaik közötti ellentéteket – máskülönben újabb háborúkat és tragédiákat szabadítanak a földre.

   A Kiválasztott az utóbbi évtized legnagyobb romantikus bestsellere, a FEKETE TŐR TESTVÉRISÉG sorozat tizenötödik része.


   Alexandra, 2019
   Eredeti cím: The Chosen, 2017




   Újabb izgalmas rész jelent meg magyar nyelven a Fekete Tőr Testvériség sorozatból, szám szerint a tizenötödik és a címe még a fülszöveg olvasása előtt komoly tippet ad arra, hogy most kiről lesz szó a történetben. Természetesen Layláról, hiszen ő az a Kiválasztott, aki az utóbbi részekben meglehetősen sokat szerepelt.
   Elég rég érett ez a történet, hiszen néhány résszel korábban indult Layla, a Kiválasztott története, melyben több hímnemű vámpír is szerepet játszik. Tehát épp ideje volt, hogy végre Layla is megkapja a saját könyvét, bár azt nem mondanám, hogy ez csak és kizárólag róla szól. Ward most is az egész Testvériségről mesél, csupán Layla az, akinek most már végre tisztázni kellene a dolgait, és ez meg is történik.
   Ugye, miután Phury lett a Nemző és egyetlen felet választott magának, a Kiválasztottak élete gyökeresen megváltozott. Oda mennek, ahová akarnak, szabadon lejöhetnek a Szentélyből a Földre, Layla pedig termékenységi időszakában Qhuinn-re veti magát, aminek természetes következménye a gyermekáldás, mégpedig ikrek. Nem árulok el titkot, ezt mindenki tudja, aki figyelemmel kíséri a vámpír-saga cselekményét, mint ahogy azt is, hogy Layla és Qhuinn nem egy pár, soha nem is lesznek, hiszen Qhuinn – aki végtelen szexuális étvággyal rendelkezik és mindkét nem felé kacsintgat – kapcsolatban él Blay-jel. És azt is mindenki tudja, hogy Layla titokban Xcorral találkozgat, az Óhazából Caldwellbe utazott Banditák Bandájának vezetőjével, aki egy reggel úgy ébredt, hogy milyen jó lenne megölni Wrath-t és elfoglani a trónját. Xcorral bratyizni egyenlő a felségárulással, de Layla erős érzelmeket táplál a meglehetősen ruzsnya vámpír iránt – Xcor nyúlszájjal született, ezért saját fajtársai is páriaként kezelték.
   Ez a történet arra is jó volt, hogy minden részletében megismerhessem Xcor múltját, s lám-lám! Az ördög nem is olyan fekete, mint amilyennek lefestik. Egyébként nekem mindig szimpatikus volt Xcor a maga bárdolatlan stílusával. Nincs mit tenni, szeretem, szeretjük a rosszfiúkat, Xcor pedig olyan jófiúsan rosszfiú.
   Layla pedig gondol egy merészet, és vallomást tesz Xcorral való plátói kapcsolatáról, óriási kavarodást idézve elő ezzel a Testvériségben. Különösen Qhuinn borul ki és annyira elragadtatja magát, hogy bizony jókora vihart kavar a Paradicsomban. Mármint a saját Paradicsomában, melyet Blay-jel, Laylával és közös gyermekeikkel oszt meg.
   A történet egy-egy pontján szinte minden ismert szereplő feltűnik legalább egyszer, tehát ismét teljes képet kaptunk arról, hogyan is zajlik a Testvériség és tagjainak élete. És természetesen a Banditák Bandája is szerepet kap, hiszen vezérük egyik fontos karaktere ennek a történetnek, mint ahogyan Throe is, Xcor korábbi helyettese, aki kivált a bantiditák közül és saját szakállára kavarja a dolgokat.
   Mindenkori kedvenc karakterem Lassiter, a bukott angyal. Ő sajnálatos módon keveset szerepelt ebben a részben, de annál hatékonyabban. Stílust váltott és most a nyolcvanas éveket majmolja, meglehetősen színesen. És van egy titka. Egy nagyon nagy titka, amiről csak Layla szerzett tudomást egy véletlen folytán. S akkor elgondolkoztam, hogy valójában ki is ennek a résznek a főszereplője?
   A befejezés első olvasatra nagyon romantikusra, habos-babosra sikeredett. Megjósolni sem tudtam volna, hogy úgy végződik majd ez a történet ahogy. De egy kicsit utánagondolva abszolút nyilvánvaló, hogy másképp nem is végződhetett, tekintve, hogy ki koreografálta az egészet.
   Zseniális volt. Egyszerűen letehetetlen. Izgalmas, pörgős és egy egész érzelmi hullámvasútat váltott ki: megnevettetett és könnyeket csalt a szemembe – nem szégyen bevallani, van ott egy jelenet, amihez vasbetonból kell lenni az elérzékenyülést elkerülendő. Ízlések és pofonok, de nekem ez most nagyon jól esett.





A szerző nevéhez kapcsolódó bejegyzések:


A vadállat (Fekete Tőr Testvériség 14)

Perzselő vágy (Lánglovagok 1)

A bourbon királyai (A bourbon királyai 1)

Az angyalok jussa (A bourbon királyai 2)

Egy felejthetetlen hölgy (Egy felejthetetlen hölgy 1)