2019. december 4., szerda

Addison Cole – Olvass és szeress!


   Édes Seaside-i nyarak 1   Új szerző mutatkozik be a Könyvmolyképző Kiadónál. Bár a tél közeleg, Addison Cole története a tengerpartra és a nyárba repíti vissza olvajóját, és a vállalkozó kedvűeknek új lekvár-ötletekkel is szolgál.
   Kövesd blogturnénkat és játssz a kiadó által felajánlott nyereménykönyvért!   Az ​Édes Seaside-i nyarak-sorozatban egy vidám, pajzán és érzelmes baráti társasággal ismerkedhetünk meg, akik nyaraikat Cape Codon töltik. Folyamatosan húzzák egymást, egyáltalán nem tökéletesek: akárcsak te vagy én. Könyörögni fogsz, hogy te is bekerülhess ebbe a baráti körbe!
   A bestseller szerző, Kurt Remington élete az írás. Napi tizenkét órát tölt a számítógépe előtt. Ritkán hagyja el tengerparti háza rejtekét, ahol a következő thrillerének befejezésén dolgozik. Egészen addig, amíg a szabad szellemű Leanna Bray majdnem vízbe fullad, amikor a kutyája után veti magát a viharos tengerbe. A férfi kimenti őket, s ezzel tökéletes tervei romba dőlnek. Kurtot idegesíti és izgatja a csinos, rendetlen nő, aki csupa szeszély és spontaneitás. Mindent elfelejt, és képtelen megtervezni a napjait.
   Leanna azért költözött Cape-re, hogy elindítsa lekvárkészítő vállalkozását, és amíg nem hozza egyenesbe az életét, nem akar férfiakkal foglalkozni. Csakhogy nem tudja kiverni a fejéből a száznyolcvan centis, vonzóan izmos és rendmániás Kurtot. Csak egy percre akar beugrani a férfihoz, hogy köszönetet mondjon neki, de a délután megtapasztalt forró érzelmek váratlanul új mederbe terelik a kapcsolatukat.
   Kurt és Leanna próbára teszi a törvényt: valóban igaz lenne, hogy az ellentétek vonzzák egymást
   Dobd fel a történettel a napod!

   Könyvmolyképző, 2019
   Eredeti cím: Read, Write, Love at Seaside
   Új szerző, új sorozat, új történet a Könyvmolyképző Kiadónál, s mivel nekem gyengéim az Arany pöttyös kategória könyvei (meg a rázós könyvek), nyilvánvaló volt, hogy akarom ezt a történetet, különösen a kiváncsiságot alaposan felcsigázó fülszöveg olvasása után.
   Nem titok, hogy rengeteget olvasok, tehát úgy gondolom, már nem érhet meglepetés, már ami a könyveket, könyvkiadást illeti. Legalábbis gondoltam, míg bele nem fogtam jelen történet olvasásába és az első dolog, amivel szembesültem, az az alábbi jegyzet volt, így egy az egyben:

   "Az Olvass és szeress! az Édes forróság: Seaside-i nyár-sorozat első kötete. Az Édes forróság-könyvek a díjnyertes érzéki, romantikus Virágzó szerelem-sorozat könnyed változatai a New York Times bestseller írótól, Melissa Fostertől. Addison Cole Melissa írói álneve. A történetek és a szereplők megegyeznek az eredeti címekkel. Az Édes forróság-sorozat belevaló hősei, okos, erős nőalakjai az igaz szerelmet keresik. Gyakran hibáznak, viccesek, olyanok, mint bármelyikünk. Ezek a regények az erotikus jelenetek részletes leírása nélkül, illetve a durva nyelvezet mellőzésével mutatják be a szenvedélyt (kivéve néhány „a csudába” vagy „a pokolba” szófordulattal), amit két ember átélhet, ha egymásba gabalyodik. A szereplők az Édes forróság-sorozat következő részeiben is feltűnnek. Az Édes forróság-kötetek önállóan és sorozatban is olvashatóak."

   Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik... Jesszus Mariska! Ez a nő kétszer megírta ugyanazt a történetet és megjelentette két különböző név alatt. Az egyetlen különbség az, hogy ebben a történetben mellőzi a trágár beszédet és a minden részletében leírt szexuális aktusokat – de ez nem jelenti azt, hogy nem történik a cselekmény során némi lepedőszaggatás is.
   Ekkor már nagyon kiváncsi voltam, és mivel Google a barátom, hajrá! Ez pedig arra volt jó, hogy még jobban összezavarodjak, hogy mi minek a hányadik része, mert bizony vannak olyan történetek is, melyek egyszerre két sorozathoz is tartoznak. Most modjam azt is, hogy a számozás is különböző? Értsd X sorozat teszem azt 4. része, ugyanakkor Y sorozat 8.-a. Az egyetlen, ami tiszta és világos lett a számomra az, hogy ez a történet az Édes forróság: Seaside-i nyár-sorozat első kötete és pillanatnyilag van még belőle hét rész. Nem tudom milyen tervei vannak a  kiadónak a sorozat jövőjét illetően, ezért nem mennék bele találgatásokba, hogy lesz-e második, harmadik, sokadik rész, és mikor. Az biztos, hogy én nem sírnám vizesre a párnám, ha nem ismerném meg a folytatásokat. Kéretik nem félreérteni: nem volt rossz. Olvasható, szórakoztató és remek ötleteket ad a lekvárfőzéshez, de valami mintha hiányzott volna belőle. Az a valami, ami megkülönbözteti a számtalan hasonló történettől, amitől felragyog az ember szeme, az a bizonyos valami, amitől az ember lánya felkiált, hogy azta! Lehet, hogy pont az a vulgaritás és szex, amit kihagyott belőle, bár ez is csak spekuláció.
   A történet egyszerű: férfi és nő a véletlen folytán összetalálkozik és innen indul a síma, egyenes út a boldog végkifejlethez, némi alíg-konfliktussal tarkítva. Tehát indulásból borítékolható mi lesz ennek a történetnek a vége, de manapság ritka az a csekmény, melynek a vége nem kiszámítható. De lássuk akkor a történetet és a szereplőket.
   Először is itt van a fülszövegben már említett baráti társaság, csupa bögyös-faros hölgyekből, akiknek munkájuk mellett van idejük egy egész nyarat Cape Codon tölteni. Rohadtul irigyeltem őket ezért, mert elképzeltem mit szólnának a főnökeim, ha bejelenteném, hogy nyár van, szabira megyek úgy három hónapra és székhelyemet áthelyezem valamilyen divatos üdülőhelyre. Ezek a hölgyek természetesen valamennyien szinglik és kedvenc szórakozásuk egymás (és mások) magánéletének kitárgyalása. Gondolom a folytatások valamelyikében sorra megismerjük majd az ő történeteiket is, de ez most Leanna Brayről szól, aki ezen a nyáron szeretné beindítani házilekvár-bizniszét. Meg Kurt Remingtonról, a neves krimiíróról, aki a szigeten fejezné be legújabb könyvét, és már itt is a kapcsolódás a szerző Melissa Foster néven kiadott Remington sorozatával. Az azért vicces, hogy a két főhős évek óta visszajár Cape Codra, hiszen mindkettejük családjának nyaralója van ott, de eddig soha nem találkoztak.
   Leanna Braynek és Kurt Remingtonnak Cape Codon kívül is van néhány közös vonása: mindketten népes családból származnak, sok testvérrel és mindkettejük apja a hadsereg kötelékében dolgozik(dolgozott). És ezzel véget is ér a hasonlóság, mert Kurt rendszeres, pontos, rendszerető, amit Leannáról nem lehet elmondani, sőt! Kurt a nagyvárosban képzeli el életét, oda köti minden, ami írói munkájával kapcsolatos, Leanna pedig Cape Codon a saját maga főzte lekvárokkal. A szerelmi szál kicsit lapos volt, semmi különös nem volt azon kívül, hogy hogyan csíszolódik egymáshoz a pedáns krimiíró és a szeleburdi lekvárművésznő. És miért ne lennének jelen szinte minden pillanatban a barátnők is, akik imádják kivesézni a pár alakuló kapcsolatát, és azt lesik, mikor milyen hangok áradnak a nyitott ablakon Leanna házából. Ez inkább kínos volt, nem vicces.
   Nem volt nagy durranás ez a történet. Persze cuki, meg aranyos, az a fajta, amit a habos-babos romantika kedvelői nagyon fognak szeretni. Olyan, amit az ember lánya a strandra visz magával, mert nem kell különösebb koncentráció az olvasáshoz, s ha véletlenül nem ott nyitja ki, ahol előzőleg abbahagyta, akkor sem marad le semmi érdemlegesről.
   Tudom, hogy már többször is elmondtam hogy nem tudok főzni (és nem is szeretek), viszont lekvárban versenyképes vagyok. Ez a könyv pedig nem csak újabb lekvárötletekkel szolgál, hanem szokatlan kombinációjú receptekkel is. Alkalomadtán teszek majd egy próbát velük.
   Összességében, olvasható, kedvelhető (a cukiságfaktor növelése érdekében van benne egy bolondos kutya is), de ez ízlés kérdése.      A történet hősnője lekvár készítésében jeleskedik, ezért mi is megpróbálkozunk vele.
   Emlékeztek a gyermekkor "akasztós" játékára? Így kell kitalálnotok a turné egy-egy állomásán milyen gyümölcsből főznek lekvárt.
   Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak magyarországi címre postáz, a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésre, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan új nyertest sorsolunk!


_ _ _ _ Y _


12.04 - Betonka szerint a világ…
12.07 - Dreamworld (extra)
12.13 - Csak olvass!