2019. március 13., szerda

Laurelin Paige – Szabadíts meg!


Találkozások 1


Laurelin Paige neve nem ismeretlen a zsáner kedvelőinek, hiszen több könyvével, sorozatával is találkozhatott már a magyar olvasóközönség. A Libri Kiadó a Fixed sorozat spin off történetét, a két részes Találkozásokat hozta el a szerző rajongóinak. Ennek első könyve a Szabadíts meg, mellyel a Blogturné Klub három bloggere indul turnéra. Kövesd őket, játsz velük, s amennyiben a szerencse is melléd áll, tiéd lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv.





Gwen Anders sebhelyekkel, kérges szívvel élte túl a nehéz gyerekkort. Elégedetten végzi a munkáját: a menő New York-i klubot, az Eighty-Eighth Floort menedzseli. Az ő története nem azzal ér véget, hogy „boldogan éltek, míg meg nem haltak”. Fenébe a tündérmesékkel! Amúgy sem hisz az ilyesmiben.
Amíg meg nem ismerkedik JC-vel.
A gazdag, megnyerő playboy a legszexisebb férfi, akit Gwen valaha látott, de őt nem érdekli az éjszakai kalandor. Ám amikor egy családi tragédia kis híján az összeomlás szélére sodorja, JC az, aki új túlélési trükköt tanít neki, mely elemi ösztönökre és vágyakra épül. JC kötöttségektől mentes leckéi arra kényszerítik Gwent, hogy lemondjon az irányításról. A gondosan felhúzott falak lassan összeomlanak körülötte.
Gwen csodálatos világot fedez fel a börtönén túl. A szabadság megrészegíti – és halálra rémíti. Amikor rájön, hogy érez valamit JC iránt, félti a szívét. Főleg, amikor kiderül, hogy JC-nek is vannak titkai. Olyan titkok, melyen nem eresztik.


Libri, 2019
Eredeti cím: Free Me, 2014




Laurelin Paige könyveivel mindig bajban vagyok, mert soha nem tudom, hogy mire számítsak. Persze, az erotikán túl, mert az nála mindig biztos befutó.
A Fixed sorozatát, amivel a magyar piacra berobbant, szerettem is, meg nem is, viszont a First and Last mindkét részét kedveltem, és azért mindkettőt, mert külön-külön semmi értelme nem lett volna. Annyival több van abban a történetben mint a szerzőre jellemző csatakos erotika, de mint minden, ez is ízlés kérdése, meg azé, hogy ki mit akar érteni belőle, mert ugye nem vagyunk egyformák.
S akkor most itt van ez az újabb két részes történet. Egyelőre csak az első része érhető el magyar nyelven, amit természetesen akkor hagyott abba szerzője, amikor már igazán érdekes lett volna a dolog. Remek marketing fogás, nem mondom, de én már annyira vágyom egy olyan könyvre, aminek eleje és vége is van, illetve a befejezésre nem kell hónapokat, esetleg éveket várni. Feltételezem, ezzel nem vagyok egyedül, de ez pusztába kiáltott szó.
A Találkozások a szerző Fixed trilógiájának (rossz beidegződés – azóta a trilógia duplájára nőtte magát!) spin off története. Hogy a Szabdíts meg! miben kapcsolódik hozzá? A történet hősnője, Gwen Anders, annak a Norma Andersnek a húga, aki Hudson Pierce jobbkeze, és aki gyengéd érzelmeket táplált főnöke iránt a Fixed történet egy adott pontján. Ugye azt tudjuk, hogy fölöslegesen. Egyébként a történetben epizódikusan maga Hudson és felesége is meg fog jelenni, Norma is megkapja a maga helyét, mint mellékszereplő.
Tehát itt van Gwen Anders, az Eighty-Eighth Floor klub menedzsere, közel a harminchoz, és sajnálatos módon neki sem volt boldog gyermekkora. Az még sajnálatosabb, hogy ezzel a klisével már sokadszorra kell szembesülni, mintha a világ csupán ilyen típusú emberekből állna.
Ettől függetlenül Gwen elég jól megvan, van munkája, amit még élvez is, van fedél a feje fölött, hiszen nővérével osztozik annak lakásán és esze ágában sincs tartós kapcsolatba bonyolódni senkivel. Itt a tartóson van a hangsúly. Kicsit magányos, kicsit tartózkodó, és szivesebben tölti szabad estéit otthon a tévé előtt, vagy nővére társaságában… szintén otthon.
Gwen és a történet hősének megismerkedése véletlen eredménye. Helyettesített valakit, amikor a rájött, hogy a klub egyik magántermében dekadens buli folyik. S mint utóbb kiderült ez heti rendszerességgel megtörtént. Itt találkozik először Gwen és a titokzatos JC, aki a pikáns bulikat szervezi barátainak és innen indul a titkokkal teli történetük.
Nagy véleményem nincs Gwenről, mint szereplőről. Az esze tiltakozik, hogy belemenjen abba a kizárólag érzéki élvezetekre korlátozott és nagyon jól behatárolt viszonyba, de mégis megteszi és úgy viselkedik a férfi jelenlétében, mint egy tüzelő szuka. Tudom, ez így csúnyán hangzik, de szebben nem tudom szemléltetni azt, ahogyan Gwen reagál a férfi jelenlétében. Ebben a felállásban a férfi irányít, nincsenek teljes nevek, nincsenek személyes infók, nincs kötődés, csak szex és az is a JC feltételei szerint. Csakhogy ez a viszony lassan megváltozik, legalábbis, ami Gwent illeti, hiszen egyre több információmorzsát ad át magáról a férfinak, miközben az nem viszonozza semmivel. Nyilvánvaló, hogy a férfi titkol valamit és ez szerencsére ki is derül a könyv végére, viszont nem volt akkora durranás mint vártam volna.
A politikai korrektség nevében a történetben feltűnik Benjamin, az Anders nővérek öccse. Róla azt kell tudni, hogy homoszexuális és ő az, aki a legrosszabban viselte a bántalmazó apa viselkedését. S mit tesz a fikció ördöge? A bántalmazó apa pont most szabadul a börtönből, hogy ismét megkeserítse gyermekei életét.
Szóval feszültség volt bőven, erotikában sem volt hiány, mint ahogy meglepetésekben sem. A kellemetlen fajtából. Mert a JC-féle Las Vegas epizódnál bizony fintorogtam egyet, hogy ez most meg mire volt jó?
Hogy mi nem volt? Boldog végkifejlet. Biztosan lesz majd, de ki kell várni a sorozat második részét. Hogy ez hogyan fog majd materializálódni, arról fogamam sincs, még megtippelni sem tudom. Egy biztos: ennek a kötetnek a végére JC és Gwen már nem egy pár – hiába a kölcsönös szerelem –, egyelőre az is kétséges, hogy valaha is azok lesznek.
Bár az elején nehezen indultak be a dolgok, utána a cselekmény meglehetősen felpörgött, erotika is bőven volt benne, tehát a zsáner kedvelői minden bizonnyal értékelni fogják ezt az új Laurelin Paige történetet. Meg ízlések és pofonok…




A szerző nevéhez kapcsolódó bejegyzések:




Hudson (Fixed 4)

Első érintés (First and Last 1)

Utolsó csók (First and Last 2)

Chandler (Fixed 5)




A történet hősei az Eighty-Eighth Floor klubban ismerkednek meg. Ha klub, akkor italokat is felszolgálnak, s ha italok, akkor lássuk hogyan is állunk a koktélokkal.
A turné minden állomásán egy ismert koktél fotóját és klasszikus receptjének összetevőit találjátok. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a koktél nevét
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






10 cl Prosecco

5 cl zúzott őszibarack











03.13 - Betonka szerint a világ…
03.15 - Kristina blogja
03.17 - CBooks