2023. szeptember 28., csütörtök

Sarah MacLean – A számkivetett herceg



   A szerencsejáték szabályai 3


   A szerencsejáték szabályai sorozat harmadik részének főszereplője Temple, akinek szó szerint feléled a múltja. 12 év után felbukkan a szépséges Mara Lowe, akiről úgy tudják, hogy Temple megölte őt, és kihagyhatatlan egyezséget ajánl a férfinak. Kövessetek minket Sarah MacLean történelmi romantikusának blogturnéján, illetve játsszatok velünk, ugyanis a Könyvmolyképző kiadónak hála egy szerencsés olvasónk meg is nyeri A számkivetett herceg egy példányt!




   Egy ​herceg, akinek oda a jó híre…
   Temple-t azzal vádolják, hogy meggyilkolta Mara Lowe-t az esküvője előtti éjszakán, ő azonban nem emlékszik semmire. A férfi azóta, immár tizenkét éve nagy vagyonra és hatalomra tett szert London legexkluzívabb kaszinójának tulajdonosaként, feloldozást azonban nem kapott – egészen addig, amíg egyik este meg nem jelenik Mara, hogy felajánlja az egyetlen dolgot, amire a férfi vágyik.
   Mara tervei között nem szerepelt, hogy valaha is visszatér abba a világba, amelyet maga mögött hagyott, de amikor az öccse súlyos adósságot halmoz fel Temple kaszinójában, kénytelen ajánlatot tenni a férfinak: a nyilvánosság elé lép, hogy elmondja az igazságot. Azt, hogy a férfi nem gyilkos.
   Az alku kecsegtetőnek tűnik, azonban Temple-nek be kell látnia, hogy nem lesz egyszerű dolga ezzel a titokzatos, őrjítő nővel, aki láthatóan bármit képes kockára tenni a számára fontos dolgokért. Temple minden erejével igyekszik ellenállni Marának, és megóvni a saját szívét.
   Vajon mindenki megkapja, amit szeretne?



Könyvmolyképző, 2023
Eredeti cím: No Good Duke Goes Unpunished, 2013






   Sarah MacLean nevével először 2013-ban találkoztam, amikor a Könyvmolyképző Kiadó megjelentette A csábítás kilenc szabálya című könyvét, és ez bizony szerelem volt első olvasásra! Ha jól számolom, azóta épp a nyolcadik MacLean könyvnél tartunk magyar nyelven, és én továbbra is kedvelem a stílusát, humorát, ahogy a szálakat szövögeti – bár nem minden könyvét imádom.
   A számkivetett herceg egy sorozat harmadik része és mondom/írom, amit ilyenkor szoktam: önálló történetként is megállja a helyét, nem szükséges az előző könyvek cselekményét ismerni ahhoz, hogy a történet élvezhető legyen, de nem is árt, mert az előzmények ismeretében az olvasónak indulásból van némi fogalma arról, hogy kicsoda is Temple, és milyen szerepe van a kaszinóban.
   A sorozat főhősei közül talán Temple történetére voltam a legkiváncsibb – most már a Chase sztorijára vagyok kiváncsi, s aki olvasta A számkivetett herceget, az azt is tudja, hogy miért. Sőt! A történet cselekményéről sem fogok mesélni, hiszen a fülszöveg elmondja a lényeget, tehát maradtak a szereplők.

   Temple már a sorozat első könyvétől kezdve magának való, kicsit titokzatos, egy olyan figura, aki beletörődött sorsába. Most viszont azt is megértettem, hogy miért lett olyan, amilyen. Azt is megértettem, hogy miért enged Mara Lowe követeléseinek, hiszen nincsen semmilyen emléke arról az éjszakáról, amikor állítólag meggyilkolta Mara Lowe-t, azt a nőt, akit az apja éppen feleségül venni készült. Szüksége van arra, hogy tudja mi történt azon az éjszakán, erre pedig csakis a nő adhatja meg a választ.

   Mara Lowe... nos ő már más lapra tartozik. Megértettem, hogy ő csak szabadulni akart egy olyan házasságtól, amibe az apja ambíciója hajszolná bele, az viszont megbocsáthatatlan, hogy akkor is sunyít, mikor a herceget a megölésével vádolják, akkor sem bújik elő az igazsággal, amikor az egésznek már nincs is tétje, hiszen sem az apja, sem a hercegi atya már nem élnek. Az egyetlen ami előcsalogatja a rejtekhelyéről az a pénz, illetve annak hiánya. S bármennyire is igyekezett az önös érdek mellett jól is cselekedni, Mara Lowe a történet végéig ellenszenves maradt, s a herceg százszor jobbat érdemelt volna. De, ugye, a történetet nem én írtam, hanem MacLean, és ő úgy látta jónak, hogy a szegény, átvert herceg pont abba a nőbe szeressen bele, aki tönkretette.
   Ami a mellékszereplőket illeti, nos Chase igazi meglepetés volt több szempontból is. Ugye ő az, aki kitalálta a játékbarlangot, aki társnak tette meg a többieket, és aki mégsem olyan jó bajtárs és szövetséges, mint ahogy gondoltam. Mondjuk tegnapra pont jó lett volna Chase történetének magyar nyelvű megjelenése, annyira kiváncsi vagyok

   Lassan követelmény, hogy a történetben legyen egy házikedvenc is, mert az olyan cuki és az erotika mellett ezzel lehet eladni egy történetet. Nos, a hősnő házikedvence egy malac, s erről az jutott eszembe, hogy ezt a poént bizony már lelőtte Lisa Kleypas is a Ravenel sorozatában. Persze Levendula nagyon aranyos és remekül túszul lehet ejteni, s mosolyt csal az arcokra egy olyan történetben, ahol nincs semmi mosolyognivaló. Ez a történet árulásról, átverésről és az anyagiak imádatáról szól (egyesek részéről). Néhol vontatott volt, máskor meg felpörgött és izgalmassá vált, de valahogy nem lett a kedvenc MacLean könyvem, s abszolút személyes ízlés kérdése ki mennyire fogja kedvelni ezt a történetet.


A szerző nevéhez kapcsolódó bejegyzések:












   Ha elolvastátok a kiadó oldalán található beleolvasót a könyvbe, akkor bizony könnyű dolgotok lesz az egyes állomásokon található kérdések megválaszolásakor… A rafflecopter dobozba a helyes válaszokat várjuk!

   Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Mijét törte el Temple Montlake-nek?




a Rafflecopter giveaway




[Blogturné Klub]
09.28 - Betonka szerint a világ...
10.01 - Olvasónapló
10.05 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Borítómustra
10.07 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek
10.10 - Hagyjatok! Olvasok!
10.13 - Insane Life