2018. december 8., szombat

Ashley Carrigan – Suttogó-völgy


A Könyvmolyképző Kiadó újabb Ashley Carrigan tollából származó történettel kényezteti olvasóit. A már ismert  kortárs regények után, most egy nagyon romantikus, századfordulón játszódó történetet oszt meg olvasóival a szerző.
Mi már jártunk a Suttogó-völgyben, gyertek ti is!  Minket követve megtudjátok mi mit gondolunk erről az utazásról, játszhattok nyereményjátékunkon és extra állomásainkon többet is megtudhattok a történet megszületéséről és a szerzőről.



Elegáns ​szerelem.
Glastonbury társasági életét felkavarja a Suttogó-völgy udvarház új lakója, Lady Catherine Ashby. A fiatal özvegy tartózkodó viselkedése ellenére akaratlanul kínos helyzetekbe bonyolódik, melyekből nem is olyan egyszerű sértetlen becsülettel kimenekülni. Mindezért nem mást lehet hibáztatni, mint a környék megrögzött, jóvágású kalandorát.
A sorozatosan félreérthető körülmények feltüzelik a pletykaéhes társaság kíváncsiságát és váratlan kihívások elé állítják Catherine-t.
Rosszakarók, kacér hajadonok, erős akaratú anyák, hősszerelmes ifjak kereszttüzében áll a csinos grófné.
Mit kezdjen a vonzó férfival, aki alaposan feldúl mindent, de leginkább főhősünk nyugalmát?
Régi korok értékei szabják meg a szereplők életének mindennapjait. Az elegáns úri viselkedés páncélja alatt azonban érző szívek,erős szenvedélyek, parázs gyűlöletek és körmönfont mesterkedések bújnak meg. A történet igazi főszereplője a szerelem, ami óvatosan becserkészi a gyanútlan áldozatait.
Mondd ki a néma vágyakat!


Könyvmolyképző Kiadó, 2018
Megrendelhető               Beleolvasó




„...Csak a szél fütyül a fák és a dombok közt. Onnan jön, maguk felől, a völgyből, és egészen idáig elér a hang. Nem mesélt róla még senki? Ezért nevezik ezt a részt Suttogó-völgynek. A legenda szerint, a korai középkorban, egy csatában itt vesztette életét egy nemes lovag. A kedvese utána jött, hogy megkeresse a testét a harcmezőn a sok elesett között. Úgy mesélik, a meghasadt szívű lány szólongatja az elvesztett lovagot, az ő fájdalmas hangját hallani még ma is a dombok között szállni.”


Meglepetés volt számomra ez a regény, a kellemes fajtából. Ashley Carrigan neve nem volt ismeretlen számomra, hiszen egy meglehetősen termékeny szerzőről beszélünk. A Suttogó-völgy a szerző tizenhetedik publikált története és a harmadik, amely a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg.
Azért meglepetés, mert a szerző gondolt egy merészet és olyasmit követett el, amit legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna. Akik figyelemmel követik munkásságát és olvassák írásait, azok tudják, hogy lelkéhez inkább a fantasy világa áll közelebb, szeret elmerülni a misztikus elemek szövögetésében és ritkán hagyja el ezt a világot, bár néhányszor azért már megtette. Elég csak a Könyvmolyképzőnél tavaly megjelent két regényére gondolni (Árnyjátékos, Ikrek hava), vagy a korábban megjelent Két lépésre a mennyországtól címűre, mellyel a romantikát kedvelőket is egyből meghódította. Most pedig egy klasszikus romantikus történettel – vagy történelmi romantikus, kinek hogy tetszik az elnevezés – rukkolt ki, mondhatni zsánert váltott, s tette ezt meglehetősen jól.
Több okból is nagyon akartam ezt a könyvet. Először is azért, mert a szerző rajongója vagyok és minden nem fantasy kategóriába tartozó írását elolvastam már – azok még váratnak magukra. Azért is akartam ezt a könyvet, mert a klasszikus romantikus történetek nagy kedvelője vagyok, és egy jól megírt ilyen típúsú történet számomra nagyon szórakoztató tud lenni. Márpedig Carrigan történetei ilyenek, azaz jól megírtak.
A szerzőtől már megszokhattuk, hogy történetei hősnői erős nők, akik tudják mit akarnak az élettől és saját kezükbe veszik sorsuk alakulását. Most sincs ez másképp és kiváncsian vártam, hogyan lehet egy 1906-ban, a vidéki Angliában játszódó történet hősnője erős, nem megalkuvó nő, úgy hogy hiteles is maradjon és ne lógjon ki abból a korból és közegből, melybe a szerző a cselekményt helyezte. Ami azt illeti el bírtam volna képzelni a cselekményt ötven-száz évvel korábban is, nem a 20. század elején.
Lady Catherine Ashby, a harmincas évei elején járó özvegy grófné Glastonburybe költözik húga Vivienne és sógora Dixon Hanning társaságában. Az özvegy saját vagyonnal is rendelkezik, ez tette lehetővé menekülését férje halála után, kinek örököse úgy gondolta, hogy nemcsak a hitbizományhoz tartozó javakat örökölte meg, hanem az özvegyet is, s természetesen a nő magánvagyonát is. A nyomulós új gróf miatt kell új helyre költöznie, lehetőleg minél távolabb tőle.
Új otthonuk a Suttogó-völgy udvarház, és érkezésük meglehetősen felkavarta a környék kiváncsiságát, tehát a család nyugodt, visszavonult életre való vágya bölcsőben halt gondolat volt, hiszen a kiváncsi szomszédok gyorsan meg is jelentek az udvarházban, kötelező udvariassági látogatásnak álcázva kiváncsiságukat.
Az egyik ilyen minden-lében-kanál karakter a szomszéd Mrs. Williams, akinek kitartása a piaci kofáéval vetekszik. Ő az aki szabályosan ráerőlteti társaságát az özvegyre és meghívásokal bombázza, míg Catherine Ashby végül kötélnek áll és ígéretet tesz a családi összejövetelen való részvételre. És innen indul majd a történet konfliktusa, hiszen a bálon Williamsék fia máris kinézi magának a csinos özvegyet, és nemcsak ő, hanem a környék másik áhított agglegénye, Francis Gray is. A társaság hölgyei természetesen nem nézik jó szemmel a konkurenciát, hiszen hajadon lányaik vannak, akik maguk is ígényt formálnak a férfiak udvarlására.
A szerző remekül érzékelteti az angol vidéki nemesség sznobizmusát, pletykaéhségét, fontoskodását, a rájuk jelemző képmutatást és mindazt, ami ezek mögött valójában meghúzódik. S azt is, hogy mennyira a maguk képére akarnak formálni minden új embert.
A félreértések generálta rosszindulatú pletyka miatt Lady Ashby házaságra kényszerül a környék legáhítottabb agglegényével, Francis Gray-jel és a történet még mindig nem ér véget, annak ellenére, hogy vonzódnak egymáshoz. Catherine névházasságot akar, Gray utódot vagyonának, mely a házasság ellenére továbbra is vonzza a vállalkozó kedvű hölgyeket. És azért maga Gray sem megvetendő...
Igen, mindenki megelégedésére lesz boldog végkifejlet, de ezt a szerző úgy oldotta meg, hogy nem éreztem azt a habos-babos romantikát, ami az ilyen zsánerű történetek nagy részének sajátja. Egyébként ez a visszafogottság az egész történetre jellemző, teljesen más stílusban íródott, mint hasonló zsánerű társai, és mégis megállja a helyét. A szereplők hitelesek voltak, szerethetőek – többnyire, mert azért nem mindenki lett szívem csücske ilyen-olyan okokból. Bővelkedett konfliktusokban, intrikákban, történésekben. Egy egész kis korkép volt, a 20. század eleji vidéki Anglia unatkozó krémjéről.
Nagyon szerethető történet, téli estéken remekül be lehet kuckózni vele. Nekem újraolvasós, tehát nagyon kedveltem… de természetesen ízlések és pofonok



A szerző nevéhez kapcsolódó bejegyzések:








A történet főszereplője kap egy második esélyt is a boldogságra, a szerelemre. A turné minden állomásán egy-egy olyan hősnő nevét találjátok a szövegben elrejtve, aki szintén megkapta ezt a lehetőséget. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a könyvnek a címét és szerzőjének nevét, melynek főszereplője az adott hősnő.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






12.08 – Betonka szerint a világ...
12.10 – Sorok között