2024. július 3., szerda

Sarah Adams – A szabálykönyv


   The Cheat Sheet 2 


   A sokak által kedvelt Sarah Adams egy újabb sportrománccal jelentkezett, melyet magyar nyelven a Next21 Kiadónak köszönhetően olvashatunk. Ha szeretnéd megnyerni a Kiadó által felajánlott példányt, akkor kövesd blogturnénkat és bízz a szerencsében!




   Egyetem alatt egy pár voltak – összejöhetnek még egyszer?
   Nora egész karrierje egy jóképű profi amerikaifoci-sztár kezében van. Derek, a sztárjátékos történetesen Nora expasija. Annak idején a lány nem valami elegáns módon vetett véget a kapcsolatnak – a régi döntés most álmatlan éjszakákat okoz neki. Profi ügynök lett, és Derek az első ügyfele. Aki még mindig mérges rá.
   Derek bosszút forral: ha Nora az ügynöke akar lenni, hát jó. De a fiú feltett szándéka, hogy megkeserítse az életét. Még emlékszik, hogy a lány nem adja fel egykönnyen. Erre a tulajdonságra alapozza a tervét.
   És Nora valóban nem adja be a derekát, hanem éppenséggel ellentámadásba kezd. De aztán jön Las Vegas, egy vad éjszaka másnapján Derek és Nora egy ágyban ébrednek mint friss házasok.
   A szabálykönyvet kihajították az ablakon – mit hozhat ez a kapcsolat? Ki-ki mentse a munkáját? Lehetséges kettejük közt életre szóló szerelem?



Kiadó: Next21, 2024
Eredeti cím: The Rulebook, 2024





   Ha jól számolom, akkor ez Sarah Adams negyedik magyar nyelven megjelent könyve – én legalább is ennyit olvastam tőle –, és nagyon kedvelem az írásait, mert könnyedek, humorosak, s a szórakoztatás mellett azért egy-két kényesebb témát is felvállal bennük, és teszi ezt olyan diszkréten, mintegy mellékesen, hogy nem zavaró, nem tolja kényszeresen az ember pofájába az épp aktuális témát, amire fel szeretné hívni a figyelmet. (Igen, már megint Bridgertont néztem, és megint felháborított a „téma” állandó megszellőztetése)
   Bár sehol nem jelzik, A szabálykönyv némiképp kapcsolódik a szerző egy korábban megjelent könyvéhez (Csalóka szerelem), ugyanakkor önálló történet, nem kell ismerni az említett könyv cselekményét, hogy ez élvezhető legyen. Ugyanakkor, azok számára akik olvasták a Csalóka szerelmet, néhány mellékkarakter ismerősnek fog tűnni, nem beszélve a „Breegyó”-ról, ami nekem már annak idején nagyon tetszett.
   A történet főhőse Nora Mackenzie, feltörekvő sportügynök. És itt is az egyik érzékeny téma: a nők esélyegyenlősége és diszkriminációja. Ugyanis Nora egy férfiak uralta szakmában próbálja megvetni a lábát, a cégnél egyetlen nő dolgozik csak: Nicole, Nora közvetlen főnöke és mentora. Kicsit sem könnyű a munkahelyen létezni az örökös piszkálódások és szexista megnyilvánulások miatt. Hát erről nagyon sokan és nagyon sokat tudnánk mesélni...

   Nora nagy esélye a befutásra az lenne, ha lassan saját ügyfelei lennének, és a véletlen a kezére játszik, mert egyik munkatársa visszavonul, Nora pedig megkapja az amerikai-foci sztár, Derek Pender menedzselését. Ez rendben is lenne, csakhogy Norának és Dereknek közös múltja van még a főiskola idejéből, a szakítás pedig Nora lelkén szárad, aki nem intézte elegánsan a dolgokat. Most pedig szembe kell néznie volt szerelmével, és maga sem biztos abban, hogy az érzelem teljesen elmúlt.


   Derek Pender sérülés után a visszatérésén dolgozik. És ez az, ami fejtörést, már-már szorongást okoz neki, hiszen már nem olyan fiatal, és mi lesz vele ha nem sikerül a visszatérés, hiszen a focin kívül semmi máshoz nem ért. Derek ugyanis diszlexiás, amit nem ismertek fel alsóbb osztályokban, hanem a gyenge teljesítményét a szorgalom hiányának tulajdonították. Ez a másik kényes kérdés, amit a szerző nagyon diszkréten, objektíven és korrektül körbejár.

   Nora és Derek kénytelen együtt dolgozni, mert Norának kell a lehetőség és ezért mindent képes megtenni, Dereknek pedig szüksége van egy profi támogatására. Félre tudják tenni a múlt sérelmeit? Nos, ez nézőpont kérdése, mert Derek mindent megtesz, hogy megkeserítse Nora életét, míg egy nap Las Vegasban szó szerint arra ébrednek, hogy házasok. S nem aprózzák el, holmi karikagyűrűkkel, hanem egyenesen feltetováltatják maguknak.
   Azt szokás mondani, hogy ami Vegasban történik, az Vegasban marad, de az ő esetükben ez nem érvényes. Nora állásába kerülhetne, ha érvényteleníteni próbálnák a házasságot, és Derek újrainduló karrierjének sem tenne jót. Ezért, közös megegyezéssel, megpróbálják ideig-óráig elhitetni a világgal, hogy ami kettejük között van, az igazi: nászúttal, tokkal-vonóval.


   Nem nehéz kitalálni, hogy mi a történet vége: a régi láng még ott szunnyad valahol, s csak alkalomra vár, és arra, hogy mindketten felismerjék, hogy még mindig sokat jelentenek egymásnak.
   Ami a szereplőket illeti, kedveltem őket, különösen Dereket. Nora egy kicsit sok volt az állandó és felesleges fecsegésével, töretlen és részben megjáttszott optimizmusával, ami nagyon feltünő volt, különösen azért, mert Derek viszont a történet nagy részében hallgatag és durci volt. Kedveltem a mellékszereplőket is, különösen a csapattársakkal töltött jeleneteket.
   Nekem ez a „második esély”-történet bejött, nagyon jól szórakoztam. Részemről minden héten megjelenhetne egy Sarah Adams könyv. De ízlések és pofonok...




   Blogturnénk minden állomásán egy-egy olyan könyv fülszövegének részletét találjátok, amelynek a főhőse sportoló. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét és szerzőjének nevét.

   Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.



   Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Oké, tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján tényleg furán alakultak köztük a dolgok. Csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg.

 

a Rafflecopter giveaway





07.03 - Betonka szerint a világ…
07.05 - Angelika blogja
07.07 - Fanni’s Library
07.09 - This is my (book) universe
07.15 - Hagyjatok! Olvasok!