2024. július 16., kedd

Susannah Nix – A szerelem kódja



   Kémialeckék 1


   Hiába vagy szuperintelligens kocka, ha nem tudod távol tartani magad az egyéjszakás kalandodtól… Melody pechjére egykori kalandja álmai munkahelyén bukkan fel, ráadásul ő a vezérigazgató fia!
   Tarts te is a bloggereinkkel A szerelem kódja blogturnéján, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, a General Press Kiadónak hála esélyed nyílik megnyerni egy példányt a regényből!




   Melody, a szuperintelligens kocka lány megpályázza álmai állását egy Los Angeles-i óriásvállalatnál. Ám az állásinterjú után döbben csak rá, hogy egy egyetemi egyéjszakás kalandja, név szerint a szívdöglesztő Jeremy Sauer is ugyanannál a cégnél dolgozik. És nemcsak ott dolgozik, de ő a vezérigazgató fia.
   Jeremynek barátnője van, és amúgy is rosszfiú hírében áll, így Melody elhatározza, hogy távol tartja magát tőle, és az új életére koncentrál. Azonban minden igyekezete ellenére sem tudja teljesen kivonni magát a zűrös ügyeiről ismert, luxusautókkal járó milliárdoscsemete életéből.
Miközben különös barátság szövődik kettejük között, Melody magának sem meri bevallani, hogy az érzései talán mélyebbek Jeremy iránt.
   Vajon az a lány, aki a matematikai törvényszerűségek híve, meri-e vállalni a kockázatot egy olyan fiúért, aki ennyire kiszámíthatatlannak bizonyul?



General Press, 2024
Eredeti cím: Remedial Rocket Science. 2017




   Susannah Nix bemutatkozó regénye – magyar nyelven A szerelem kódja címmel jelent meg – tulajdonképpen egy hat részből álló sorozat (Kémialeckék) indítókötete. Nem tudom, hogy a Kiadónak szándékában áll-e kiadni a folytatásokat, s gondolom erről még nagyon korai lenne érdeklődni, hiszen csak nemrég jelent meg a könyv. Ha mégsem lenne folytatás, akkor sem fogom vizesre sírni a párnám, mert vegyes érzéseim vannak a történettel kapcsolatban.
   Szeretném azt is elmondani, hogy a sorozat részei egymástól független történetek, minden könyv más-más párosról szól, tehát ha valakit az tartana vissza az olvasástól, hogy egy több részes sorozat első része, és kétséges a folytatások megjelenése – mert mostanában ezzel komolyan számolni kell –, az nyugodtan elolvashatja, mert a végén ott a happy end, s boldogan élnek míg meg nem halnak.
   De lássuk magát a történetet, ami alapjában véve nem lett volna rossz. Csak a kivitelezéssel volt gond, mert az kissé laposra és unalmasra sikerült. S ezen nem segítettek a karakterek sem, annak ellenére, hogy Jeremy – a férfi főhős, aki többet is szerepelhetett volna – magánélete nagyon színes és gazdag.

   Nos, Melody – ő a hősnő, és körülötte forog minden – egy korlátozott anyagi lehetőséggekkel rendelkező csonka családból származik. Mindene a számítógép, okos, ambíciózus és tudja mit akar elérni az életben. Eddig rendben is van, Melody itt szerethető. Még akkor is, amikor a bostoni egyetemi évek alatt egyéjszakás kalandnak felcsípi magának Jeremy-t. Nos, megesik az ilyen, nem ő az első, az utolsó sem, akivel ilyesmi történik. Ami igazán meglepett az a folytatásban jött: évekkel később Melody állást kap Los Angelesben, s mit tesz? Felhívja Jeremy-t, akivel az egyéjszakás kaland után semmilyen interakciója nem volt. Csak úgy, mert ő az egyetlen ember akit L.A.-ben ismer. S láss csodát! Jeremy annyi idő és annyi nő után emlékszik is rá.
   A történet akkor kezd bonyolódni, amikor kiderül, hogy Jeremy tulajdonképpen ugyanannak a cégnek az alkalmazottja, ahol Melody fog kezdeni, s ha ez nem lenne elég, ő a tulajdonos fia.

   Elég volt a bonyodalomból? Á, dehogy! Mert Jeremy-nek barátnője van: annak a lánynak a testvére, akit annak idején Melodyval csalt meg. Jöhet még? Az aktuális barátnő hirtelen felfedezi szexuális másságát és ellenállhatatlan vonzalmat érez a jógaoktatója iránt, amitől Jeremy, aki számára a hűtlenség már-már fiziólógiai szükséglet, megzuhan. Mert ugye az egy dolog, ha az embert elhagyják egy másik pasiért, de egy nőért?! Komolyan, kész szappanopera!
   Az abszúrd szituációk sorát még hosszan lehetne folytatni – szeretném kihansúlyozni, hogy ezek ellenére, ez a történet nem egy romkom, nagyon messze áll tőle. Értékeltem, hogy Melody és Jeremy esetében nem volt instant szerelem. Időbe telt, míg maguknak is elismerték, hogy amit egymás iránt éreznek, az már túlmutat a barátság fogalmán.
   A számtalan klisé mellett Nix ellőtte a kamupasit is, s ezt azért említem meg külön, mert tulajdonképpen Melody anyja miatt kényszerültek rá. Soha nem értettem, hogy miért kell bárkit is nyaggatni a randizással, ha annak a személynek nincs kedve hozzá és nem találta meg a kedvére való patnert. Melody anyja számomra harsány és ellenszenves karakter volt, s ha őszinte akarok lenni, akkor egyetlen szereplő sem lett a szívem csücske.
   Könnyed, nyári olvasmánynak megfelel, senki világát meg nem fogja rengetni. De ízlések és pofonok...





   Játékunk ezúttal kérdések megválaszolásából áll! Minden állomáson találtok egy kérdést, melyre várjuk a megfelelő választ. Annyit segítünk, hogy mindent megtudhattok a A ​szerelem kódja című regény beleolvasójából.
   Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.



Milyen fesztiválon volt először moziban Melody?


a Rafflecopter giveaway




[Blogturné Klub]

07/16 - Betonka szerint a világ…

07/20 - Kelly és Lupi olvas

07/24 - Hagyjatok! Olvasok!