2024. július 11., csütörtök

Ana Huang – King of Wrath – A harag

 


   Kings of Sin 1


   A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Ana Huang Kings of Sin sorozatának első részét, melyben a sokunknak már ismerős Dante Russo milliárdos cégtulajdonos elrendezett házasságának titkairól olvashatunk. Kövessétek az állomásokat, és a játékunk során a King of Wrath - A harag regény egy példányát meg is nyerhetitek a kiadó felajánlásában!




   Ő ​volt az én Sarkcsillagom, az égbolt legfényesebb ékköve.
   Könyörtelen. Pedáns. Arrogáns.
   A milliárdos cégvezér, Dante Russo az élet minden területén imádja maga irányítani a dolgokat. Csakhogy most belekényszerítik egy jegyességbe egy olyan nővel, akit alig ismer. Vivian Lau a leendő feleség, akit soha nem akart, és a gyenge pont az életében, amire soha nem számított. De bármily gyönyörű és kedves is Vivian, Dante mindent megtesz, hogy véget vessen a zsarolásnak, és ezzel a kapcsolatuknak is. Viszont most, hogy jobban megismerte, képtelen lemondani róla.
   Elegáns. Ambiciózus. Jól nevelt.
   Vivian Lau igazi jó kislány, és házassága a kékvérű Russóval eddig zárt ajtókat nyithat meg újgazdag szülei előtt. És bár a durva, titokzatos Dante nem igazán álmai férfija, kötelességből beleegyezik a házasságba. De arra nem számított, hogy sóvárogni fog a férfi érintése után, vagy ami még rosszabb: beleszeret a leendő férjébe.
   Vajon a kettejük közötti perzselő vonzalom elég lesz, hogy megrendítse Vivian kötelességtudatát és megenyhítse Dante veszélyes haragját, vagy szenvedélyük lángja elpusztít mindent körülöttük?



Maxim Kiadó, 2024
Eredeti cím: King of Wrath, 2022




   Első könyvem Ana Huangtól, annak ellenére, hogy korábban magyar nyelven is megjelent több története is. Valahogy a fülszövegek és én nem passzoltunk össze eddig, nem mintha most nagyon vonzott volna, hiszen alig néhány napja fejeztem be egy hasonló, elrendezett házasságról szóló könyvet, ahol a boldog végkifejlet borítékolható volt.
   Ana Huang a szépek és gazdagok világába viszi el olvasóját, hiszen mindkét főszereplője gazdag és mutatós. Dante Russo, az olasz csődör egy tipikus alfa, és az üzleti életben nem épp a kedvességéről ismert. Ő ahhoz az elithez tartozik, ahol nem elég gazdagnak lenni, és ahová a hősnő apja – a Lau család pátriárkája – is tartozni szertne. De nagyon. És ezért mindenre képes. Még arra is, hogy megzsarolja Dantét – aki úgy ódzkodik a házasságtól, mint ördög a kereszttől –, és a nyakába varrja kisebbik lányát. Azért a kisebbiket, mert a nagyobbikat már elpasszolta egy kitalált királyság előkelőségének, s mindez úgy van leírva a történetben, mintha nekem ezt tudnom kellene már valamelyik korábban megjelent történetből. De nem tudom, s ez nem is zavaró, hiszen nem sok köze van ehhez a történethez, csak többször is ellhangzik, hogy ugye a nővére is elrendezett házasságot kötött (kiváncsi lennék, azt a pasit mivel zsarolta Lau-papa), és mégis milyen boldogok együtt.

   Nos, a Lau családról tudni kell, hogy honkongi-kínaiak, hogyan és mikor kerültek az Államokba, nem esik róla említés, csupán az hangzik el a családfő részéről, hogy neki mennyi munkájába került a családot ilyen gazdaggá tenni. A Lau családra jellemző egy fura kettősség is, különösen a családfőre: mikor érdeke megkívánja, akkor ragaszkodik a hagyományokhoz (értsd: az ő szava törvény), mikor nem, akkor símán asszimililálódik, és nagyon amerikai. Már az is fura volt, hogy sem a családfőnek, sem egyetlen családtagnak nincs hagyományos kínai keresztneve.
   A női főhős – Vivian Lau – kicsit ellentmondásos. Van benne egy nagy adag megfelelési kényszer, minek következtében soha nem tud nemet mondani szüleinek – akik mellesleg nem csak felkapaszkodott újgazdagok, hanem rettenetesen sznobok is. Ugyanakkor vágyik a függetlenségre, hogy saját karrierje legyen (rendezvényszervező vállalkozást vezet) és maga válassza ki társát. Sajnálatos módon vágyait, különösen a magánéletére vonatkozóakat, alárendeli apja akaratának.

   Mindenki tudja, hogy mi lesz ennek a történetnek a vége: a két főhős a kezdeti nehézségek és a kényszer ellenére egymásba szeret és boldogan élnek míg meg nem halnak. De! És itt jött a kellemes meglepetés: Dante Russo nem az az ember, akit büntetlenül meg lehet zsarolni, tehát Dante is megteszi a maga lépéseit, hogy visszavágjon. Itt még mindig úgy gondoltam, hogy majd jön a szerelem, ami mindent felülír, és kellemesen meglepődtem, hogy nem. Dante nem hagy fel a terveivel akkor sem, amikor már nem szeretne szabadulni a kényszerházasságból.
   Ennek a kényszerházasságnak még egy pozitív hozadéka van: a mindenre készségesen bólogató hősnő megtanul kiállni magáért, különösen azután, hogy tudomására jut, hogyan is jött létre ez a házasság, és mi volt az apja szerepe az egészben.
   A történetben sok mellékszereplő van, akik ilyen-olyan alkalmakkal epizódikusan megjelennek, s mivel ez egy hét részesre tervezett sorozat indítókötete, valószínűnek tartom, hogy ezek a mellékszereplők valamelyik folytatás lapjain majd visszaköszönnek.
   Ez egy mostanában divatos ellenségekből szerelmesek-típusú történet volt, szórakoztató, néhol idegesítő, kellő mennyiségű erotikával megspékelve. Én nagyon pontoztam Dante húzását, amivel helyretette Lau-papát, aki nyilvánvalóan ennek a történetnek a negatív szereplője. Valószínűnek tartom, hogy ezután átgondolom Ana Huang könyveivel való viszonyomat.






   Játékunk során pár kérdést teszünk fel nektek, amelyekre a könyv beleolvasójában találjátok meg a válaszokat. Nincs más dolgotok, mint beírni a helyes megoldást a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

   Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.



Milyen madár volt a gálaest sztárja?


a Rafflecopter giveaway





06.30 Kelly&Lupi olvas

07.05 Fanni’s Library

07.11 Betonka szerint a világ…