2021. október 22., péntek

Penelope Bloom – Megöntözném



   A vonzalom tárgyai 6



   A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Penelope Bloom Vonzódás tárgyai sorozatának hatodik része a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub négy bloggere a Her Bush - Megöntözném regényről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni a regény egy példányát.




   Valahogy minden rosszul alakult, amikor a sövényét nyírtam. Véletlenül kissé… félreérthető alakúra formáltam, olyasmire, amit nem biztos, hogy szívesen látna bárki a kertjében. Amikor először találkoztam Harry Barnidge-dzsal, az agyam azonnal átkapcsolt ősi, ösztönös üzemmódba. nevetséges fantáziaképek villantak be: hogy Harry fejbe billent egy kőbunkóval, becipel a barlangjába stb. A szókincsem erőteljesen lecsökkent, és talán kissé nyáladzani is kezdtem. De nem foglalkozhatok ezzel! Az egyetlen fontos dolog az életemben az, hogy a húgom álmait valóra váltsam. És eddig valahogy mindent sikerült elbaltáznom, úgyhogy most sikerülnie kell. Szóval, amikor Mr. Szívtipró felajánlja nekem, hogy segít egyengetni a véletlennek köszönhető művészkarrieremet, nem mondhatok nemet. Ahogy a régi mondás tartja, ha már felállítottad, minden megoldódik magától. Vagy valami ehhez hasonló.
   Az új kertészem mindent fogott, és teljesen a feje tetejére állította. Rengeteg nő próbálkozott már azzal, hogy felkeltse az érdeklődésemet, de Nell sövénye volt a legmerészebb. Mármint beszélgettünk, aztán egyszer csak a háromméteres növényből… Az lett, ami. Aztán meg az ország legnagyobb művészkritikusa kikiáltotta a sövényt művészeti alkotásként, így felajánlottam, hogy az ügynöke leszek… most már csak arról kell meggyőznöm, hogy többre vágyom munkakapcsolatnál. nem számít, milyen árat fizetek érte. És az sem, ha a legnagyobb riválisom megfenyeget, hogy tönkretesz, ha elmondom róla az igazságot.


Maxim, 2021
Eredeti cím: Her Bush, 2019




  Aki képben van mindazzal, ami a sorozat korábbi részeiben történt, annak már van némi halvány segédfogalma, hogy mire várhat ettől a hatodik (és pillanatnyilag utolsó) résztől, hiszen a szerző egy ismétlődő sémát követ: gazdag férfi-szegény lány kombó némi helyzeti humorral és sikamlóssággal körítve. Éééés általában legalább az egyik főszereplő már korábban is megjelent mellékkarakterként a sorozat előző könyvében, plusz mindenki valamilyen formában kapcsolatban áll a sorozat első részeiből ismert Chamberson ikrekkel.
   Harry Barnidge-dzsal a soroztat ötödik részében találkoztam, ugyanis egy személyben a főhős sztáríró testvére és ügynöke. Ő ebben a történetben a bűngazdag pasi, aki – mondanom sem kell – dögös, vonzó, karizmatikus, és most mellékszereplőből előlép főhőssé. Ha dögös főshős, akkor egy hasonlóan szexi partnernő is jár hozzá, s ez meg is történt mindjárt a könyv elején, amikor az önbizalomhiányos Nell megjelenik Harry házánál kerti munkák céljából.

   Nellről tudni kell, hogy művészeti álmokat dédelgetett, míg egy szűklátókörű középiskolai tanár alapjaiban rengette meg világát, közölve, hogy inkább mással kellene foglalkoznia. Épp munkanélküli, és némi extráért lakótársához csapódik, aki egy kertészeti vállalkozást vezet. Mondanom sem kell, hogy Nellnek a leghalványabb fogalma sincs a kertészeti munkákról, de lelkesen belevág a sövénynyírásba, mert nem lehet az olyan nehéz. Zárójel: saját tapasztalatból mondom, hogy nem is olyan könnyű a bokornyíró ollóval dolgozni, különösen, ha az ember lánya nem szakember.
   Tehát Nell a kertben idétlenkedik a bokorvágó ollóval, mikor a főhős kinézi magának, és rögtön meg is rendel egy bokor-szobrot: hóembert építő pingvint szeretne, és gyorsan, hiszen este nagyszabású partit ad házában. A teljesen dilettáns Nell pedig lelkesen dolgozik a bokron, és a végeredménynek, finoman szólva, fallikus jellege van, de sebaj, mert a műértő vendégsereg oda s vissza van, olyan mélységeket magyarázva bele a „műalkotásba”, melyeken meglehetősen jókat derültem.

   Ez a szerencsétlen sövény indítja el Nellt a siker útján, ami azért nem egy sétagalopp, hiszen Harry mellett megjelenik a konkurencia is, és ez számos konfliktushelyzetet eredményez, melyek megoldásába Harry bevonja a Chambers ikreket – különösen az egzaltált Williamet, aki magával hozza a szokás szerint furán viselkedő Nagyikát, hogy teljes legyen a káosz.
   Lényegében nem sok dolog történik a két főhős megismerkedésétől a boldog végkifejletig, de nem is egy terjedelmes könyv – egyetlen este kiolvastam. Viszont rengeteg szellemes párbeszéd van a főhősök között, ami élvezhetővé és szórakoztatóvá tette. Ami pedig a mostanság elvárt erotikát illeti, a főhősök nem igazán jeleskedtek, de annál inkább William, aki előszeretettel vonszolta be feleségét eldugott zúgokba egy-egy rövid pásztoróra erejéig.

   Ha őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom, hogy ezt a történetet nem kedveltem annyira, mint a sorozat első két részét. Kéretik nem félreérteni: nem rossz, mert szórakoztató, vicces, de rövid, és pont a terjedelme miatt történtek a dolgok nagyon gyorsan és borítékolhatóan, legalább is az én ízlésemnek. Ami pedig a Cross nevű vetélytársat illeti, nos, az már egészen óvodás szintre süllyedt. Értsd: ha az utamba állsz és cseszekedsz velem, majd az apukám elintéz. S apuka intézkedik is.
   Összességében szórakoztató, könnyen és gyorsan olvasható történet, de ez természetesen ízlés kérdése





A sorozat korábbi részei














   A különlegesen formált bokrok a játékunk tárgyai, nagyon egyszerűen csak fel kell ismernetek, milyen állatot formáznak a képen látható bokorszobrok. Minden állomások írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába az állatneveket.

   A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

 




a Rafflecopter giveaway



10.22 Betonka szerint a világ... 
10.25 Dreamworld