2020. december 3., csütörtök

Penelope Bloom – Megkapnám


   Bekapnám 4 (Objects of Attraction) 4


   A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Penelope Bloom Objects of Attraction sorozatának negyedik része a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub négy bloggere a His Package - Megkapnám regényről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni a regény egy példányát.





   A ​csomagja belecsusszant a ládámba. 
   Csillapodj, te perverz! A postaládámba. 
   Ja, és hogy kinek a csomagja? Persze ki másé, mint a dögös szomszédomé. 
   Most mondanám, hogy a francba… De őszintén: rég csusszant már bele bármi is a ládámba. 
   És bár ha választanom kéne, hogy kinek az életét mentsék meg, tízből kilencszer inkább egy macskát választanék, mint egy embert, de ez a pasi másnak tűnt. A folyosó túloldalán lévő lakásban élt, az a tipikus zárkózott, szép cipős típus volt, akinek olyan az illata, mintha egy Calvin Klein-reklámból lépett volna ki, és tuti fogselymezett is. A lényeg, hogy teljesen nyilvánvalóan ura volt az életének. Ő volt Mr. Tökéletes, és ha engem kérdezel, le kellene szállnia a magasból közénk. Vagy csak belém. A hosszú, vastag… Itt inkább abbahagyom ezt a gondolatot. 
   Miután megtaláltam azt a csomagot, egészen véletlenül valahogyan kinyílt, és hát nem volt más választásom, mint belenézni. Kiderült, hogy Mr. Tökéletes mégsem annyira tökéletes, ugyanis rejteget valamit. Ki gondolta volna? 
   Segítek: én gondoltam. Vagyis reméltem. És borzasztóan élveztem minden egyes másodpercét annak, ami ezután következett. Még a vibrátoraim társaságánál is jobban. Bár ez talán nem meglepő.


   Maxim, 2020
   Eredeti cím: His Package, 2018
   Megrendelhető        Beleolvasó




   Negyedik részéhez érkezett Penelope Bloom Bekapnám nevű sorozata – angol eredetiben Objects of Attraction –, és el kell mondanom, hogy nem igazán értem az ilyen nagyon kreatív könyv- és/vagy sorozatcím fordításokat, mert nem tudom hol benne a ráció a figyelemfelkeltésen túl. S akik követik a Moly eseményeit, azok tudják, hogy ez a figyelem nem mindig hozza meg a kívánt hatást, mert a sorozat első részét szétszedték, lehúzták, sárba tiporták jóval a megjelenés előtt a cím és a fülszöveg alapján, pedig semmi pornográfiára hajazó akció nem volt magában a történetben a mostanság elvárt néhány erotikus jeleneten kívül. 
   Igen, ezek a történetek tartalmaznak erotikát, de mérsékelten, sőt más kiadványokhoz képest akár szűziesnek is lehet nevezni őket. Igazándiból még erotikusnak sem igazán nevezném őket, hanem inkább sikamlósnak. Történik célozgatás, erotikus felhangú flörtölés, de akció az nagyon mérsékelten. 
   Mint jeleztem, ez a sorozat negyedik része, angol nyelven még kettő hátra van, s ki tudja még mennyi lesz, hiszen a hatodik rész csupán az idén jelent meg. S annak ellenére, hogy egy sorozathoz tartozik, akár önállő kötetként is olvasható, bár a történet női főszereplője már jelentős szerepet kapott az előző részben is (Felfalnám), mint az aktuális hősnő legjobb barátnője – bár ő ezt a státuszt körme szakadtáig tagadta. Nem tagadom, nekem Lilith volt a kedvencem az előző részben is, mert annyira más volt, mint a romantikus-erotikus történetek tökéletesre fényezett hősnői. Szarkasztikus, negativista, kárörvendő, flegma, antiszociális és baromi jó szövege volt. Nagyon vártam ezt a könyvet, mert kiváncsi voltam mivel rukkol ki Lilith egy olyan történetben, aminek ő a hősnője. 
   Lilith-et jobban nem is lehetne jellemezni mint azzal, amit ő mond magáról, mindjárt a könyv kezdő soraiban: 


   “Mindig úgy gondolják, hogy nem vagyok túl „emberbarát”, bármit is jelentsen ez. Hát tudjátok, mit, seggfejek? Baromira emberbarát vagyok! Sok mindent szeretek az emberekben. Szeretem nézni, ahogy kissé peches dolgok történnek azokkal, akik megérdemlik. Szeretem kényelmetlen helyzetbe hozni az embereket. Csak mert nem úgy képzelem el a paradicsomot, hogy piknikkosárral a kezemben szökdécselek a legjobb barátnőmmel egy zöld mezőn, még nem vagyok pszichopata. Az, hogy valószínűleg előbb menteném meg egy macska életét, mint egy emberét… Hát, beismerem, talán kicsit közelebb kerülök ettől a pszichopata meghatározásához, de senki sem tökéletes. 
   Mindenkinek meg kellett találnia a maga örömét az életben. A bűnös élvezeteit. Az én örömömet véletlenül mások balszerencséje jelentette. Ezt talán kevésbé felkavaróan is ki lehetne fejezni… A legtöbb embert nem kedvelem, és élvezettel nézem a szenvedésüket? Hm, nem, ez sem jó. 
   Gyakorlatilag azt feltételezem, hogy mindenkire lesújt a rossz karma, és ha vagyok olyan szerencsés, hogy végignézhetem, amikor megtörténik, az csak bónusz. A pasi, aki az előbb munkába menet leöntötte kávéval a nyakkendőjét, valószínűleg néhány órája egyszerűen csak otthon magára hagyta az ártatlan golden retrieverét, aki csak egy kis hasvakarásra vágyott. Karma. A nő, akinek egy darab vécépapír lógott a cipősarkáról ebédszünet után, valószínűleg leszedte a keresztvizet egy szegény vevőszolgálatosról előző este egy nem működő kupon miatt. Még rosszabb, hogy a kupon valószínűleg azért nem működött, mert a nő – az emberek 90%-ához hasonlóan – nem vette a fáradságot, hogy elolvassa a részleteket a kártya hátoldalán. Bumm. A karma újra lesújt. 
   De van valami, amit még az univerzum nagy egyensúlyozásánál is jobban élvezek. Nem jövök könnyen izgalomba, és nem szokásom mosolyogni, de azt különösen élvezem, amikor arra várok, hogy a karma olyasvalakire csapjon le, aki kiakasztott.” 


   A főhősök találkozása banális: ugyanabban az épületben laknak, ugyanazon az emeleten és a postaládánál szoktak összefutni. Egy idő után Lilith keresi ezeket a futó találkozásokat, bár a pár szocializációja kimerül az egymás felé bólintásban, míg egy nap a postás összekeveri a csomagjaikat: Lilith-hez kerül a férfi csomagja, ami személyes iratokat tartalmaz – ugye mindenki tudja, hogy Lilith azonnal kibontja és kutakodik? –, a férfihez pedig Lilith rózsaszín csomagja, amiben egy méretes-véreres dildó van.  Így kezdődik a két főhős ismeretsége. 
   Nos, a tökéletes férfi (Liam) a Bob Smith nevet használja, a valóságban milliomos és rámenős, befolyásos mostohatestvére (Celia) elöl bújkál, aki valamiért fejébe vette, hogy a férfinek az ő ágyát kellene melegítenie. A nő egy sokkal idősebb politikus felesége, és aki semmitől nem riad vissza célja elérésében, sőt Liamet a tönkretétellel is megfenyegette, amennyiben az nem hódol be neki. Igazándiból nem értettem Liam finomkodó stílusát, hiszen ő maga is rövidre zárhatta volna a történetet – akkor nem született volna meg ez a könyv –, de amikor Lilith tudomására hozza az igazságot, a lánynál jobb partner nem is találhatna Celia végleges lerázására, hiszen Lilith lételeme az ehhez hasonló helyzetek minél alpáribb megoldása. És a partnerségtől a vágyig, majd a kölcsönös szerelemig rövid az út. 
   Mivel Lilith áll a történet központjában, többet lehet róla megtudni mint a korábbi részben: honnan jött, mi ellen lázad, miért lett olyan amilyen. Szeretném azt is elmondani, hogy a szerelem hatására Lilith megváltozik, kicsit kedvesebb lesz környezetéhez, kevésbé agresszív, de erről szó sincs. Ebből a történetből kimarad a jellemfejlődés, amin az olvasók nagy része szeret lovagolni. S mivel Lilith olyan különleges személyiség, a macskája sem lehet akármilyen, ugyanis a Roosvelt névre hallgató szőrzsák egy kevésbé ismert fajhoz tarozik: tacskómacska (vagy munchkin). Pont olyan mint a tacskó, csak macskában: hosszú test, rövid lábak.
   A történet most is E/1-ben íródott, természetesen váltott szemszögben, tehát Lilith és Liam meséli el hogyan is látták ők mindazt ami történt, bár egy rövid szösszenet erejéig Celia szemszögét is megismerhettem arról az akcióról, amikor a főhősök megfizetnek neki a szemétségéért. S epizódikusan most is feltűnnek a korábbi részek szereplői, különösen a Chambers ikrek (csak jelzem, hogy William egy szikrát sem változott) 
   Így a véleményezés vége fele illene valami nagyon okosat mondani/írni a történetről, de ez nem fog bekövetkezni, mert két dolog között ingadozom és az én olvasatomban mindkettő érvényes: 

   1. Bizarr, blőd történet, semmi meglepetés, semmi csavar, tele van túlzásokkal és hihetetlen epizódokkal, mint például a Celiával való végső leszámolás módja – bár, ha jobban utána gondolok szerénységem róvásán is van néhány naaaagyon vaskos poén. Vagy... 
   2. Figyelmen kívül hagyva az 1.-es pontban leírtakat, az ember lánya nyugisan hátradől, nem gondolkozik cselekmény kiszámíthatóságán, nem filózik jellemfejlődésen, bizarr epizódokon, hanem egyszerűen csak élvezi azt, ami történik és jókat vigyorog. Mert, ugye, ízlések és pofonok...  Ez a történet senki világát megrengeti nem fogja, de nem is ez a célja, hanem a szórakoztatás. 




A szerző nevéhez kapcsolódó bejegyzések: 









   A sorozat rajongóinak kedvezünk a mostani játékkal! Minden állomáson betűket emelünk ki, amikből a sorozat egy-egy szereplőjének nevét tudjátok kirakni.
   Nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába a keresztneveket. 
   A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.


a Rafflecopter giveaway




12.03 Betonka szerint a világ...