2020. szeptember 15., kedd

Könyvmolyképző mustra 2020 – elképzelhetően októberben

 


Hogy az online könyvfesztivál milyen lesz, fogalmam sincs, de az biztos, hogy a Könyvmolyképző Kiadó októberben sem hagyja cserben olvasóit, mert (elképzelhetően) a hónap elején-közepén újabb megjelenésekre lehet várni. Bár nekem most semmi nem dobogtatta meg a szívemet, lehet mások pont ezekre a könyvekre várnak. Szóval kukkantsatok be a Kiadó webshopjába. 

 


Sarina Bowen, Elle Kennedy – Mi

(HIM 2) 

 

Vajon a kedvenc hokisaid veretlenül zárják az első közös szezonjukat?

Az NHL-ben töltött első öt hónap igazi sikersorozat Ryan Wesley-nek. Sosem volt még ilyen boldog: nappal a profik közt játszik, esténként pedig a szerelme várja otthon – Jamie Canning, a gyerekkori legjobb barát, aki ma már a párja. Csak egy dolog árnyékolja be az idillt: élete legfontosabb kapcsolatát titokban kell tartania, máskülönben a médiafelhajtás könnyen derékba törheti a sportolói karrierjét.

Jamie tiszta szívből szereti West, de gyűlöli a bujkálást. Nem ilyen életet képzelt el magának, és az állandó titkolózás kezdi megbosszulni magát. Új munkája sem éppen úgy alakul, ahogy remélte, de tudja, hogy Wesszel az oldalán képes lesz túllendülni a nehézségeken. Szerencsére ott van nekik a lakás, ahol zavartalanul együtt lehetnek.

Vagy mégsem? Amikor Wes legkotnyelesebb csapattársa beköltözik az emeletre, félő, hogy a gondosan felépített hazugságváruk bármelyik percben összeomolhat. Vajon Wes és Jamie nagypályás kapcsolati rutinja képes megbirkózni a külvilág fenyegetéseivel?

Figyelmeztetés: a könyvben szerepelnek pikáns jelenetek, egy vibráló fotel, távszex, és kiderül, hogy a hokijátékosok a zöld összes árnyalatában dögösek.

18 éves kortól ajánljuk!

 

Kategória: Rubin pöttyös

Eredeti cím: Us

 

 


Jennifer L. Armentrout – Zuhanj velem

(Várok rád 4)

 

Első szerelem, második esély és ellenállhatatlan vonzalom, ami a tehetséges festőként alkotó pultoslány és az érte mindenre képes kemény, szexi zsaru között lüktet.

Roxy tizenöt éves kora óta fülig szerelmes Reece-be, és amikor felnőttként végre együtt töltött egy szenvedélyes éjszakát a látszólag elérhetetlen zsaruval, azt hitte, viszonzásra talál majd a szerelme. De nem így történt. Vagy legalábbis ő azt hitte. Reece azonban váratlanul újra berobban az életébe, amikor szabadlábra helyezik azt a férfit, aki annak idején súlyosan megsebesítette Roxy barátját. A támadó megbánta már, amit tett, Roxy azonban képtelen megbocsátani neki.

Roxy semmit nem szeretne kevésbé, mint megint egymásba gabalyodni Reece-szel, a férfi azonban eltökélte magában, hogy bebizonyítja az ellenkezőjét. Különösen, amikor kiderül, hogy egy pszichopata üldözi Roxyt. Roxy maga sem tudja, mi veszélyesebb: a pszichopata vagy az, hogy szembenézzen a rég eltemetett múlttal, és megint feltárja a szívét.

16 éves kortól ajánljuk!

 

Kategória: Rubin pöttyös

Eredeti cím: Fall with Me

 

 


Samantha Young – Túl a zátonyon

(Mély víz 2)

 

Maradj fiatal! Élj veszélyesen! Szeress szenvedéllyel!

A sok viszontagság után Jake Caplin és Charley Redford ismét egymásra találnak. Persze ez még nem jelenti azt, hogy együtt is maradnak.

Amikor Charley élete a feje tetejére áll, a lány az összes döntését megkérdőjelezi, amit Edinburghban hozott, és végső kétségbeesésében arra a következtetésre jut, hogy imádott Jake-jét is fel kell áldoznia.

Charley hazatér Amerikába, hogy ott folytassa a tanulmányait, és egy kis megnyugvásra találjon. De amíg a társai egyre magabiztosabban veszik az akadályokat, ő retteg, hogy – sok minden más mellett – végül önmagát is elveszíti.

A család és a barátok a saját viharos életükkel vannak elfoglalva, csupán egy ember veszi a fáradságot, hogy kiderítse, mi áll Charley pálfordulása mögött. Jake nem adja fel egykönnyen, mert úgy gondolja, ő az egyetlen, aki átérzi a lány bánatát, és elhatározza, ezúttal tettekkel is bebizonyítja, hogy mellette áll, bármekkora akadály gördüljön is az útjukba.

Pedig csak reménykedhet abban, hogy Charley, aki eddigi életének talán legnagyobb feladatával küzd, a nővé érése után is ugyanazzal a rajongással veszi majd körül, mint kamaszkorában.

Jake és Charley sztorija folytatódik.

Fiatal nőknek, felső korhatár nélkül!

 

Kategória: Rubin pöttyös

Eredeti cím: Out of the Shallows

 

 


Kylie Brant – Csinos kis táncoslányok

 

Zárd le a múltat, különben soha nem szabadulsz a markából.

Évekkel ezelőtt, Saxon Falls városából eltűnt egy fiatal lány, Kelsey Willard, akit azóta halottnak hisznek. A tragédia sajgó űrt hagyott a lány családjában: az anyja gyógyszerekkel próbálja tompítani a fájdalmat, az apját lassan legyűrik a titkos démonai, mindeközben a húga szeretné végre maga mögött hagyni a múltat. De most egy újabb lány tűnt el a környékről. Az eset feltépi a Willard család sebeit, visszarántja őket a múltba, és olyan események láncolatát indítja el, amire egyikük sincs felkészülve.

Mark Foster különleges ügynök kísérteties párhuzamokat fedez fel a két lány elrablásának körülményeiben, így esélyt kap arra, hogy elfogjon egy sorozatgyilkost. De ehhez fényt kell derítenie a Willard család féltve őrzött titkaira, és közben rájön, hogy az igazság sötétebb lehet, mint valaha képzelte volna. Ahhoz, hogy megtalálja az újonnan elrabolt lányt, előbb meg kell oldania egy régi rejtélyt: Kelsey Willardét.

Élve vagy holtan, a lány az egyetlen reménye, hogy megoldja az ügyet.

Hátborzongató thriller a balett-táncosok világából. Vesd bele magad az izgalmakba!

Felnőtteknek ajánljuk!

 

Kategória: Kristály pöttyös

Eredeti cím: Pretty Girls Dancing

 

 


Marissa Meyer – Cress

(Holdbéli krónikák 3)

 

Még a jövőben is akadnak bajba jutott hölgyek… (Mert néha még a legerősebbeket is meg kell menteni…)

Cress mindent kockára tett azért, hogy figyelmeztesse Cindert Levana királynő gonosz tervére; még úgy is, hogy gyerekkora óta egy műholdba zárva él, netmonitorok társaságában. A rengeteg képernyő előtt töltött idő alatt Cress zseniális hackerré vált. Csakhogy parancs érkezett Levanától, hogy keresse meg Cindert és az ő jóképű tettestársát.

Amikor Cinder, Thorne kapitány, Scarlet és Farkas Cress kiszabadítására irányuló merész küldetése félresiklik, a csapat szétválik. Cress végre kiszabadul, ám ezért súlyos árat kell fizetnie. Mindeközben Levana királynőt semmi sem állíthatja meg abban, hogy feleségül menjen Kai császárhoz.

Lehet, hogy Cress, Scarlet és Cinder nem önként vállalkozott arra, hogy megmentse a világot, de talán egyedül ők képesek rá.

Vajon megtalálják a kiutat a legreménytelenebb helyzetekből?

12 éves kortól ajánljuk!

 

Kategória: Vörös pöttyös

Eredeti cím: Cress


 


Vic James – Sötét város

(Sötét képességek 2)

 

Egy bűnös város. Tele sötét hatalomvággyal. A mágia kényszerít. A vérünket ontjuk.

A modern Nagy-Britanniában, ahol a mágiahasználók uralják a javakat, a politikát – és téged is –, leverték a forradalmat. Két családon múlik az ország sorsa. A kegyetlen Jardine-ék korlátlan hatalomra vágynak. Az egykor teljesen átlagos Hadley-ék pedig kénytelenek az utolsó csepp erejüket is összeszedni, hogy felvegyék a kesztyűt.

Abi Hadley szökevénnyé vált. Az öccse, Luke fogságba esett. Mindketten rádöbbennek, hogy az emberi lélek a legsötétebb helyeken ragyog a legfényesebben. Ezalatt – a családi ármánykodás közepette – Silyen Jardine egy régi kor elfeledett erejére áhítozik. London utcái vérben fürdenek, és kiderül, felülkerekedhet-e a szeretet és a bátorság a zsarnokságon.

Kit választasz, ha mindenkit nem menthetsz meg?

A Gilded Cage – Aranykalitkával kezdődő lenyűgöző trilógia folytatódik.

16 éves kortól ajánljuk!



Kategória: Vörös pöttyös

Eredeti cím: Tarnished City