2020. szeptember 8., kedd

Könyvmolyképző mustra 2020 - ősz elején



Ééééés ismét a Könyvmolyképző Kiadó megjelenéseiről lesz szó, mert a Kiadó webshopjában újabb könyvek lettek előrendelhetőek, ez pedig azt jelenti, hogy a megjelenés már itt van a sarok mögött, lehet készíteni a pénztárcát, bankkártyát, malacperselyt.
A lelkesedésem nagy, mondhatni határtalan, mert az Arany pöttyös kategóriában négy könyv is boltokba kerül – háromnak a szerzőjétől már olvastam és nagyon kedveltem írásaikat –, s mondanom sem kell, hogy ez a kategória a kedvencem. A felhozatal természetesen most is változatos, tehát remélhetőleg mindenki talál magának kedvére való olvasmányt.




Diana Gabaldon – Hó és hamu lehelete 2
Outlander 6/2


Mit nyújt még az idő?
1772-t írunk. Az amerikai függetlenségi háború előestéjén járunk, amikor a lázongás kanóca már rég meggyulladt. Holtak hevernek Boston utcáin, és elhagyott fakunyhók égnek Észak-Karolina távoli erdeiben.
A fenyegető káoszban a kormányzó Jamie Fraser segítségét kéri, hogy egyesítse a távoli vidékeket, és védje meg a gyarmatokat a király és a korona dicsőségére. Azonban van egy kis gond: Jamie Fraser felesége, Claire, valamint lánya és veje, akik mindhárman időutazók. Jamie tehát tudja, hogy három év múlva olyan lövés dördül majd el, amit az egész világon hallani fognak, és ami a gyarmatok függetlenségéhez vezet, miközben a király emberei holtan vagy száműzetésben fogják végezni. És ott van még az a kis újságkivágás is, abból az 1776-os The Wilmington Gazette-ből, ami Jamie és családja pusztulásáról ad hírt. Jamie Fraser most az egyszer azt reméli, hogy időutazó családja téved a jövővel kapcsolatban.
A káprázatos és világszerte kirobbanóan sikeres Outlander saga 6. része.

Felnőtteknek ajánljuk!


Kategória: Arany pöttyös
Eredeti cím: A Breath of Snow and Ashes




Winston Graham – Demelza
(A Poldark család 2)


A rajongásig szeretett Poldark-sztori folytatódik.
Egy nyomorgó bányász lánya, Demelza Carne, akit Ross Poldark egy vásártéri verekedésből mentett ki, immár a férfi boldog hitvese.
E viharos esztendők eseményei azonban próbára teszik házasságukat és szerelmüket. Amíg Ross ádáz harcba bocsátkozik a bányásztelepülések jogaiért, Demelza erejét megfeszítve igyekszik alkalmazkodni a vidéki úriemberek (köztük a férje) életmódjához, emiatt pedig egyre furcsább és kínosabb helyzetekbe keveredik.
Miután balszerencsés módon kezdetét veszi a Ross és a befolyásos George Warleggan közötti hosszas viszálykodás, felmerül a kérdés, hogy az asszonynak sikerül-e túllépnie az otthoni nézeteltéréseiken, vagy azok végleg megfosztják őt és élete párját a boldogságtól.
A Demelza a tizennyolcadik századi Cornwall lélegzetelállító díszletei közé repíti az olvasót minden idők egyik legcsodálatosabb szerelmi történetébe.
Vajon meg lehet óvni a szerelmet, ha a világ el akarja pusztítani?

Tizennégy éves kortól ajánljuk!


Kategória: Arany pöttyös
Eredeti cím: Demelza





Suzy K. Quinn – Rossz anya naplója


A kétségbeeséstől az örömkönnyekig…
Juliette Duffy újdonsült kismama, ám az anyaság nem éppen olyan, mint amilyennek elképzelte. Nem lakik álmai otthonában, ahol virágok nyílnak az ablak előtt. Fogalma sincs, hogyan kell elaltatni Daisyt, és nincs sodrófája. Ha pedig mindez nem volna elég, van Daisynek apja is…
Egy újdonsült anya kudarcai és sikerei.

Felnőtteknek ajánljuk!


Kategória: Arany pöttyös
Eredeti cím: The Bad Mother’s Diary




Jill Shalvis – Magtalált húgok
(Wildstone 1)


Az élet egy pillanat alatt megváltozhat…
Miután a séfhelyettes Quinn Weller halálos autóbalesetben elvesztette a húgát, élete lassan visszatér a normális mederbe. Úgy tűnik, mindene megvan: szerető család, álommunka és egy jóképű barát, aki alig várja, hogy jegygyűrűt húzhasson az ujjára. Miért érzi hát mégis üresnek magát, mintha egy hiányzó darabot keresne, amit nem talál?
A válasz egy ügyvéddel érkezik, aki Quinn nyomára bukkan, és bombaként robbanó titkot tár fel előtte egy rejtélyes örökségről, amelyre egyedül ő jogosult. A megdöbbentő hír szökőárként zúdul Quinnre. Rá kell ébrednie, hogy egész eddigi élete hazugság volt.
Hirtelen ötlettől vezérelve otthagyja munkáját, otthonát és barátját. Elindul a kaliforniai Wildstone-ba, ami ugyan csak néhány órányira fekszik északra, ám mintha világok választanák el Los Angelestől. Bár Quinn eleinte nem egészen illik ebbe a világba, mégis vonzódni kezd a város egyszerű örömeihez… meg a csinos, sötét hajú idegenhez, aki felajánlja a barátságát, és nem tesz fel kérdéseket.
Aztán ráeszmél, hogy újabb meglepetés vár még rá. Az örökség ugyanis nem ház vagy pénz, hanem valami egészen megdöbbentő dolog, valami, ami megkérdőjelezi számára mindazt, amiről úgy gondolta, hogy tudja önmagáról és a családjáról.
A női lét kérdéseivel foglalkozó, magával ragadó, érzelmes, humoros regény.

16 éves kortól ajánljuk!


Kategória: Arany pöttyös
Eredeti cím: Lost and Found Sisters




Barbara Nickless – Vér a síneken
(Sydney Parnell 1)


Egy szadista gyilkos és a háború kísérteteivel küzdő zsaru halálos küzdelme.
Brutálisan meggyilkolt fiatal nő holttestére bukkannak, és az első számú gyanúsított az áldozat vőlegénye, a csak Megégettként emlegetett, sebhelyes arcú, iraki háborús veterán. De Sydney Rose Parnell, a vasúti rendőrség különleges ügynöke, akit a denveri gyilkosságiak kérnek fel, hogy segítse a nyomozást, sehogy sem tud szabadulni az érzéstől, hogy a látszólag erős felindulásból elkövetett bűncselekmény mögött jelentősebb okok húzódnak.
Az iraki szolgálatuk démonaival küzdő Parnell és társa, a K9-es Clyde a jeges tél derekán egy barbár banda titkos világába keveredik, miközben egy összeesküvés messzire nyúló szálaira és egy sor sokkoló bűntényre bukkannak. Ez pedig veszélybe sodor mindent, ami Parnellnek kedves.
Mivel az igazság keresése egyenesen a gyilkos útjába sodorja Parnellt, fel kell tennie magának a kérdést: tud-e úgy küzdeni a szörnyeteggel, hogy ő maga ne váljon azzá?
Éld át az izgalmát és a csavaros rejtély kibontakozását!

18 éves kortól ajánljuk!


Kategória: Kristály pöttyös
Eredeti cím: Blood on the Tracks




Katie McGarry – Vágyálmok
(Feszülő húr 5)


Meddig feszíthető még a húr?
A 17 éves Abby kemény, független lány. Alig akad néhány ember, akit közel enged magához. Lakóhelyén, a Kentucky állambeli kisvárosban, mindenki tudja róla, hogy drogot árul, bár azt, hogy miért, még a legjobb barátai sem sejtik. Ám amikor egy üzlet balul sül el, Abby veszélybe kerül. Vonakodva ugyan, de kénytelen elfogadni a fenegyerek Logan segítségét, a srácét, aki éppolyan nyughatatlan lélek, mint ő maga.
Logannek is megvan az oka, miért keresi Abby társaságát. Arra azonban nem számított, hogy épp ennek a lánynak köszönheti, hogy képes lesz szembenézni a démonaival, amik elől oly régóta menekül.
Előttük a nagy döntés: hagyják, hogy a pillanatnyi helyzetük rátelepedjen az egész életükre… vagy küzdjenek egy jövőért, amiről most még úgy hiszik, számukra elérhetetlen.

14 éves kortól ajánljuk!


Kategória: Vörös pöttyös
Eredeti cím: Chasing Impossible




Tamara Ireland Stone – Időtlen idő
(Elválaszt az idő 2)


Mert az igaz szerelemnek sem tér, sem idõ nem szabhat határt!
Anna és Bennett szerelmét távkapcsolatnak nevezni igencsak enyhe kifejezés: Anna 1995-ben él Chicagóban, az időutazó Bennett pedig 2012-ben San Franciscóban. Soha nem lett volna szabad találkozniuk, mégis bekövetkezett. Ráadásul egymásba szerettek, és bár minden ellenük szólt, megtalálták a módját, hogy együtt maradjanak.
A megoldás viszont távolról sem tökéletes, mivel Bennett csak rövid látogatásokat tud tenni a múltban, ám azért, hogy Annával lehessen, a saját jelenéből mégis lényeges időszakokat hagy ki. Mindketten biztosak benne, hogy találnak megoldást… míg Bennett szemtanúja nem lesz egy különös eseménynek, ami talán mindent megváltoztat.

14 éves kortól ajánljuk!


Kategória: Vörös pöttyös
Eredeti cím: Time after Time