2019. május 21., kedd

Könyvmolyképző nyár 2019 – első nekifutás


Nemrég ért véget a Könyvfeszt, jóformán magunkhoz sem tértünk s máris készülhetünk a júniusi Könyvhétre, mikoris újabb merénylet készül a pénztárcáink ellen. S akkor még nem beszéltem a most véget ért Líra raktárvásárról, ami – a közzétett fotókat és hozzászólásokat tekintve – nem kis népszerűségnek örvendett és komoly eret vágott néhány büdzsén.
Mint minden évben, a Könyvmolyképző Kiadó komolyan készül a könyves eseményre és jobbnál jobb kiadványokkal kényezteti olvasóit. Több kategóriában is, tehát mindenki találhat magának kedvére való olvasmányt.
Az alábbiakban csupán néhány olyan előkészületben levő címet sorolok fel, melyekkel könnyen találkozhatunk június környékén a könyvesboltokban, és a lista minden bizonnyal hamarosan bővülni fog. Tehát teljesen biztosan nem maradunk olvasnivaló nélkül a nyáron sem.





L. J. Shen – Sparrow


Troy Brennan
A név, amit mindenki ismer Dél-Bostonban. Egy néhai maffiózó fia. A jeges kék szemű szívrabló.
A „lerendező”, aki ebben a városban bárkit simán magasba emel vagy porba tipor.
Ja, és egyébként az újdonsült férjem.
Sparrow Raynes
Ez meg én volnék. A kutya sem bírta megjegyezni a nevemet, amíg Troy be nem csörtetett az életembe.
Aztán kalitkába zárt.
Foglyul ejtett.
És kiiktatott minden lehetőséget, hogy elmenekülhessek onnét, ahol fölcseperedtünk.
Úgy is mondhatnám, hogy Troy Brennan megnyirbálta a szárnyaimat.
Vannak álmaim, méghozzá merészek, de kétlem, hogy valaha is engedi valóra váltanom őket. Fogalmam sincs, miért döntött úgy, hogy feleségül vesz. Azt azonban tudom, hogy ha kiakasztom ezt a pasast, annak nem lesz jó vége. De nem ám.
L. J. Shen a világon mindenütt lakott már, és végül Észak-Kaliforniában állapodott meg, leginkább a borok miatt. Megélhetésként ír és szórakozásként olvas. Egy fiúgyermek büszke anyukája, egy volt kóbor macska gazdija, valamint egy nagyon türelmes férj tuti felesége.
Kemény, de élvezni fogod! Hagyd, hogy elraboljon!


Eredeti cím: Sparrow
Kategória: Rázós könyvek



Katy Evans – Remy 
(Valós 3)


Ő a legigazibb dolog, amiért valaha harcoltam!
Az Underground klubok bunyósa, Remington Tate talányos figura, még önmaga számára is. Az elméje hol tiszta, hol elborul, néha ragyog, máskor csak pusztítani képes. Időnként kiegyensúlyozott, higgadt és megfontolt, máskor viszont teljesen elveszíti a kontrollt. Brooke Dumas előtt egyetlen nő sem ismerte Remy legmélyebb titkait, a legszenvedélyesebb vágyait. De amióta először látta ezt a nőt, Remington tudja, hogy ő a legértékesebb dolog, amiért valaha küzdeni akart. Ettől fogva már csak egy dolog foglalkoztatja: akarja, kívánja, szereti és védelmezni akarja Brooke-ot.
Lássuk Remington „Szökőár” Tate szemszögéből, hogyan emeli új szintre a kapcsolatát ez az ellenállhatatlanul érzéki pár.
Szerezd be ennek a szexi, szenvedélyes és botrányos sorozatnak az minden részét.
Mi mozgat egy olyan komplikált pasit, mint Remington Tate? Hadd mondja el ezt ő, a saját szavaival...
Tudd meg most!


Eredeti cím: Remy
Kategória: Rázós könyvek



Rachel Van Dyken – A randiguru szárnysegédje 
(Szárnysegéd Bt. 2)


A Szárnysegéd Bt. kettes számú szabálya: Soha ne mutasd ki, mennyire akarod a másikat!Lex utálja Gabyt. Gaby utálja Lexet. Legalább kölcsönös az érzés, nem? Lex nem tehet mást, igyekszik túlélni azokat a heteket, amikor kiképezi Gabyt a Szárnysegéd Bt. munkatársává, és kész. Igen ám, de miután elkezdenek együtt dolgozni, majd’ szétveti őket a szexuális feszültség. Lex nem tudja eldönteni, hogy megfojtsa a lányt, vagy inkább felrakja a legközelebbi strapabíró asztalra.
Gabynak van egy titka. Egy olyan dolog, amit nemcsak a legjobb barátja, de az ellensége elől is titkol. A határok lassan elmosódnak. Lex egyre kevésbé az a gazfickó, akinek Gaby tartotta, és… kezd valami egészen mássá alakulni az, ami köztük van. Gaby mindig is utálta, hogy kicsit vonzódik Lexhez – egyetlen informatikus hallgatónak sem szabadna ilyen jó testének lennie, és ilyen jól kinéznie szemüvegben –, főleg mert „Lex Luthor” egy gonosz nőfaló. Veszélyes. Gabynak távol kellene tartania magát tőle. Nagyon-nagyon távol… De hát mindig is vonzotta a veszély.
Mi van, ha kezdesz beleesni az ellenségedbe?


Eredeti cím: The Matchmaker's Replacement
Kategória: Rubin pöttyös



Jessica Sorensen – Violet, Luke és a sors 
(Véletlen 3)


A Callie, Kayden és a megváltás nagy sikerű szerzőjének új története sebhelyekről, bátorságról és új lehetőségekről…
Luke Price élete mindig is a rendről, az önfegyelemről és a kemény külső látszatának fenntartásáról szólt. A futó kalandok csak figyelemelterelésként szolgálnak a számára: így próbálja elhessegetni magától gyermekkora gyötrelmes emlékeit. Kétségbeesetten szeretne megfeledkezni a múltjáról, de az egyre csak kísérti, bármit tesz is.
Violet Hayesnek nehéz élete volt. A szüleit gyerekkorában meggyilkolták, semmi mása nem maradt utánuk, csak a szörnyű emlékei az azóta is megoldatlan esetről. Úgy nőtt fel, hogy egyik felelőtlen, drogos, elhanyagoló nevelőszülőtől a másikhoz került, miközben képtelen volt feldolgozni annak az éjszakának a rettentő emlékét, amikor elvették tőle a szeretteit. Egy lezáratlan ügyet nehéz elfelejteni, és Violet álmait még mindig kísérti az a tragikus éjjel. Csak úgy tud megbirkózni az élettel, hogy senkihez sem kerül közel, és semmiféle érzelmet nem enged meg magának.
Aztán Violet megismerkedik Luke-kal. Azonnal összeütközésbe kerülnek, mégsem bírják távol tartani magukat a másiktól. Hiába is próbálnak ellenállni egymásnak, mindketten elkezdenek kitárulkozni, és egyszeriben olyasmiket éreznek, mint azelőtt még soha. A két fiatal fölfedezi, mennyire hasonlítanak egymásra. De valami másra is rádöbbennek: a múlt mindig utoléri az embert…


Eredeti cím: The Destiny of Violet and Luke
Kategória: Rubin pöttyös



Bethany-Kris – Vakmerő és végzetes 
(A chicagói maffiaháború 2)


„Csak egyszer lehetsz fiatal és ostoba.
Alessa még életében nem hallott ekkora baromságot.”
Alessa Trentini mindig követi a szabályokat, vagy legalábbis úgy tűnik. A Conti család egy bizonyos tagjának azonban valahogy mindig sikerül felébresztenie a benne szunnyadó lázadót, és közben meg is védi minden bajtól, de attól a katyvasztól, amibe a bátyja miatt kerül, még Adriano sem mentheti meg.
Háborúban egyetlen nő sincs biztonságban, ha a keze által bármelyik család feljebb juthat a maffia ranglétráján.
Adriano Contit felőrli a kényszer, hogy mindenkinek megfeleljen, és hamarosan apja, Riley oldalán találja magát, aki felesége halálát felhasználva próbál magasabbra törni. A vér még a Szervezetnél is előrébb való. Adriano számára csak egyetlen biztos pont marad ebben a háborúban, mégpedig Alessa Trentini, de most talán kénytelen végignézni, ahogyan egy másik férfié lesz.
A Szervezet családjai között még soha nem volt olyan nagy a széthúzás, mint most. Ahogy fokozatosan mindenkit magával ragad a saját bosszúvágya, hamarosan vér árasztja el az utcákat, és mind több ember hal meg. Egyetlen módja van az életben maradásnak: mocskosan kell játszani. Még akkor is, ha ezáltal minden elpusztul


Eredeti cím: Reckless & Ruined
Kategória: Rubin pöttyös



Dion Leonard – Találkozás Góbival, avagy egy kiskutya, akinek nagy szíve volt


Egy kiskutya és egy hihetetlen utazás igaz története.
Mint ahogy korábban a Bob, az utcamacska, A Góbi is igazi szívmelengető történet az állatok szerelmesei számára a világ minden táján.
2016-ban Dion Leonard, a tapasztalt ultramaraton futó váratlanul belebotlott egy kóbor kiskutyába, amikor részt vett egy 155 mérföldes versenyen a Góbi-sivatagban. A Góbi nevet kapó, szeretetreméltó kutyakölyök bebizonyította, hogy ami hiányzott a méretéből, azt a szívével pótolta, ahogy követte Diont a szeszélyes Tian Shan-hegységen át, és vele tartott közel 80 mérföldön keresztül.
Dion úgy érezte, valami megváltozott benne, amikor szemtanúja lett az aprócska állat hihetetlen elszántságának. A múltban mindig arra összpontosított, hogy nyerjen, hogy a legjobb legyen, ám most más célja nem volt, minthogy meggyőződjön róla, barátja biztonságban van, etetik, itatják. Bár Dion nem lett az első, mégis úgy érezte, valami sokkal nagyobbat nyert, és megfogadta, hogy Góbit magával viszi az Egyesült Királyságba, új családtagnak. Ezzel vette kezdetét az utazás, s egyikük sem fogja elfelejteni a hullámvasútszerűen alakuló drámát, a bánatot, a szívfájdalmat, az örömöt és szeretetet, amely örökre megváltoztatta mindkettőjük életét.
A Góbi a remény, az alkalmazkodóképesség és a barátság alaptörténete, s megint csak azt bizonyítja, hogy a kutya valóban „az ember legjobb barátja”.


Eredeti cím: Finding Gobi. A Little Dog wirh a Vey Big Heart
Kategória: Arany pöttyös



Brit Bennett – Az anyák


Lenyűgöző bemutatkozó regény egy izgalmas, új hang tolmácsolásában. Az Anyák egy meglepő történet az ifjúkori szerelemről, a nagy titkok hatásáról a zárt közösségben, és azokról a dolgokról, amik leginkább kísértenek minket.
Brit Bennett kortárs, dél-kaliforniai, fekete közösségben játszódó hipnotikus első regénye érzelmekkel teli történet közösségről, szeretetről és ambícióról.
Minden egy titokkal kezdődik.
Nadia Turner, a lázadó, gyászoló, tizenhét éves szépség az utolsó félévét tölti a középiskolában. Miközben még mindig az édesanyját siratja, aki nemrégiben öngyilkosságot követett el, Nadia összegabalyodik a helyi lelkész fiával. Luke Sheppard huszonegy éves, egykori focisztár, akit a sérülése arra kényszerített, hogy egy lepukkant étteremben pincérkedjen. Mindketten fiatalok, az egész kapcsolat nem komoly. De az ebből a kamasz-románcból származó terhesség – és az ezt követő abortusz – olyan következményekkel jár, amelyek jóval túlmutatnak a fiatalságukon. Nadia mindenki elől elrejti a titkát – beleértve Aubrey-t, az ő istenfélő legjobb barátnőjét is. Az évek gyorsan telnek, nemsokára már Nadia, Aubrey és Luke is felnőttek, ám még mindig azoknak a döntéseknek az árnyékában élnek, amiket egy tengerparti nyár folyamán hoztak.
Nemsokára egy szerelmi háromszögben találják magukat, és közben folyamatosan kísérti őket a kérdés: mi lett volna, ha másképpen döntenek?
Magával ragadó, lírai prózájával Az Anyák azt boncolgatja, vajon a „mi lett volna ha” lehet-e hatalmasabb, mint egy élmény maga. Hogy vajon az idő múlásával mindig is fiatalabb énünk döntéseinek, a minket felnevelő közösségnek a rabszolgái leszünk-e, és vajon örökre hatással lesznek-e az életünkre.
Minden jó titoknak megvan a maga íze, mielőtt az ember továbbadná, és ha rászántunk volna egy pillanatot, hogy kicsit megforgassuk a szánkban, akkor talán észrevettük volna az éretlen titok savanykás ízét, amit túl korán csippentettek le, loptak el, és adtak körbe, mielőtt még megérett volna a szüretre.


Eredeti cím: The Mothers
Kategória: Arany pöttyös



Geoffrey Household – Magányos vadász 
(Raymond Ingelram 1)


Akár a Bourne-rejtély, csak a múlt század harmincas éveiben, vagy ha úgy tetszik James Bond nagybátyja – ez a Magányos vadász.
Ezerkilencszázharmincvalahányban járunk: egy hivatásos vadász átutazóban van egy meg nem nevezett közép-európai országon, amit egy kegyetlen diktátor tart a markában. Eltöpreng, vajon be tudna-e hatolni észrevétlenül a diktátor belső táborába. Sikerül neki. Célba veszi potenciális áldozatát, és már azon gondolkozik, meghúzza-e a ravaszt, amikor a biztonságiak lefülelik. Foglyul ejtik, megkínozzák és a sorsára hagyják, de a vadásznak sikerül elmenekülnie, és elképesztő gyötrelmek közepette átvágnia az ellenséges területeken, hogy szülőföldje, Anglia biztonságát elérje.
De ez a biztonság csak illúzió: üldözői nem mondanak le a bosszúról holmi országhatárok miatt. A brit kormány nem tudja megvédeni, mert akkor úgy tűnne, helyeslik a tettét. A vadásznak maga mögött kell hagynia a társadalmat, és szó szerint el kell tűnnie a föld színéről, mint egy rókának a lyukába. A vadászból üldözött lett.
A Magányos vadász egy klasszikus thriller, és a feszültségkeltés mesterműve. Maga Household Stevenson és Conrad „elfajzott utódának” nevezte a könyvet, ami az erőszak vonzerejének, a túlélés pszichológiájának és a vadon hívó szavának bámulatos, mélyreható elemzése.


Eredeti cím: Rogue Male
Kategória: Fekete macska regénytár



Stephenie Meyer – Egy életem, egy halálom – A klasszikus Alkonyat egy másik verzióban


Minden éremnek két oldala van…
Bellát és Edwardot is már ismered. Most találkozhatsz Beau-val és Edythe-tel!
Amikor Beaufort Swan a borús kisvárosba, Forksba költözik, és megismerkedik a vonzóan rejtélyes Edythe Cullennel, az élete izgalmas, de ijesztő fordulatot vesz. A titokzatos Edythe-t porcelánfehér bőre, aranyszínű szeme, igéző hangja és természetfeletti képességei ellenállhatatlanná teszik. Csakhogy Beau-nak fogalma sincs róla, hogy minél közelebb kerül a lányhoz, annál nagyobb veszélybe sodorja saját magát és a szeretteit. És lehet, hogy túl késő lesz visszafordulni…
A kultikus szerelmes regény lebilincselő újragondolása minden Alkonyat rajongónak kötelező olvasmány! A történetet a szerző, Stephenie Meyer bevezetője és utószava egészíti ki.
Az Alkonyat/Twilight első megjelenése, 2005 óta modern klasszikussá válva olvasók millióit varázsolta el.
Az Alkonyat sorozat világszerte csaknem 155 millió példányban kelt el.


Eredeti cím: Twilight/ Life and Death
Kategória: Vörös pöttyös