2019. május 27., hétfő

Könyvmolyképző nyár 2019 - kettő


Fogynak a napok a Könyvhét kezdetéig, ami egyben újabb merényletet is jelent minden olvasni szerető ember pénztárcájára.
Újabb könyvek lettek előrendelhetőek a Könyvmolyképző Kiadó webshopjában, több kategóriában is, tehát elképzelhetően mindenki talál majd kedvére való olvasnivalót június közepe tájára, mikoris ezek a könyvek a boltokba kerülnek.




Böszörményi Gyula – Kucó és más életszilánkok


Kitárulkozás ez, kicsinyke sztriptíz:
hátha érdekel valakit, honnan jött az a fura fazon,
aki megírta Gergőt és az álomfogókat, aztán később Ambrózy bárót és Milit.

Böszörményi Gyula József Attila-díjas író 1964-ben született.
Aztán valamicskét élt családban, de leginkább kórházakban, egészségügyi intézetekben, szociális otthonokban múlatta az időt.
És közben írt. Megírta, amit látott, hallott, tapintott, érzett.
Mi pedig most csokorba szedtük önéletrajzi írásait – íme.
Ma százezrek megbecsült, körülrajongott írója.
Ismerd meg sorsának egy szeletét!


Kategória: Bel Canto



Brian Freeman – Éjszakai madár 
(Frost Easton 1)


Halálos rettegés? Szó szerint.
A nők között látszólag nincs kapcsolat, de mind pszichotikus összeroppanás áldozatai lesznek.
Frost Easton gyilkossági nyomozó nem szereti a véletleneket. Amikor egy sor különös haláleset történik San Franciscóban, próbálja megtalálni köztük a lehetséges összefüggést.–Így jut el Francesca Stein pszichiáterhez. Frankie ellentmondásos terápiája segít a pácienseknek törölni a legszörnyűbb emlékeiket, ám éppen ezen betegei közül kerülnek ki az áldozatok.
Frost és Frankie egyaránt a halálesetek felderítésén fáradozik, de a nyomozásuk egyre személyesebb és veszélyesebb lesz az önmagát Éjszakai madárnak nevező gyilkos rejtélyes üzenetei nyomán. Frankie-nek ki kell töltenie az emlékezetében lévő furcsa üres foltokat, Frostnak pedig szembe kell szállnia egy gyilkossal, aki ismeri az ő legrosszabb emlékét is.


Eredeti cím: The Night Bird
Kategória: Kristály pöttyös



Janet McNally – Lányok a Holdban


„Csavarosan mondj Igazat…”
Phoebe Ferris életében mindenki az igazság más-más változatát meséli.
Meg, az édesanyja, az egykori rocksztár és professzionális kérdéskikerülő, aki csak a történet végét osztja meg lányaival: a csillogás utáni nyugalmat, amit Phoebe-t mindig is körülvette.
A nővére, Luna, Brooklyn indie-rock üdvöskéje a saját viharos igazságát hirdeti, gondosan figyelmen kívül hagyva a neki nem tetsző tényeket.
És az apja, Kieran, Meg imádott bandájának alapító tagja! Na hát ő semmit se mond, mivel három éve elmaradtak a telefonhívásai is.
Phoebe – az önmagát kereső, szárnypróbálgató költő – azonban belefáradt a féligazságokba és a ködös magyarázatokba. Amikor meglátogatja Lunát New Yorkban, elhatározza, kideríti, hogyan is illeszkedik ő ebbe a mesemondókból álló családba, és talán a saját történetét is továbbszövi – a zenészfiúval, akivel hónapok óta titokban írogatnak egymásnak.
Ahogy az árapály a parthoz vonzza a víztömeget, Phoebe is ide-oda sodródik delejes családtagjai és saját, új élete között. Phoebe első kalandja előrefelé tapogatózik, míg Meg szerelmi története visszafelé gombolyodik le. Hatására Phoebe fejest ugrik a saját jövőjébe.


Eredeti cím: Girls in the Moon
Kategória: Vörös pöttyös



Jeff Zenter – A kígyókirály


Ha már élni fogsz, tegyél meg fájdalmas, bátor és gyönyörű dolgokat.
Dill nem éppen a gimi legnépszerűbb diákja a tennessee-i Forrestville-ben. Miután az apja minden tisztességét elveszítette egy botrányban, ami az egész városukat megrendítette, Dill célponttá vált. Szerencsére két legjobb barátja, a szintén számkivetett Travis és Lydia kiállnak mellette.
Ám ahogy megkezdik a gimnázium utolsó évét, Dill érzi, ahogy a jövője lassan fojtogatni kezdi. Egyedüli mentsvára a zene és a Lydia iránt táplált, titkos érzései – azonban nem elég bátor ahhoz, hogy bármelyiket is megossza a világgal. Számára az érettségi inkább érződik valami végének, mint az élet kezdetének. Azonban még mielőtt elhagyná a középiskolát, valami másnak a végét is fel kell dolgoznia – valamiét, ami alapjaiban fogja megrengetni az életét.
Az elsőkönyves Jeff Zentner letaglózó és időnként kifejezetten vicces rálátást biztosít arra, milyen is felnőni; miközben bensőségesen mutatja be, milyen nehéz is megtalálni valódi önmagunkat a múlt romjai közt.


Eredeti cím: The Serpent King
Kategória: Vörös Pöttyös



Laura Silverman – Lány a vízből


Hajában az óceán szellője, homok a talpa alatt!
Anise alig várja, hogy a gimi utolsó éve előtti nyarat szörfözéssel töltse és lóghasson a barátaival a parton. Santa Cruz nem csak az otthona, hanem a szíve csücske. Ám amikor a nagynénje, egy egyedülálló anyuka komoly autóbalesetet szenved, Anise kénytelen búcsút inteni Kaliforniának, hogy segítsen gondját viselni a három unokatestvérének.
A kontinens belsejében található Nebraska az utolsó hely a világon, ahol Anise lenni szeretne. Természetesen szereti a családját, de nehéz hátrahagynia a múltját, amikor abban a házban kénytelen lakni, ahol az őt elhagyó anyja töltötte a gyerekkorát. És úgy tűnik, az otthon maradt barátai minden Instagram poszttal egyre messzebb kerülnek tőle.
Aztán találkozik Lincolnnal, egy karizmatikus, egykarú gördeszkással, aki ráveszi, hogy a szörfjét gördeszkára cserélje. Néha az egyetlen módja, hogy az ember talpra álljon, ha továbblép.
Sokszínű történet kételyekről és felnőtté válásról.
Fedezd fel magadnak!


Eredeti cím: Girl out of Water
Kategória: Vörös pöttyös




Margaret Stohl – Royce tarol


A kritikusok teljesen bepörögtek a Lifespan Network átütő sikerű valóságshow-jának hatodik évadától.
Bentley Royce el sem tudna képzelni egy olyan világot, ahol nem megy a tévében a NYORO (Nyomulás Royce-ékkal). Lehetséges ilyen egyáltalán? A nyerteseket felkapták.
A lúzereket kivágták.
De idén pletykálni kezdtek. Az a hír járja, hogy nem stimmelnek a számok. Ha a Nyomulás tényleg lekerül a műsorról, az csak egy dolgot jelent. Szabadságot.
Érdekes betekintés a valóságshow-k világában élők életébe.
Lépj be a kulisszák mögé, és tudd meg amire már rég kíváncsi voltál!


Eredeti cím: Royce Rolls
Kategória: Vörös pöttyös



Marie-Aude Murail – A lélekdoki 
(A megváltó 1)


Sauveur Saint-Yves magánrendelőjében egymásnak adják az emberek a kilincset.
Persze aki először jön, bizony meghökken, amikor a 190 cm magas, csupa izom, sokkal inkább NBA kosarasnak, mint a pszichológia doktorának tűnő fekete férfi ajtót nyit neki.
A sok depressziós, fóbiás, anorexiás, álmatlanságban vagy egyéb kórban szenvedő páciens között azonban a férfinaknemigen jut ideje a saját életére. Sokszor még a nyolcéves kisfiára sem, akit egyedül nevel. A gyakran magányos Lazare ezért délutánonként a rendelő ajtaja mögött kucorogva hallgatózik, és izgalmas szappanoperaként kíséri figyelemmel a páciensek életének alakulását: az önvagdosó Margaux-ét, az iskolafóbiás Elláét, a kilencévesen is még bepisilő Cyrille-ét, a hiperaktív Blandine-ét és a többiekét, akiken az apja segíteni igyekszik.
De még ennek az oly népszerű „megváltónak” is vannak ellenségei?
Ki ólálkodik a házuk körül, ki küldözget fenyegető, névtelen leveleket?
És miért nem beszél soha Sauveur a fiának az autóbalesetben meghalt édesanyjáról?
Egy újabb vérbeli MAM-regény, tele élettel, humorral, gyengédséggel – és hörcsöggel.
Ápold vele a lelked!


Eredeti cím: Saveur & Fils
Kategória: Vörös pöttyös



Tera Lynn Childs – Hableány mindörökké 
(Hableányok kíméljenek 2)


Lily Sanderson úgy tervezi, hogy a tizennyolcadik születésnapján végleg visszaváltozik hétköznapi lánnyá – persze sellő marad, de miután lemond a trónról, a thalassziniai Vízililiom hercegnő megszűnik létezni. A szárazföldön élő Lily a szerelmével randizgat, és minden igyekezetét latba vetve próbál megfelelni az emberi élet előírásainak.
Most, hogy Lily és Quince egy pár lettek, a lány szinte megkönnyebbül, hogy kivonhatja magát a thalassziniai államügyekből. De mikor már azt hiszi, minden rendbe jött, hirtelen felkorbácsolódnak a hullámok.
Egy bajkeverő unokatestvért sóznak Lily nyakába. Mit követett el Doe, hogy száműzték Thalassziniából és kétlábúként kénytelen létezni, holott köztudomású, mennyire gyűlöli az embereket?
És miért, miért, miért rebegteti a szempilláját Lily korábbi szerelme, Brody láttán?
Ráadásul Lily múltjából felbukkan egy sellőkirályfi, Tellin, aki meglehetősen zavarbaejtő ajánlatot tesz a lánynak.
Lily Quince és a szárazföldi közös jövő, valamint a tengeri királyság iránti hűsége között hánykolódik. Vajon megtalálja a módját, hogy összhangba hozza a magánéletét, a kötelességeit és a saját álmait?
Sok-sok nevetésre és álmodozásra csábító romantikus regény, ami napsütötte világot és víz alatti kalandokat tartogat.
Lubickolj benne!


Eredeti cím: Fins Are Forever
Kategória: Vörös pöttyös



W. Bruce Cameron – Egy kutya négy útja


Buddy jó kutya.
Miután számtalan kalandos életen át kereste küldetését, Buddy immár biztos benne, hogy végre megtalálta, és teljesíti is azt. Mégis valahányszor végignézi, ahogy az eleven Clarity újból és újból bajba kerül, Buddy meggyőződik róla, hogy a lánynak szüksége van saját kutyára.
Amikor Buddy újjászületik, repes az örömtől, mikor Clarity, akiből azóta érdeklődő, de problémás tini lett, magához veszi. Azonban hirtelen elválasztják őket egymástól, és a kutya kétségbeesik – vajon ezentúl ki viseli Clarity gondját?


Eredeti cím: A Dog’s Journey
Kategória: Arany pöttyös