2016. december 20., kedd

Kristen Ashley - A nyomozó


Álomférfi 3


A szerelem a szomszédban van… 
A kedves, félénk Mara Hanover szerelmes a szomszédjába. Négy éve titokban ácsingózik álmai pasija után, de tudja, hogy a jóképű Mitch Lawson nyomozó nem az ő fajtájához való. A származása miatt egy ilyen férfi nem akarhat tőle semmit. De amikor a fürdőszobai csap elromlik, és nem lehet elzárni, Mitch siet a segítségére. 
Mitch már régóta figyeli a szomszédnőjét, és kapva kap az alkalmon, hogy segítsen neki. A plátói kapcsolatukat azonnal átfűti a szenvedély. Aztán Mara aggasztó telefonhívást kap az unokatestvére gyerekeitől, és úgy érzi, visszahúzza őt az az élet, amit mindenáron megpróbált maga mögött hagyni. Vajon a szexi nyomozó meg tudja győzni Marát, hogy engedje el a múltját, és építsék együtt a közös jövőjüket?

Gabo, 2016
Eredeti mű: Kristen Ashley – Law Man, 2012

Az Álomférfi sorozat harmadik része…  az első rész férfi főhőse szószerint is álombeli volt, ez a mostani fickó már zavaróan az.
Végy egy önbizalomhiányos nőt – nehéz gyermekkor, cikis rokonság, szánalmas családi háttér –, aki évekig nyálaz a dögös szomszédért. S add hozzá a dögös szomszédot, aki annyira tökéletes keményfiú – mellesleg egyenes gerincű, korrumpálhatatlan zsaru –, hogy már fáj, és emellett annyira érzékeny, jólelkű és segítőkész, hogy elsírod magad gyönyörödben. Igen, a dögös nehézfiúnak annyira, de annyira jólfejlett az érzelmi világa, hogy szabályosan viszketegséget kapsz a tökéletességétől.
A politiai korrektség nevében adunk a történethez egy színesbőrű házaspárt, sőt egy meleg párt is, és akkor minden kisebbség megkapta a maga szerepét, senki nem maradt ki. Ők valamennyien egy nagy és boldog szomszédságot alkotnak.
Történet egyszerű: bekövetkezik az ami kiszámítható volt. Miután évekig kerülgetik egymást, dögös szomszéd és önbizalomhiányos nő nagyon gyorsan összejönnek, a pasi aktívan átveszi az irányítást a nő élete és gondjai felett, miközben sorra felbukkannak az előző részekből már ismert szereplők, s mellettük még újak is… S folyik a koktél, a szemétkedés, a lekizés és önutálat, a bűnüldözés és családi katyvasz… meg némi szex is itt-ott, de mértékkel.
S van a történetben két tündéri gyermek. Ők igazán semmiről sem tehetnek és semmiért nem hibásak, de mindig ők húzzák a rövidebbet. Mintha trófeák lennének, mindenki őket akarja, csak mindenki másért, és többnyire önös érdekből.
Rendben van, hogy Mitch Lawson nyomozó dögös és szexis. Szeretjük a dögös, szexis pasikat, de ő már undorítóan tökéletes. S nemcsak tökéletes, hanem kéretlenül átveszi az irányítást egy olyan dologban, amihez lényegében semmi köze nem volt, senki nem kérte, hogy részese legyen a dolognak és Mara életének, gondjainak… S akkor még nem szóltam a számszerint 107 “bébi”-ről – ennyiszer hangzik el a könyvben, van keresőprogram, aki az elektronikus variánst olvassa le tudja ellenőrizni. De jó lenne ha valaki írna már egy olyan könyvet, ahol a nagy macho nem bébizik folyamatosan, s a címzett libáról nem olvad le ettől a fehérnemű.
Nagyon hosszan elnyújtott történet, helyenként erőltetett, teli jelentéktelen és felesleges részletekkel, melyeknek nem volt jelentőségük a történet szempontjából. Túl sok a véletlen egybeesés is, mert ugye Mara pont abban az ágyakat forgalmazó boltban dolgozik, ahol a tulajdonos rokona csempészárút dugdos és akivel Mara rokona (a gyerekek apja) is kapcsolatban áll. A szerző mindezt megfejeli egy olyan utószóval, amilyent a habos-babos romatikus regények végén szoktunk olvasni: tizen… évvel később a dögös férfi tökéletes családja körében és lányai természetesen az ujjaik köré csavarják.
Engem nem győzött meg, az egynek elmegy kategóriában marad és ezzel még nagylelkű is voltam. A sorozat részei közül továbbra is az első könyv az, ami nálam viszi a pálmát. Remélhetőleg a következő részben Tack majd berobog a motorján és kavar egy kis izgalmat, akciót, mert ez nagyon langyos volt. De hát ízlések és pofonok…


 Az Álomférfi sorozat előző részei:


1. A titokzatos Ő
Gabo, 2015
Mystery Man, 2011

2. A vadember
Gabo, 2015
Wild Man, 2011




A sorozat negyedik része, egyelőre angol nyelven... jövőre hátha magyarul is olvashatjuk:


Motorcycle Man, 2012