2016. december 31., szombat

Ágyő 2016...

... nem mondanám, hogy hiányozni fogsz.

Évet zárunk, olyan volt amilyen. Kinek jobb, kinek rosszabb… Úgy általában nem volt egy jó év, hiszen annyian folytatják pályafutásukat egy másik dimenzióban. S mikor azt hittem, hogy akkor ennyi volt, 2016 még egyszer beintett karácsonykor is. Több formában is.
Lehet jövőre még ilyen sem lesz. Legalábbis Nostradamus szerint. Ismét azt beszélik, hogy állítólag megjósolta: jövőre háború lesz. Abból a nagy, világméretű fajtából… a harmadik. Bár ha jobban belegondolok, a világvégét is megjósolta és néhány ilyen, felvilágosult koponyák által értelmezett és kiszámított dátumot túléltünk már…
S ha már rossz dolgokról beszélünk, essünk túl ezen is. Ez egy állatkerti hír, abból a fajtából, amiről egyesek azt mondják, hogy nagy és Istenke tulajdona, mások meg a túl alacsony kerítésről és nyitva felejtett kapukról beszélnek.
Kedves kolleganők, Szvaziföldön szabályozták a boszorkák repülési magasságát 150 méterben. Nem viccelek, hulla komoly, a HVG is megírta, hogy a seprűvel való repülés törvényesen meghatározott magassága 150 méter, fölötte büntetendő cselekmény, mert zavarja a légiközlekedést… A seprűvel való közlekedés milyen kategóriába tartozik, ha nem a légibe?? Sőt!!! Azt is szabályozták, hogy kosárral sem szabad 150 méter fölött repülni… Hölgyek, aki seprű helyett kosarat újított be, az legyen olyan kedves a rendelkezés erre vonatkozó paragrafusát figyelembe venni. A jó hír az, hogy Aladdin varázsszőnyegére nem vonatkozik az előírás, tehát kérek mindenkit, jussak eszetekbe, amikor a kérdéses repülő szőnyeg akciós lesz valahol… Addig is, amennyiben lehet, kerüljük a Szvaziföld fölötti röpködést…
Akkor ezzel meg is lennénk, térjünk át időszerű és komoly dolgokra. Nem, nem lesz a blog éves összefoglalója, szerény személyem nagyságának és zsenialitásának fényezése sem, sőt még lájkokért sem kuncsorgok – semmilyen formában. Újévi fogadalmakról lesz szó.
Szoktál tenni újévi fogadalmakat?
Én igen. Egyet és azt szigorúan be is tartom. Minden évben megfogadom, hogy nem teszek újévi fogadalmakat. Tehát idén is minden marad a régiben.
Persze, azért kívánságaim lennének… Például, ha kifognám az aranyhalat, tudod, azt a bizonyos három kívánságost, akkor rögtön tudnám mit kell kívánni: egészséget, boldogságot és némi zsetont, hogy a többit meg lehessen venni.
Ezt kívánom Neked (és szeretteidnek) is az új esztendőben: egészséget, boldogságot és némi zsetont, hogy minden mást megvehess.

Boldogabb új évet!