2021. december 10., péntek

Christi Caldwell – A gróf ágyában



   Lost Lords of London 1



   Új szerző debütált történelmi romantikus műfajban a General Press Kiadónál. Christi Caldwell A ​gróf ágyában c. regénye idén ősszel jelent meg, a könyvről pedig a blogturné tagjai is elmondják véleményüket. Amennyiben ti is kíváncsiak vagytok Verity Lovelace és Maxwell grófjának történetére, tartsatok velünk, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.





   Az önfejű újságíró, Verity Lovelace minden követ megmozgat annak érdekében, hogy megoldja a londoni arisztokráciát foglalkoztató legújabb rejtélyt. Ezért még arra is képes, hogy lemerészkedjen a város csatornarendszerébe. És pontosan ez az a hely, ahol rátalál Maxwell grófjának eltűnt örökösére, Malcom Northra.
   A férfi, akit még gyerekkorában raboltak el az otthonából, elégedett az életével, amelyet önerőből épített fel, és egyáltalán nem óhajtja elfoglalni az őt megillető helyet az előkelő társaságban. Miután azonban Verity a címlapon leplezi le a kilétét, Malcom kincsvadászból hirtelen a lányos apák célpontjává válik. A férfi pedig egyetlen módot lát arra, hogy távol tartsa magától az elsőbálozókat: megkéri Verityt, hogy tegyen úgy, mintha házasok lennének. Végül is miatta került ebbe a helyzetbe…



   General Press, 2021
   Eredeti cím: In Bed with the Earl, 2020





   Christy Caldwell neve teljesen ismeretlen volt számomra, míg a General Press Kiadó megjelenési tervében fel nem bukkant. Minden szerző kap tőlem egy esélyt, különösen, ha „történelmi” romantikust ír, tehát két kézzel kaptam Ms. Caldwell könyve után, amikor lehetőség adódott rá, hiszen kedvelem a zsánert.
   A gróf ágyában egy sorozat indítókötete, s meg lehet nyugodni, a folytatás tervek szerint 2022 októberében érkezik Az éjszaka hercege címmel. Erre szinte mérget lehet venni, mert a Kiadó ügyel arra, hogy betartsa az ígéreteit.
   Milyen volt a történet? Nos, izgalmas, új, tehát nem értettem a szerzői előszóban leírtakat arról, hogy lekoppintották az ötletét, bár én sem olvasok el mindent, ami a zsánerben megjelenik. Az egyetlen általam felfedezett hasonlóság Elizabeth Hoyt Maiden Lane sorozatával volt, és az is minimális: a cselekmény London szegénynegyedére koncentrálódik, St. Gilesre.
   

   A történet hősnője Verity Lovelace, egy nemesúr balkézről született lánya, aki anyja halála után Londonba költözött húgával és egyetlen szolgálójukkal a könnyebb megélhetés reményében. Apja segítségével állást kapott London egyik botránylapjánál, csakhogy egyike lenni azon kevés nőnek, akiket a lap alkalmazott, nem igazán leányálom. Apja már nem él, elvesztette azt a minimális támogatást is, amit tőle kapott, ötleteit ambiciózus férfikollegája szemrebbenés nélkül ellopja, és az amúgy is a nincstelenség határán egyensúlyozó lány bármikor elvesztheti állását. És ekkor rebben fel a hír, hogy valahol St. Gilesben lenne a sok éve eltűnt Maxwell-örökös. Verity kétségebesésében merész dologra vállalkozik: felkutatja a férfit és elsőként fog beszámolni lapjában a történetéről.

   S ezzel elérkeztem a férfi főhőshőz, a gyerekkorában eltűnt Percival Northrophoz, akit London alvilága Malcolm Northként ismer. Kisgyermek volt amikor szülei meghaltak, a szerető rokon, akinek gondot kellett volna viselnie rá, elpasszolta a guberálóknak, hogy a helyébe léphessen. Azóta Malcolm a csatornák urává lett, vaskézzel irányítja birodalmát, s mint kiderült, ebből meglehetősen jól meg is lehet élni. Csak néha ugrik be neki egy emlékfoszlány előző életéből, és nem pontozza a személye iránti hirtelen érdeklődést. Verity Lovelace kutakodását még annyira sem. Csakhogy a lányt egyszerűen nem lehet lerázni, mert az a fajta, akit ha kidobnak az ajtón, visszamászik az ablakon, és házhoz megy a pofonért. Ami érthető is, hiszen a megélhetéséről van szó, és hazugságokkal hintáztatja főnökét, hogy ne bocsássa el állásából. S mikor ez mégis megtörténik, akkor még merészebb húzásra szánja el magát: pereputtyostól beköltözik a gróf londoni házába, mert miért ne, ha az úgyis üresen áll évek óta. Ez pedig újabb bonyodalmakat generál, amit Malcolm természetesen a maga javára fordít, hiszen felkerült a házasság-piacra mint nőtlen gróf. Malcolm pedig magasról tesz a grófi címre és mindazzal, amivel ez jár, mert elégedett az életével és azzal, amit elért. Csakhogy egyre több dolog jut eszébe gyermekkorából, ami arra sarkallja, hogy bosszút álljon azon a rokonon, aki a nyomornegyedbe száműzte.

   Igen lesz boldog végkifejlete a történetnek, de ahhoz bizony millió kisebb-nagyobb történés vezet, mindig van egy újabb meglepetés, újabb fordulat, ami fenntartja az érdeklődést, és amitől a cselekmény maximális fordulatszámon pörög. S természetesen némi erotika is jár hozzá, hiszen a főhősök között sistereg a levegő, dúlnak az érzelmek.
   Malcolm és Verity párosa nagyon szerethető. Mindketten a körülmények áldozatai és egymásratalálásuk szinte törvényszerű. Ami némiképp zavart, az Verity húgához való viszonya volt. Értettem ám, hogy minden rossztól meg akarta óvni, de azért nem kellett volna abban a boldog tudatlanságban hagynia, hogy ugyan szegények, mint a templon egere, de azért a dolgok rendben vannak és lesznek.
   Szerethető történet volt, izgalmas és mindenből annyi volt benne, amennyi kellett. Néhol mosolyt csalt az arcomra, máskor meg sajnálkoztam a főhősök szerencsétlen sorsán, s így volt ez egy kerek egész. Egy bemutatkozó kötetnek nagyszerű volt, jöhetnek a folytatások!





   Mostani játékunkban a grófoké lesz a főszerep. Az állomásokon olyan történelmi romantikus könyvek címét találjátok meg hiányosan leírva, amelyeknek főszereplője egy gróf. A feladat, hogy kitaláljátok melyik könyvről van szó, és beírjátok a címet a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítségként megadtuk a szerzőket.
   Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



Sabrina Jeffries: K_r_cs_ _yi _s_d_


 
a Rafflecopter giveaway




12.10. Betonka szerint a világ…

12.12. Dreamworld