2021. december 30., csütörtök

Sarah Maclean – A megérdemelt szerető


   A szerencsejáték szabályai 2


   Vajon, mit gondolhat London legexkluzívabb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa, amikor egy köztiszteletben álló nő azt kéri tőle, hogy 14 nappal az esküvője előtt rontsa meg? Nos, Cross egyből kijelenti, hogy a hölgy őrült, és megtagadja a segítségnyújtást… Pechjére Lady ​Philippa Marbury nemcsak meglehetősen különc, de makacs is!
   Tartsatok velünk a regény blogturnéján, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti A szerencsejáték szabályai sorozat második részét!




   Lady ​Philippa Marbury meglehetősen… különc.
   A két őrgrófsággal rendelkező márki éles eszű, szemüveges leányát sokkal jobban érdeklik a könyvek, a tudomány és a laboratórium titkai, mint a bálok és a szerelem. Hamarosan oltár elé vezeti együgyű vőlegénye, aki mellett az egyhangú napokba csak a kutyák és a tudományos kísérletek hoznak majd némi változatosságot. A menyegző előtt Pippának mindössze két hete van arra, hogy felderítse a házasélet izgalmas oldalát – szigorúan tudományos szempontból. Az idő szorít, és hogy a lehető leghasznosabban töltse, olyan tanítót keres, aki otthonosan mozog London sötét bugyraiban.
   Egy szélhámos tökéletesen megfelel a célnak.
   Az eszes és megfontolt Crossra, London legexkluzívabb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosára esik a választása, aki szándékosan mutatkozik tisztességtelennek a külvilág előtt. A hírnév azonban gyakran sötét titkokat rejt, és amikor a különc Pippa merész ajánlatot tesz neki, hogy segítsen érzelmek nélkül lefolytatni egy tudományos kísérletet, fennáll a veszélye, hogy Cross eddig féltve őrzött titkai napvilágra kerülnek. A férfi készséggel megadná Pippának, amire vágyik, de a szélhámos álarca mögött érző lélek lakik, ezért minden cseppnyi akaraterejére szüksége van, hogy ne váltsa valóra a lady minden álmát.
   Vajon sikerülhet-e ez a tudományos kísérlet érzelmek nélkül?


Könyvmolyképző, 2021
Eredeti cím: One Good Earl Deserves a Lover, 2013





   Amikor sok évvel ezelőtt az első Sarah Maclean könyvet olvastam, azt gondoltam, hogy soha nem lehet elég könyvet olvasni a szerzőtől, mert annyira fordulatosak, szórakoztatóak a történetei, hogy az ember lánya mind többet és többet akar. Persze vonatkozik ez azokra, akik szeretik a történelmi romantikus műfajt, márpedig én oda s vissza vagyok egy régmúlt időben játszódó jó kis sztoriért.
   Panaszra nem lehet okom, hiszen egyszerre két sorozat is fut a Könyvmolyképző Kiadónál a szerző tollából, csupán az a gondom, hogy a folytatások nem jönnek elég hamar egymás után, hiszen A szerencsejáték szabályai sorozat első könyve pontosan két évvel ezelőtt jelent meg.

   Tisztázzuk indulásból: ez a történet egy sorozat második könyve, de ettől függetlenül is el lehet olvasni, mert önálló történetként is megállja a helyét, nem kell ismerni az előzményeket, s történik elég utalás a korábbi részre ahhoz, hogy senkinek ne legyen hiányérzete. De azért nem szabad kihagyni az első részt sem, mert az is nagyon jó.
   A történet főhőseivel már az előző könyvben is találkoztam, tehát nem voltak idegenek a számomra, mi több, már a Hozományvadászok kíméljenek! végén a szerző sejtetni engedte, hogy Lady Philippának és Crossnak valamilyen formában közük lesz egymáshoz. És az a kis intermezzó az előző könyv végén egyrészt nagyon felcsigázta a kiváncsiságom, másrészt elvárásaim is lettek a történettel kapcsolatban, melyek részben bejöttek, részben pedig nem.

   A történet hősnője, Lady Philippa, különcnek számít az előkelő társaságban. Apja két őrgrófi címmel is rendelkezik... és sok leányzóval, akiket természetesen rangjuknak megfelelően ki kell házasítani. Természetesen Lady Philippának is van egy karót nyelt arisztokrata vőlegénye, és az érzelmek nem igazán játszanak ebben a konfigurációban, hiszen abban a korban és azokban a körökben az számított a legkevésbé, mert a rang és a vagyon volt a mérvadó. Nos Lady Philippa nem mondható tüneményesen szépnek, a társaság imádott kedvence sem. Ő inkább csendes megfigyelő, hihetetlenül okos és tanult, s vág az esze mint a borotva. S nem szereti az ismeretlen dolgokat, ezért eldöntötte, hogy ő nem léphet házasságra úgy, hogy nem ismeri a házasélet testi részével járó dolgokat. Pontosan tudja, hogy ez a kísérletezése egyenlő lenne a társasági bukással, akár kialkudott házassága is veszélybe kerülhet, de ilyen ő, neki ez nem jelent többet egy tudományos kísérletnél. És ennek a „tudományos kísérlet”-nek a gyakori emlegetése volt az, ami engem egy idő után idegesített. Persze értem én, hogy egy jó házból való úrilány nem állhat csak úgy oda egy férfi elé, hogy szexuális kiváncsiságát kielégítse, de ezt mintha egy kicsit túltolta volna, legalább is az én ízlésemnek.

   Nos, Lady Philippa és az ő egészséges szexuális kiváncsisága ki mást szemelt ki a „tudományos kísérletre”, mint Crosst, aki a Bukott Angyal nevű játékterem társtulajdonosa, és sógorának nemcsak üzlettársa, hanem barátja is. S miért pont őt? Mert a fickó lepedőművésznek számít bizonyos körökben, tehát ő lenne a legalkalmasabb arrra, hogy megismertesse Philippát a testi örömökkel.
   A korhely Cross, aki magasan tesz nemesi címére és az előkelő társaságra, természetesen nem pontozza Lady Philippa ötletét, és vicces, ahogyan rögtön vált is, és a feltételezett megrontóból ő lesz az, aki a legjobban védelmezi a lány erényeit. Pont ő, aki soha nem mondott nemet egy jó kis hentergésre, mert, ugye, a rablóból lesz a legjobb pandúr. Csakhogy ez most más, több szempontból is. Első sorban, mert a lány az aki: barátjának a sógórnője és egy lady, másrészt vonzónak találja a különc lányt és semmiképpen nem akarja, hogy valaki más vezesse be a testi örömökbe. Mert Philippa nagyon eltökélt és sem észérvekkel, sem fenyegetéssel nem lehet meggyőzni arról, hogy feladja őrült ötletét.

   Cross és Philippa párosa imádnivaló. Sistereg közöttük a vonzalom, keresztbe tesznek egymásnak, egyszerre szeretik és gyűlölik egymást, és a helyzetet, amiben vannak. Jó érzés volt visszatérni a játékterembe, ismét találkozni az előző rész szereplőivel is... és ízelítőt kapni abból, ami majd a sorozat következő könyvében elképzelhetően történni fog. Mert ennek a végkifejletével mindenki tisztában van, ugye? Ha nem lett volna az a sok "tudományos kísérlet", azt mondanám, hogy tökéletes volt, de ez személyes ízlés kérdése.
   Szerethető történet, könnyen olvasható, és nagyon várom a folytatást.



A szerző nevéhez kapcsolódó bejegyzések:



Hozományvadászok kíméljenek! (A szerencsejáték szabályai 1)

A Lepke és a Láng (Keményöklű gazfickók 1)






   Sarah MacLean elég ismert a történelmi romantikus rajongók körében, így azt gondoltuk, hogy rá fogtok jönni, melyik könyvéből van az adott idézet az egyes állomásokon! A megoldást írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába!
   Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.




   “– Az ördögbe is azzal a nővel, aki feltalálta a fűzőt – dünnyögte.
   Isabel nevetve nézett vissza a válla felett.
   – Miért gondolod, hogy egy nő találta fel?
   – Egy férfi soha nem nehezítené meg a saját dolgát.”

 

a Rafflecopter giveaway




12.28 - Hagyjatok! Olvasok! - borítómustra
12.30 - Betonka szerint a világ...
01.05 - Dreamworld - kedvcsináló idézetek