2020. november 15., vasárnap

Könyvmolyképző mustra – 2020 – november vége, december



   Egy újabb látogatás a Könyvmolyképző Kiadó webshopjába természetesen újabb, hamarosan megjelenő könyveket eredményezett, melyekre november második felében, vagy decemberben lehet számítani. Reménykedjünk, hogy lesznek még más megjelenések is decemberben, de ez annyi mindentől függ, s ezek között vannak a Kiadótól független okok is. A felhozatal most is változatos, van miből válogatni.





Elton John – Én, Elton John 


   „Az a nagyszerű a rock and rollban, hogy egy olyan ember is lehet sztár, mint én.” 
ELTON JOHN 

   Az első és egyetlen önéletrajzi könyvében a zenei ikon, Sir Elton John felfedi az igazságot kivételes sorsáról, kezdve a Rocketmanben bemutatott hullámvasutat idéző életétől egészen a legendává válásáig. 
   A Reginald Dwightnak keresztelt, félénk, Buddy Holly-szemüveges fiú London külvárosában, Pinnerben nőtt fel, és arról álmodozott, hogy popsztár lesz belőle. Huszonhárom éves korára túl volt az első amerikai koncertjén, ahol a meghökkent közönség előtt élénksárga overallban, csillagos pólóban, csizmában és szárnyakkal jelent meg a színpadon. Elton John megérkezett, és a zene világa már sosem lesz ugyanolyan, mint azelőtt. 
   Egy drámákkal teli élet, kezdve a korai visszautasításoktól a féktelen, slágerlista-vezető szupersztár léten át, az évtizedekig tartó kemény drogfüggőségen keresztül, addig, amikor saját Los Angeles-i medencéjében próbált öngyilkos lenni. Diszkózenére táncolás Diana hercegnővel és Erzsébet királynővel; nagyszerű barátság John Lennonnal, Freddie Mercuryval, George Michaellel; az Aida, Az oroszlánkirály és a Billy Elliot Broadway-sikerekig. 
   Sir Elton John karrierjének sikerei a mai napig páratlannak számítanak. Ő minden idők egyik legsikeresebb szólózenésze, 26 arany-, 38 platina-, multiplatina- és egy gyémántlemezzel. Elton számos díja között szerepel 6 Grammy, 13 Ivo Novellos és egy BRIT Award. 2018-ban őt nevezték meg a legsikeresebb férfi szólózenésznek a Billboard Hot 100 lista történelmében. AIDS-alapítványa több mint 450 millió dollárt gyűjtött össze a HIV/AIDS elleni világszintű küzdelemre. 
   Férjével, David Furnishsel él, két fiuk van. Elton egyaránt alázattal és nyíltan beszél a zenéjéről és a kapcsolatairól, a szenvedélyeiről és a hibáiról. Ez egy élő legenda története, amit sosem felejt el az olvasó. 

   16 éves kortól ajánljuk! 


   Eredeti cím: Me: Official Autobiography 




Peter Crouch – Hogyan legyél igazi focista 


   Ízig-vérig stand up comedy a profi futball kulisszái mögül. 
   Focista akarsz lenni, mert imádod a focit. Ezért hajtasz, darálsz. És aztán egyszer csak focista vagy, és belekerülsz a legfurcsább, legmókásabb és legelképesztőbb világba. Egy olyan világba, ahol az egyik csapattársad rikító vörös öltönyben jön edzésre, hozzáillő vörös kalapban, sétapálcával és egy lencse nélküli szemüvegben, a másik egy este kibérel egy Ferrarit, leparkol egy diszkó előtt, majd felfekszik a motorháztetőre, és a klubból kilépő lányokkal szemez. Egy olyan világba, ahol a játékosok akkora kocsikat vesznek, hogy nem tudnak parkolni velük, vagy annyira rájuk unnak, hogy el is felejtik, hogy az egyik Porschéjukat a vasútállomáson felejtették. Meg úgy is, hogy a rendszámuk a saját vezetéknevük. 
   Tarts velem, beviszlek az öltözőkbe, elmesélem, melyik játékos nem hajlandó labdához érni meccs előtt, elmondom, hogy a milliomos játékosoknál miért nincs soha tusfürdő, és hogy mit mond Cristiano Ronaldo, amikor belenéz a tükörbe. 
   Átvesszük a meccs utáni interjúkat is, hülyét csinálunk magunkból a közösségi médiában, és igyekszünk elkerülni, hogy újra kétszázötven fontot fizessünk egy olyan hajvágásért, ami normálisan egy tízesbe került volna. Harry Redknapp lesz az edzőnk, aki majd lecsesz, aztán Rafa Benítez, aki meg morcos lesz ránk előnytelen bőrdzsekijében, de aztán Tord Grip harmonikajátéka helyreállítja a lelkivilágunkat. Pocsék zenéket fogunk hallgatni, és még annál is pocsékabb döntéseket hozunk majd. 
   De jól fogunk szórakozni, és ígérem, hogy ehhez fogható könyvet még nem olvastál. A nevem Peter Crouch, ez pedig a Hogyan legyél igazi focista. Kezdhetjük? 

   14 éves kortól ajánljuk! 


   Eredeti cím: How to Be a Footballer 




Vi Keeland, Penelope Ward – Lázadó örökös 
(Rush 1) 


   „Volt már veled olyan, hogy csak ránéztél valakire, és tudtad, hogy a feje tetejére állíthatná az életedet, ha hagynád?” 

   Hogyan legyen szuper nyarad a Hampton-vidéken: 
   Csípj meg egy mesés albérletet az óceán partján! √Pipa. 
   Szerezz munkát egy menő szórakozóhelyen! √Pipa. 
   Hogyan szúrj el egy szuper nyarat a Hampton-vidéken: 
   Ess bele a fekete bőrdzsekis, borostás, átható tekintetű fickóba, aki kitűnik a tömegből! Abba, aki úgysem lehet a tiéd, miután vége a nyárnak. 
   √Pipa. √Pipa. √Pipa. 
   Pláne, ha ez a szexi, tetovált isten a főnököd. Pláne, ha nemcsak a munkahelyed az övé, hanem ő a fél város örököse. Pláne, ha gonosz veled. 
   Aztán apránként leomlott a fal, amit ez a kemény pasi maga köré épített. Nem kellett volna beleszeretnem a lázadó örökösbe, főleg, miután világossá tette, hogy nem akarja átlépni velem a határt. Esténként hiába hűlt le a levegő, mégis egyre forróbb lett körülöttünk. A nyaram sokkal érdekesebb lett, de bonyolultabb is egyben. Egyszer minden jó dolognak véget kell érnie, nem? Csakhogy én nem ilyen befejezésre számítottam vele. 
   Vagy legalábbis úgy tűnt. Egészen addig, amikor egy este rám parancsolt, hogy üljek be a kocsijába, mert nem akarta, hogy a sötétben gyalogoljak. Nagyjából így kezdődött a dolog Rushsal. 

   16 éves kortól ajánljuk! 


   Erdeteti cím: Rebel Heir 
   Kategória: Rubin pöttyös 




W. Bruce Cameron – Egy kutya ígérete 


   Néha a kutyáknak is szükségük van egy társra. 
   Az Egy kutya négy élete és az Egy kutya négy útja című könyvekben már találkozhattunk Bailey-vel. Ezúttal Lacey, egy másik, igencsak különleges kutya szegődik társául, aki több életen keresztül segít Bailey-nek beváltani az ígéretét. 
   Ez a bájos, bölcs négylábú örömet, nevetést és megnyugvást hoz az élet kikerülhetetlen akadályaival szembekerülő család életébe. A két felejthetetlen kutya szeretete és odaadása megmutatja, micsoda erő rejlik a reményben, az igazságban és a végtelen hűségben. 
   A díjnyertes szerző, W. Bruce Cameron megindító regénye. 

   Felnőtteknek ajánljuk! 


   Eredeti cím: A Dog’s Promise 
   Kategória: Arany pöttyös 




Kiersten White – Vadász 
(Vadász 1) 


   Egyvalami világos: kiválasztottnak lenni könnyű, választani viszont nehéz. 
   Nina és az ikertestvére, Artemis közel sem hétköznapiak. De nem is lehetnek azok, hiszen a Figyelők Akadémiáján nőnek fel, ami kicsit más, mint egy megszokott bentlakásos iskola. A tiniket itt a Vadászok – a sötétség erői elleni harcra természetfeletti erővel megajándékozott lányok – vezetésére képzik. És bár az anyukája a Figyelők Tanácsának rangos tagja, Nina soha nem élte a Figyelők erőszakos életét. Ehelyett az ösztöneire hallgat, és az iskola medikusaként teremti meg a világát. Egészen addig a napig, amíg az élete örökre megváltozik. Buffynak, a híres (és hírhedt) Vadásznak hála, akit védve Nina édesapja életét vesztette, nemcsak hogy Nina a legújabb kiválasztott, hanem egyben az utolsó is. Pont. 
   Miközben Nina a képességeit a Figyelőségre készülő Leóval együtt fejleszti, bőven van, ami lefoglalja: egy szörnyviadal, egy démon, aki boldogságot eszik, egy árnyas alak, aki folyamatosan felbukkan az álmaiban… De Nina új erőit igazán akkor teszik próbára, amikor egymás után kerülnek elő a holttestek, mert könnyen lehet, hogy egy szerette lesz a következő áldozat. 
   A Buffy, a vámpírok réme világában játszódó eredeti történet. Igazi különlegesség a sorozat rajongóinak. 

   16 éves kortól ajánljuk! 


   Eredeti cím: Slayer 
   Kategória: Vörös pöttyös 




Kylie Scott – Bizalom 


   Mindenki megérdemel egy második esélyt! 
   A 17 éves gimnazista Edie Millen élete gyökeresen megváltozik, amikor egy rablótámadás közepén találja magát, és majdnem meghal. Miután elege lesz osztálytársai jelentőségteljes pillantásaiból és beszólásaiból, sulit vált, ahol találkozik a megmentőjével, Johnnal. A fiút a legvadabb pletykák övezik, agresszív, erőszakos drogdíler hírében áll… de Edie nem tud és nem is akar az érzések ellen küzdeni, amiket John ébreszt benne… 
   Különleges, ám életszerű szerelmi történet, izgalmas és elgondolkodtató bűnügyi szállal kombinálva. 
   Lehet, hogy nem tökéletes a világnak, de neki az lehet? 
   Ismerd meg sorsukat! 

   16 éves kortól ajánljuk! 


   Eredeti cím: Trust 
   Kategória: Vörös pöttyös