2020. november 2., hétfő

Könyvmolyképző mustra 2020 – november



   Ismét bekukkantottam a Könyvmolyképző Kiadó webshopjába, s szokás szerint több új előrendelhető könyvet találtam. Bár nagy részük a Vörös pöttyös könyvekhez tartozik – itt fel sem sorolom az összest, mert nincs türelmem, s én nem is olvasom őket –, de azért akad más kategória is, tehát aki keres, az biztosan talál magának olyasmit, ami beleesik az érdeklődési körébe. 





Cassandra Clare, Wesley Chu – A mágia vörös tekercsei 
(A legősibb átok 1) 


   Magnus Bane boszorkánymester és Alec Lightwood együtt utazzák be a világot. 
   Magnus Bane csak egy jó kis vakációra vágyott Alec Lightwooddal, az árnyvadásszal – pazar európai körutazásra. Csakhogy jóformán meg sem érkeznek Párizsba, amikor előkerül egy régi barát, és híreket hoz egy Karmazsin Kéz nevű démonimádó szektáról. Egy szektáról, amit minden jel szerint Magnus alapított. Réges-régen. Viccből. 
   Magnus és Alec Európát átszelve veszi üldözőbe a Karmazsin Kezet és titokzatos vezetőjét, mielőtt a szekta még nagyobb kárt okozna. Ha nem lenne elég baj, hogy a romantikus vakációnak lőttek, lépten-nyomon démonokba ütköznek, és már azt sem tudni, ki a barát, ki az ellenség. Miközben az igazság után kutatva egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, Magnusnak és Alecnek jobban meg kell bíznia egymásban, mint valaha – akkor is, ha így rég rejtegetett titkok kerülnek a felszínre. 
   Az árnyvadászok világában játszódó új trilógia első kötete. 
   Malec a javából! Élvezd fergeteges kalandjaikat!

   16 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Vörös pöttyös 
   Eredeti cím: The Red Scrolls of Magic 




Böszörményi Gyula – A Barnum-rejtély 
(Ambrózy báró estetei VI) 


   1901. április 3-án hatalmas tömeg gyülekezik a Monarchia ékköveként emlegetett magyar székesfővárosban, Budapesten, a külső Kerepesi úton. A többezres csődületben inasoktól az arisztokratákig mindenféle rendű és rangú ember képviselteti magát. Reggel 6 óra 20 perckor aztán az izgalom a tetőfokára hág. A tömeg felmorajlik, a rendőrök sorfalat állva próbálják az izgága embereket hátrébb szorítani. A cinkotai vasútállomás különvágányára ekkor pöfög be az első hatalmas teherszerelvény, mely Budapestre hozza az amerikai „humbugkirály”, Barnum és Bailey kerekeken gördülő „városát”, a The Greatest Show on Eartht, vagyis A Föld legnagyobb cirkuszi látványosságát. 
   A tömegben ott van egy fiatal hölgy is, a Marosvásárhelyről származó Hangay Mili, a hírneves magánzó detektív, Ambrózy báró hitvese. És ahol ennyi ember verődik össze, ott bűnözők is akadnak szép számmal. A bűntettre pedig, mely sokkal hajmeresztőbb, mint a cirkusz bármely csodája, nem is kell sokáig várni. Szerencsére kéznél van a kor legkiválóbb „szoknyás detektívje”, Mili báróné, aki rögvest nyomozásba kezd. 
   Tessék betérni! Jó szórakozást, különleges izgalmakat! 

   14 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Vörös pöttyös 




Matthew Quick – A remény turnébusza 


   Vajon a derű vagy a fájdalom diadalmaskodik? 
   A 17 éves Amber Appleton egy iskolabuszban lakik anyának alkalmatlan anyjával, mégis javíthatatlan optimista, aki rendszeres látogatója egy idősek otthonának, zene segítségével tanít angolra koreai nőket, és összebarátkozik egy magának való vietnámi veteránnal és annak kutyájával, de aztán olyan csapás éri, amit nem tud feldolgozni. Mély depresszióba süllyed. 
   Matthew Quick, a Napos oldal írója új regényében egy töretlenül pozitív lány elméjébe vezet be minket, ahol jól megfér a humor a sorscsapásokkal és a kisszerűség a nagyvonalúsággal. A könyvből a Netflix készített filmet. 

   16 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Vörös pöttyös 
   Eredeti cím: All Together Now 




Holly Black – A semmi királynője 
(A levegő népe 3) 


   A hatalmat sokkal könnyebb megragadni, mint megtartani. 
Jude alaposan megtanulta ezt a leckét, amikor mérhetetlen hatalomért cserébe lemondott a gonosz király, Cardan feletti uralmáról. 
   Tündérfölde száműzött halandó királynéjaként elveszettnek érzi magát, a semmi királynőjének. Ám megfogadja, hogy mindent visszaszerez, amit elvettek tőle. Az esély kétszínű ikertestvére, a szintén halandó Taryn képében érkezik meg, akinek az élete veszélybe kerül. 
   Jude kénytelen vállalni a kockázatot, és visszatérni a veszedelmes tündérudvarba, valamint szembenézni a Cardan iránti érzéseivel, hogy megmentse a nővére életét. Csakhogy sok minden megváltozott Elfhonban a távozása óta. Háború közeleg. Jude beférkőzik az ellenséges tábor mélyére, és ő maga is belekeveredik a véres politikai csatározásba. 
   Amikor egy eddig szunnyadó, ám igen erős átok elszabadul, pánik söpör végig a vidéken, és Jude választani kényszerül a becsvágya és az embersége között… 
   A levegő népe trilógiájának várva várt, döbbenetes fináléja. 

   16 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Vörös pöttyös 
   Eredeti cím: The Queen of Nothing 




Teagan Hunter – Légy merész! 


   A szám téves, a pasi nem. 
   Egy téves számból többnyire nem is lesz több, pillanatok alatt elfelejted. Nem kezdesz az illetővel se csetelni, se flörtölni. Nem ő az első gondolatod ébredéskor, vagy az utolsó elalvás előtt… És tutira nem beszéled rá, hogy vegyen egy kiskecskét. 
   Mert az fura lenne. 
   Zach Hastings és én fülig merülünk a téves hívását követő mizériába, és nem követjük a szabályokat. Én nem keresek szerelmet, Zach pedig egyértelműen mellétárcsázott, de… …talán mégsem célzott félre, és beletalál a szívembe. 
   Kapcsolj ki ezzel a ragyogó történettel! 

   18 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Rubin pöttyös 
   Eredeti cím: Let’s Get Textual 




J. Bengtsson – Cake – Egy szerelem története 
(Cake 1) 


   Az életben egyetlen ilyen szerelemnek van csak helye. 
   Lehet, hogy Jake McKallister egy rocksztár, de annyi biztos, hogy nem a szokásos. Fiatal srácként egy borzasztó bűntett áldozata lett, és ezt azóta sem heverte ki. A munkájába temetkezett, és ha nem lett volna a zene, amiben elmélyülhetett, talán túl sem éli. A karrier és a siker könnyen jött számára, a szerelem annál kevésbé. 
   Mikor a szókimondó és életigenlő Casey Caldwellt kérik fel a híresen zárkózott zenész kísérőjének egy közös barátjuk esküvőjére, Casey a legrosszabbra számít. Mégis, milyen közös témájuk lehet? Casey beszédes, könnyen barátkozó, Jake magába forduló, zárkózott. Jake élete a zene körül forog, Casey még tisztán énekelni sem tud. A lány gyerekkora maga volt a boldogság, a srácé a média által szétcincált rémálom. 
   És mégis, a nyilvánvaló különbségeik ellenére, ők ketten egymásra találnak, és Casey fénye beragyogja Jake nyomasztó világát. De vajon elég erős lesz-e a szerelmük, hogy legyűrje a fiú sötét múltjának romboló terhét? 

   17 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Rubin pöttyös 
   Eredeti cím: Cake: A Love Story 




Meghan Quinn – Három vakrandi 
(Randik és számok 1) 


   „Jó reggelt, Malibu! Újabb gyönyörű napra ébredtünk itt a nyugati parton. Én Noely Clark vagyok, ez pedig a Húspiac adása…” 
   Amikor a feltörekvő helyi étterem, a Vakkóstoló reklámszakembereiben felmerült a kérdés, vajon melyik dögös helyi celebet kérjék fel a már amúgy is felkapott kajálda népszerűsítésére, nálam jobb alanyt keresve sem találhattak volna. 
   Vagány? Pipa Egyedülálló? Pipa Szereleméhes? Pipa 
   Azonnal lecsaptam a lehetőségre. 
   Javíthatatlanul romantikus és rendkívül elfoglalt dolgozó nő lévén eddig még nem sikerült rátalálnom álmaim férfijára, így hát kapva kaptam az alkalmon. Aztán jöttek a randik – három nagyon különböző, nagyon kellemes, nagyon egyedi randi –, és most már csak egyvalami biztos… 
   Bajban vagyok. 
   „Jó reggelt, Malibu! Noely Clark vagyok, és súlyos döntés előtt állok. Melyiket válasszam: az Öltönyöst, a Lázadót vagy a Bajnokot?” 
   A szerelem hálójában elsöprően vicces és romantikus modern változata. 

   16 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Arany pöttyös 
   Eredeti cím: Three Blind Dates 




Rosie Blake – Hygge szerelem 


   A hygge tökéletes receptje kellemetlen napokra: készíts egy forró csokoládét, kuckózz be, és olvasd ezt a szívmelengető könyvet. 
   Yulethorpe-ban idén ősszel nem mennek túl jól a dolgok. Hideg van, esik az eső, és vigasztalanul szürke az ég. Az utolsó üzlet a főutcán – egy bájos kis játékbolt – épp most csukta be örökre az ajtaját. És ekkor megérkezik Clara Kristensen, aki nem nézheti tétlenül, hogy ez a szép kisváros elveszítse a szívét, úgyhogy nekigyürkőzik, és munkához lát. A dolgok jól alakulnak, amíg Joe, a tulajdonos fia vissza nem tér Yulethorpe-ba, hogy kiderítse, mi zajlik a családi vállalkozásban. Clara be akarja bizonyítani Joe-nak, hogy az élet jobb is lehet, úgyhogy nekiáll segíteni a munkamániás férfinak, aki hajnali háromkor még e-mailekre válaszol. De vajon képes-e rá Joe, hogy megtanulja értékelni a lassúbb, boldogabb, hygge dolgokat az életben… és esetleg még a szerelmet is? 

   Felnőtteknek ajánljuk! 


   Kategória: Arany pöttyös 
   Eredeti cím: The Hygge Holiday 




Karen Rose – Egyedül a sötétben 
(Cincinnati 2) 


   Amikor a veszély és a vágy, az igazságosság és a bosszú találkozik. 
   Scarlett Bishop gyilkossági nyomozó már látott elég gazembert, aki az igazságszolgáltatásban megtalálta a kiskapukat, és ártatlan áldozatot, akit senki sem bosszult meg. Tudja, hogy a jó nem mindig győzedelmeskedik. Eddig sikeresen elrejtette magában a haragját és a vágyát, hogy ő maga szolgáltasson igazságot. De ez már nem tarthat sokáig. 
   Marcus O’Bannion, aki korábban a hadseregben szolgált, félelmet nem ismerve harcol az áldozatokért. A titokzatos múltja miatt ez nem is csoda. Úgy hiszi, látta már az emberi gonoszság legalját, de aztán elkezd kutakodni annak a fiatal lánynak a meggyilkolása ügyében, aki korábban az ő segítségét kérte. Scarlett-tel közösen elindulnak egy olyan sötét úton, ami miatt egy veszélyes emberkereskedő hálózat célkeresztjében találják magukat. Hogy a bűnözőket megállítsák, egyszerre kell ravasznak és könyörtelennek lenniük. De túl is kell élniük ezt a kalandot. 

   18 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Fekete macska regénytár 
   Eredeti cím: Alone in the Dark