2020. augusztus 3., hétfő

Könyvmolyképző nyár 2020 - sokadik... például augusztus



Jártál mostanság a Könyvmolyképző Kiadó webshopjában? Ha nem, akkor ideje megtenni, mert augusztus újabb könyveket hoz, és ez nyilvánvalóan ismét egy érvágás lesz a családi büdzsén. A felhozatal ismét változatos, van miből válogatni, s ha még ezek az előrendelhető könyvek  sem dobogtatnák meg a szíveket, akkor be lehet kukkantani az előkészületben levő könyvek listájára is, de arról majd egy másik alkalommal. Annyit azért elmondok, hogy lesz olvasnivalónk, nem is kevés.





T. M. Frazier – Zsarnok
(King 2)


Mindenre emlékszem.
De bárcsak ne így lenne! Amikor a köd hirtelen felszállt az agyamról, az igazság, amit hónapokon át képtelen voltam felidézni, végül napvilágra került. Ám a remélt megkönnyebbülés nem jött el, és most sokkal jobban félek, mint amikor King ágyához bilincselve ébredtem fel. Az igazsághoz ugyanis sötét titkok is társulnak, amiket sosem lett volna szabad megtudnom.
A szeretteim életét teszem kockára, ha bevallom, hogy visszatértek az emlékeim, vagy ha a tetovált pasas segítségét kérem, aki a szívemet és a lelkemet birtokolja. Nem tudom, hogy képes vagyok-e ellenállni a Kinghez fűződő vonzalmamnak, amely napról napra erősödik. Már így is többször megmentette az életem. Most rajtam a sor, hogy megtegyem, amit kell. Még ha valaki máshoz kell is feleségül mennem…
Romantika és erotika thrillerrel fűszerezve – a tökéletes recept az olvasói szívek megdobogtatásához. Élvezd a sodrását!

18 éven felülieknek!


Kategória: Rázós könyvek
Eredeti cím: Tyrant




Camille Di Maio – Sohase feledd!


Egy szerelem, ami hevesebb a háborúnál is!
Julianne Westcott olyan életet élt, amiről a háború előtti Liverpoolban a protestáns lányok többsége csak álmodozhatott. Mindene megvolt: gazdag család, selyem báli ruhák és jómódú, fiatal udvarlók serege. Ám amikor megtudja, hogy vak és siket fiútestvére születése óta intézetben nevelkedik, a gondtalan élet és a tökéletes család illúziója szertefoszlik számára.
Julianne titokban meglátogatja a testvérét, közben megismerkedik és összebarátkozik Kyle McCarthyval, az ír katolikus gondnokkal, aki papnak készül. Julianne a családja elvárásai, Kyle egyház iránti elkötelezettsége és a titkos udvarlás keltette heves, új érzések fogságában vergődik. Választania kell régi élete és a szerelméhez vezető rögös út között.
Ám ahogy a háború végigsöpör a világon, Julianne egy tragikus baleset miatt kénytelen mindent maga mögött hagyni, és hazugságokon nyugvó, új életet építeni magának. Húsz év után azonban rátalál az igazság – vajon lesz-e bátorsága szembenézni vele?
Kövesd a sorsát! Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

Felnőtteknek ajánljuk!


Kategória: Arany pöttyös
Eredeti cím: The Memory of Us




Rachael Anderson – Lord Drayson bukása


Azt mondják, a magas lóról nagyot lehet esni…
Amikor Drayson újdonsült grófja a tájékoztatja Lucy Beresfordot, hogy az édesanyjával együtt el kell hagyniuk a házat, amit az elmúlt két évben az otthonuknak tekintettek, Lucy rettentően felháborodik. Nincs se pénzük, se rokonaik, nincs senki, akihez segítségért fordulhatnának, és nincs hova menniük. Hogy meri a gróf minden lelkifurdalás nélkül felrúgni az apja Beresfordéknak tett ígéretét?
A végzet Lucy kezére játszik, amikor egy lovasbaleset után eszméletlen állapotban talál a grófra az út közepén. Amikor a férfi magához tér, és nem emlékszik rá, ki is ő valójában, Lucy megragadja az alkalmat, hogy leckét adjon alázatosságból a grófnak: elhiteti vele, hogy ő csupán egy egyszerű szolga, méghozzá Lucy szolgálatában.
És ezzel kezdetét veszi az elbűvölő mese egy öntelt lordról és egy lobbanékony fi atal lányról, akik úgy belekavarodnak az események hálójába, hogy az is kérdésessé válik, kikeverednek-e belőle valaha.
Vigyázz! A Jane Austen-korabeli stílus és romantika teljesen magával ragad!

Felnőtteknek ajánljuk!


Kategória: Arany pöttyös
Eredeti cím: The Fall of Lord Drayson




Anna Hope – A bálterem


1911: A yorkshire-i lápvidék határán álló elmegyógyintézetben, ahol a férfiakat és nőket magas falakkal és rácsos ablakokkal elválasztva kezelik, van egy bálterem, tágas és gyönyörű. A bentlakók minden héten egyszer, egy örömteli este erejéig összegyűlnek, és táncolnak.
Amikor Ella és John találkozik, táncuk örökké megváltoztat két életet.
Igaz történeten alapuló regény egy valószínűtlen szerelemről, veszélyes megszállottságról, őrületről, józan észről és arról, ki dönti el, melyik mit jelent.
Éld át az élményt!
Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

Felnőtteknek ajánljuk!


Kategória: Arany pöttyös
Eredeti cím: The Ballroom




Erin Watt – Bukott örökös
(A Royal család 4)


Easton Royalnak mindene megvan: vonzó külső, sok pénz, éles ész. Életének egyetlen célja, hogy a lehető legjobban szórakozzon. Sosem gondol a következményekre, mert nem kell miattuk aggódnia.
Egészen addig, amíg fel nem tűnik a színen Hartley Wright, és fel nem forgatja egyszerű életét. Ő az egyetlen lány, aki – bár vonzódik a fiúhoz – nemet mond neki. Easton képtelen megfejteni őt, és ez csak még ellenállhatatlanabbá teszi számára.
Hartley-nak nincs rá szüksége. Szerinte Eastonnak előbb fel kell nőnie.
Lehet, hogy igaza van.
Ellenségek. Szabályok. Megbánások.
Eastonnak életében először nem elég a Royal-korona. Kénytelen megtanulni, hogy minél magasabbról indul valaki, annál nagyobbat bukhat.
Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket? Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

16 éves kortól ajánljuk!


Kategória: Rubin pöttyös
Eredeti cím: Fallen Heir