2020. augusztus 17., hétfő

Könyvmolyképző mustra 2020 – hamarosan megjelenik



Újabb büdzsé elleni merénylettel készül a Könyvmolyképző Kiadó, mert ezek a könyvek hamarosan a boltokban lesznek. Hamarosan alatt értendő augusztus-szeptember, s elképzelhető, hogy a friss megjelenések sorozata folytatódni fog. Járvány ide vagy oda, egy ideje minden hónapban meglepnek minket olvasnivalóval, nem is kevéssel, ezért nem is igazán értem azokat, akiknek mindig más kellene. Megéri bizonyos időközönként ellátogatni a Kiadó webshopjába, mert kínálat az van, és minden bizonnyal megakad a szem egy-két olyan kiadványon, amit föltétlenül olvasni kell.




R. S. Grey – Nem is olyan rendes srác


Ég veled, Ian, öreg haver! Hellóóó, Mr. Nem is olyan Rendes Srác.
– Úristen! Hát ő meg kicsoda? – Gyakran kapom meg ezt a kérdést.
– Ja, hogy ő? – válaszolom. – Ő csak Ian.
   „Csak Ian.” A „Csak Ian” az évszázad legbénább jellemzése. Csak a Mona Lisa. Csak a Taj Mahal. Csak Ian, az unalmas kockahasával és a sablon gödröcskés mosolyával, mi?
Csak Ian… csak a legjobb barátom.
Elképesztően közel állunk egymáshoz, olyan mélyre jutva a barátzóna állapotába, hogy a munkahelyünkön mindenki azt gondolja, egy párt alkotunk – egészen addig, amíg egy nap ki nem pattan a hír a tanáriban, hogy Ian egyedülálló. Szabad préda.
Az újdonsült népszerűségében lubickolnia kellene, de mindkettőnk legnagyobb meglepetésére, az egyetlen figyelem, amire látszólag vágyik, az enyém. A korábban ártatlan éjszakai csevegéseinkből korhatáros telefonhívások lesznek. A játékos évődésünk egy új, kockázatos élt kap. Azt gondolom, hogy csak cukkol, de amikor az osztályteremben felültet az asztalra, a kezeit pedig becsúsztatja a szoknyám alá, nem marad tér a bizonytalanságnak.
Kicsit félek attól, hogy a dolgok rosszul alakulnak, és elveszítem a legjobb barátomat, szóval, a legjobb lesz, ha kihátrálok és nem viszonzom ezt az eget rengető csókot.
De, kit is akarok áltatni ezzel?
Itt a nem egyszerűen kizárt!
Az év egyik legszórakoztatóbb romantikus története.

18 éves kortól ajánljuk!


Kategória: Rubin pöttyös
Eredeti cím: Not So Nice Guy




Mia Sheridan – Megtalálni Edent
(A szerelem csillagjegyében 6)


Miből merítesz erőt?
Mit tehetsz, ha vége annak a világnak, amit ismertél, és a szeretteidet elsodorta az özönvíz? Ha az új világban, amibe belecsöppentél, pont olyan magányos vagy? Hol találod meg a reményt, ha összetört a szíved, és bizonytalan a jövőd?
A Megtalálni Edent az erőről, a felfedezésről, a megbocsátásról és a halhatatlan szerelemről szól. Arról, hogy a sorsnak engedelmeskedve követni kell a békéhez vezető utat.
A Calder útja folytatása és a történet befejezése.
Ne habozz, tedd meg az első lépést!

18 éves kortól ajánljuk!


Kategória: Rubin pöttyös
Eredeti cím: Finding Eden




Suzy Cox – Halott Lányok Nyomozóiroda
(Holt lányok nyomozóirodája 1)


VILLÁMKÉRDÉS:
Te mit tennél, ha csak akkor léphetnél tovább a halálban, ha sikerül lefülelned a saját gyilkosodat?
   Lehet, hogy ha nem alszom át az ébresztőmet, nem lököm fel a folyosón Kristent (a gimi legnagyobb ribijét), nem teszem tönkre egy pocsolyába trappolva anya vadiúj, Diane von Fürstenberg hasítottbőr csizmáját (amit a megkérdezése nélkül vettem kölcsön), akkor nem lettem volna aznap rosszkor rossz helyen, és nem löktek volna a metró elé.
   De így volt, és megtörtént. Miután magamhoz tértem, egy csapat lány közölte velem, hogy halott vagyok, és mivel gyanús körülmények között hunytam el, nem kerülök egyből a Túlvilágra.
   De legalább nem vagyok egyedül, itt vannak velem a Halott Lányok Nyomozóiroda tagjai: Nancy, Lorna és Tess, no meg Edison, ez a helyes, de kissé mogorva halott srác. És mint kiderült, az egyetlen kiutam ebből a felemás állapotból, ha rájövök, ki ölt meg, különben az idők végezetéig játszhatom a nyomozósdit.
   Ki kívánhatta a halálomat, amikor életemben szinte láthatatlan voltam? Mi van, ha valaki olyan, akiről sosem gondolnám?
   A Snapchat-sorozat regényalapja. A 13 okom volt rajongói imádni fogják. Vesd bele magad a történetbe!

   13 éves kortól ajánljuk!



Kategória: Vörös pöttyös
Eredeti cím: The Dead Girls Detective Agency




Kiersten White – Lada Dracul – egy sötét lélek
(A hódító legendája 1)


Milyen lett volna Drakula, ha nőnek születik?
Egy hercegnőtől senki nem vár kíméletlenséget, Lada Dracul mégis ezt nyújtja. A lányt szelíd természetű öccsével együtt elszakították szülőföldjétől, Havasalföldtől, apjuk elhagyta őket, így a török szultán udvarában nevelkedve megtanulja, hogy a túlélés záloga a kíméletlenség. Öccsével, Raduval együtt játékszerek csupán egy gonosz játszmában, és egy láthatatlan kard függ egy hajszálon a fejük felett. Származásuk különlegessé teszi őket, de emiatt célpontul is szolgálnak.
Lada gyűlöli a törököket, és várja a napot, amikor bosszút állhat rajtuk – amint visszatérhet Havasalföldre és megszerezheti a trónt, ami megilleti. Radu csak egy biztonságos helyre vágyik. Amikor találkoznak Mehmeddel, a szultán dacos és magányos fiával, Radu úgy érzi, személyében hű barátra talált, Lada pedig benne látja azt a fiút, aki érdemes az ő szenvedélyes érzelmeire.
De Mehmed annak a birodalomnak a trónörököse, ami ellen Lada harcot esküdött, és amit Radu már az otthonának tekint. Vajon mi lesz így a sorsuk?
Vajon mennyit bír ki a szerelem és a hűség fonala? Fedezd fel!

14 éves kortól ajánljuk!


Kategória: Vörös pöttyös
Eredeti cím: And I Darken