2024. február 15., csütörtök

Sabrina Jeffries – A herceg hitvese



   Hercegi kör 3



   Harmadik részével folytatódik Sabrina Jeffries Hercegi kör című sorozata, melyet magyar nyelven a General Press Kiadó gondozásában olvashatunk.
   Szeretnétek megnyerni a Kiadó által felajánlott példányt? Akkor kövessétek blogturnénkat, vegyetek részt a nyereményjátékban, s kis szerencsével a tiétek lehet!




   Amikor ​egy hirtelen jött szikra mindent lángra lobbant
   Egy múltbéli csók az elragadó és éles eszű Miss Olivia Norley-val látszólag már csak egy halvány emlék Thornstock hercege számára. Bár a legjobb partit kereső anyák és lányok világában a férfinak számtalan feleségjelölt kerül az útjába, a hódításairól hírhedtté vált Thorn továbbra is agglegény marad. Egy Oliviával való véletlen találkozás azonban kizökkenti a nyugalmából, hiszen még jól emlékszik a csókjuk utáni zsarolásra, amely mindkettejük nevét beszennyezhette volna.
   Ráadásul Thorn féltestvére, Grey egy különleges vizsgálattal bízza meg a kémiarajongó Miss Norley-t egy, a családjukban történt titokzatos haláleset ügyében. A vegyésznek készülő Olivia lelkesen vág bele a kísérletbe, ám arra ő sem számít, hogy Thorn minden lépését árnyékként követi majd, és hogy a férfi állandó jelenléte őt magát is összezavarja, így lassan kezdi elveszíteni az uralmát a cselekedetei felett. Mindennek a tetejébe pedig valaki meg akarja akadályozni, hogy az igazság napvilágra kerüljön – az illető pedig semmitől sem riad vissza…



General Press, 2024
Eredeti cím: Who Wants to Marry a Duke, 2020




   Valamiért meggyőződésem volt, hogy Sabrina Jeffries Hercegi kör sorozata három részből áll (pedig négyből) – meg a kötelező karácsonyi kisregényből, amit a tavalyi év végén volt szerencséjük olvasni az érdekelteknek –, és most, ebben a kötetben végre megtudom ki az az elvetemült, aki sorra gyilkolja a hercegné férjeit. Igen, ez az a sorozat, ahol egy hölgynek három hercegi férj is jutott, szült három hercegi csemetét (meg egy leányzót is), akik már mind felnőttek, és a történet jelenében azt szeretnék kideríteni, hogy ki áll a hercegi férjek halála mögött. Azok, akik olvasták a korábban megjelent részeket, természetesen tisztában vannak ezzel. 
  A herceg hitvese a második hercegi utódról, Thornstock (Thorn) hercegéről szól, aki barátja nevén publikálja meglehetősen sikeres színdarabjait. Mert, ugye, egy herceg semmi ilyesmit nem tehet meg a saját neve alatt. Amikor féltestéve – Greycourt hercege, akit a sorozat első könyvéből ismerünk – apja halála esetében felmerül az idegenkezűség, Thorn elgondolkozik azon, hogy talán az ő apja halála sem volt az aminek látszott. Greycourt azt feltételezi, hogy apját ciánnal mérgezték meg, s hogy ezt bebizonyítsa, szüksége van egy hozzáértő ember segítségére, és Miss Olivia Norley személyében meg is találja.

   Thornnak nem tetszik az ötlet, egyrészt mert nem bízik a lány tudásában, másrészt néhány évvel korábban kompromittáló helyzetben találták az illető hölggyel, és csakis Olivia visszautasítása mentette meg a kényszerházasságtól. Mivel a múlt történései miatt egy kicsit sem bízik a lányban – és különösen annak mostohaanyjában, aki az évekkel korábbi incidens alkalmával egy családi titokkal zsarolta, hogy kikényszerítse a leánykérést –, ő is Greyékhez csapódik, amikor a család és Miss Norley vidékre utazik, hogy a néhai herceget exhumálják és a lány elvégezhesse a vegyi elemzést.
   Olivia Norley nem az a tipikus történelmi romantikus hősnő, mert szinte mindenben különbözik kortársaitól. Már vénkisasszonynak számít, és ambíciózus mostohaanyja bánatára soha nem is törte magát, hogy férjet fogjon magának. Őt jobban érdekli a vegyészet, és különc nagybácsijának köszönhetően meglehetősen gazdag ismeretekkel rendelkezik a témában. Őt nem elégíti ki az, ami a kortársait, hanem többet akar, használni akarja az eszét, erdményeket és elismerést akar, ami nagy kihívást jelentett egy olyan korban, amikor a nemesi hölgyeknek előre megszabott életútja volt, és az nem a tudományos karriert jelentette.

   A cselekménynek két szála van, amelyek egyszerre futnak: az egyik Thorn és Olivia románca (tömény erotikával fűszerezve), a másik pedig a nyomozás a gyanús halálesetek miatt, s míg az első nem igazán okoz meglepetést, hiszen egy romantikus történetnek az a célja, hogy a történet végére a szerelmesek egymásra találjanak és megkonduljanak az esküvői harangok, addig a nyomozós szál meglehetősen eldurvul és átmegy thrillerbe. Kiváncsi vagyok hová lehet ezt még fokozni?
   Megtudtam, hogy ki a gyilkos? Nem, de még hátra van egy hercegi csemete és az ő szerelmi története. Jeffries mesterien szőtte a szálakat, hiszen pillanatnyilag több jelöltem is lenne, s nagy valószínűség szerint egyik tippem sem fog bejönni.
   Engem szórakoztatott a történet. Izgalmas volt, pörgős, olvastatta magát. Az egyetlen negatívum, hogy itt hagyott lógva a gyilkos személyét és motivációját illetően, és számításaim szerint egy évet kell várni, míg a magyar olvasók megtudják kinek állt érdekében megölni a hercegné férjeit.





A Hercegi kör korábbi részeiről olvashatsz:




Sabrina Jeffries, Madeline Hunter, Mary Jo Putney – Karácsonyi csók – kisregény






   A történet hősnője ellenállhatatlan vonzódást érez a tudományok, pontosabban a kémia iránt, ezért nyereményjátékunk is ehhez kapcsolódik. A turné minden állomásán információkat találtok egy-egy hölgyről, aki a maga idejében kiváló eredményeket ért el a maga szakterületén, a ti feladatotok az, hogy kitaláljátok kire gondoltunk és a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába

   Figyelem! A beírt válaszokon nem áll módunkban változtatni, a kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



Az egyetlen női tudós, aki kétszer kapott Nobel-díjat: 1903 fizikai, 1911 kémiai


a Rafflecopter giveaway





02.15 - Betonka szerint a világ…

02.17 - Kelly és Lupi olvas

02.19 - Insane Life

02.21 - Dreamworld