2023. szeptember 30., szombat

Tessa Dare – A hercegné alkuja



   Tessa Dare A lány és a herceg című sorozatának első részével mutatkozott be a magyar olvasóknak, mely a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg.
   Tartsatok velünk blogturnénkon és tiétek lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv!




   Ashbury hercege visszatér a háborúból, de az arcán és a lelkén is nyomot hagyó sérülések miatt teljesen megváltozik az élete.
   Magányosan és keserűen telnek a napjai; éjjelente céltalanul bolyong London utcáin, halálra rémítve a környékbelieket, még az útonálló banditákat is. Van azonban egy kötelessége, aminek eleget kell tennie: gondoskodnia egy örökösről, és ehhez mindenekelőtt találnia kell egy feleséget. Amikor Emma Gladstone, a plébános lányából lett varrónő menyasszonyi ruhába öltözve megjelenik a könyvtárszobájában, a férfi úgy dönt, hogy ő pont megfelel a célnak.
   Világos szabályokat állít fel:
◆ csak éjszaka lesznek férj és feleség, a sötétben ◆ csókolózásnak helye nincs ◆ a harci sérüléseiről nem eshet szó köztük ◆ de ami a legfontosabb: miután Emma terhes lesz, soha többé nem kell egy ágyban aludniuk.
   Emma viszont nem egyszerű eset. Neki is megvannak a maga feltételei:
◆ minden este együtt vacsoráznak ◆ és beszélgetnek ◆ sőt kedvükre tréfálkoznak egymással, ahogy férj és feleség szokott ◆ de ami számára a legfontosabb: ha megismeri a sebek mögött rejtőző férfi valódi arcát, és beleszeret, az minden szabályt felülírhat.




Könyvmolyképző, 2023
Eredeti cím: The Duchess Deal, 2017




   Tessa Dare neve teljesen ismeretlen volt számomra, amikor a Könyvmolyképző Kiadó felajánlotta blogturnéra a könyvét. Történelmi romantikus, tudtam, hogy el fogom olvasni, de volt bennem egy egészséges adag kétely, mert tavaly a zsáner két olyan könyvét is olvastam, ami sok szempontból lennebb volt a béka hátsójánál, hiába volt borítóján addig más zsánerben alkotó „celebek” neve. S akkor mondta egy bloggertárs (Tünde, ha jól emlékszem), hogy ebben nem fogunk csalódni, essünk neki.

   “A sors egy örök premenstruációs hisztériával küzdő, szívtelen boszorkány.”

   Mit mondjak, az első öt percben megvett kilóra, és le sem tettem a kezemből míg ki nem végeztem.
   Igen, számtalanszor elhangzott már, hogy ez olyan mint a Szépség és a Szörnyeteg újragondolva. Na, és? Nem az első és minden bizonnyal az utolsó sem lesz a sorban.  

   Ugyebár van egy hercegünk, aki a háborúban megsérült, s már nem az a fess úriember, akiért a nők ájuldoznának, s versenyt futnának azért, hogy a felesége lehessenek. Még akkor sem, ha ezzel hercegnék lehetnének. S van egy paplányból lett varrónőnk, akit a sors és egy át nem vett menyasszonyi ruha őhercegsége útjába sodor. Ebből pedig az lesz, ami: egy kölcsönös megállapodás, minek értelmében a herceg megkapja az örökösét, a szegény varrólánynak pedig soha többé nem kell mások ruhája fölött görnyednie. Itt nincs szó érzelmekről, ez egy kőkemény üzleti megállapodás, ami természetesen nem úgy alakul ahogy a felek elképzelték. Különösen azért nem, mert Emma, a hősnő, nem adja fel, és túllát a torz külsőn, a tömény szarkazmuson, és minden szempontból meg akarja ismerni azt az embert, aki a hajthatatlanság maszkja mögött van

   „– Ma este mindenben tartjuk magunkat az egyezségünkhöz, és kizárólag a feladatra koncentrálunk – közölte szárazon. – Beteszem, kiveszem, és végeztünk.”


   Dare remek karaktereket hozott létre, s ez alatt nem kizárólag a történet főhőseit értem, hiszen mellettük számos olyan mellékszereplőt alkotott, amelyekre minden bizonnyal emlékezni fogunk. Ilyen például a herceg komornyikja, vagy a tér túloldalán lakó különc Lady Penelope, aki sebesült állatokat gondoz otthonában, és soha többé nem akar megválni tőlük. Vagy a lady barátnői, akik legalább annyira különcek, mint ő maga. Mi több, tovább fokozta az amúgy is pörgő cselekményt egy macskával is, amit Emma csupán a herceg bosszantására szedett össze az utcán, a vadóc szőrzsák pedig olyan helyzeteket teremtett, melyeket nem igazán lehetett nevetés nélkül megállni.

   Ez két olyan ember kapcsolatának története, akiket egyáltalán nem kényeztetett el a sors. A herceg fél oldala megégett, sokan az emberek közül iszonyodnak tőle, saját magát is szörnyetegnek látja. Emma pedig megfizette naivitásának árát, és a viszonylag kényelmes életét kemény munkával és száműzetéssel cserélte fel. S annak ellenére, hogy két tragikus sorsú emberről szól, a történet nagyon szórakoztató a szellemes párbeszédek, a helyzeti komikum, a humor és nem utolsó sorban a színes, nagyon szerethető karakterek miatt.
   A hercegné alkuja tulajdonképpen egy négy részből álló sorozat indítókötete, s mivel nagy részét arcomon idióta vigyorral olvastam, abban reménykedem, hogy hamarosan a folytatásokat is olvashatjuk magyar nyelven is, mert kár lenne kihagyni.
   Imádtam!






   Játékunk a Könyvmolyképző Kiadó Arany Pöttyös sorozatához kapcsolódik. A turné minden állomásán egy fülszöveg részletét találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét és szerzőjének nevét.

   Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.



   Szabad szellemű, nyughatatlan anyja halála után Lucy Kincaid, hátrahagyva addigi életét, elindul Virginia egyik kopottas kisvárosába, Cape Hudsonba, hogy megnézze az örökségét. Egy ház az, aminek addig a létezéséről sem tudott, és amit egy teljesen ismeretlen nő hagyott rá.


a Rafflecopter giveaway








09.30 - Betonka szerint a világ…
10.02 - Utószó
10.04 - Hagyjatok! Olvasok! (e)
10.06 - Olvasónapló
10.08 - Dreamworld (e)