2022. december 7., szerda

T. L. Swan – A szédítő



Miles High Club 1


   A Maxim Könyvkiadó jelentette meg T.L. Swan A Miles fivérek sorozatának első részét, A szédítő címmel. Egyéjszakás kalandjuk után egy évvel munkatársként találkozik újra Emily és Jim, persze a kínos beosztott kontra nagyfőnök felállásban. Az emlékezetes éjszakát egyikük sem felejtette el, a szenvedélyük egymás iránt tagadhatatlan, de a szerelmi csatározások mellett a Miles Média birodalom hírnevét is meg kell védeniük. Ha szerencsés vagy, a játékunk során megnyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!




   Egy Londonból New Yorkba tartó repülőjáraton felraktak az első osztályra. Az étel, a kiszolgálás és a pezsgő kifogástalan volt. A mellettem ülő kék szemű férfi pedig még ennél is jobb. Intelligens volt és kifinomult. Beszélgettünk és nevettünk, aztán történt valami különleges. A sors átvette az irányítást, az utat váratlanul megszakították, és a gépnek másik városban kellett landolnia, ahol egy éjszakát vesztegelt.
   Újratervezés. Volt egy őrülten szenvedélyes éjszakánk Bostonban. Egy ilyen éjszakát egyetlen nő sem felejthet el. Mindez tizenkét hónapja történt, és azóta semmit nem hallottam róla. New Yorkba költöztem, álmaim munkahelyén, a Miles Mediánál lett állásom. El tudjátok képzelni, mennyire meglepődtem, amikor a cégvezető irodájába lépve a hatalmas mahagóni íróasztal mögül egy ismerős, pajkos szempár nézett vissza rám? Egy emlékezetes éjszaka, amely nem tud puszta emlék maradni. TL Swan perzselően érzéki és botrányos romantikus regénye.


   Maxim, 2022
   Eredeti cím: The Stopover, 2019




   Új szerző, új sorozat a Maxim Kiadó Passion kategóriájában, ami azt jelenti, hogy az erotikus irodalom kedvelői egy újabb könyv miatt lekesedhetnek. T. L. Swan neve teljesen ismeretlen volt a számomra, bár ez nem nagy csoda, hiszen rengeteg olyan író van, akiről még sosem hallottam.
   A szédítő a szerző Miles testvérek sorozatának indítókötete, s ha már a sorozat neve került szóba, elmondanám, hogy a magyar elnevezés fényévnyire van az angol Miles High Clubtól. Ha valaki még nem tudná mit is takar a Miles High Club elnevezés, elárulom: azokat a személyeket foglalja magába, akik repülőben szexeltek. De mivel a sorozat négy részes, és a Miles testvérek négyen vannak, a magyar sorozatcím sem annyira elrugaszkodott.
   A történet hősnője Emily, egy fiatal nő, aki exének esküvőjéről repülne Londonból New Yorkba, egyenesen egy állásintejúra. Nem értem ezeket a bizarr helyzeteket, amikor valaki a fél világot keresztülutazza csak azért, hogy az ex esküvőjén feszengjen, még akkor sem, ha a szakítás után jó maradt a viszony. Egy repülőteri incidens miatt a hősnőt átköltöztetik az első osztályra (a szerencse kegyeltjei első osztályra kerülnek, nekem meg a csomagjaim hagyják el), és a jegye a szexi, sármos Jim mellé szól. A hosszú repülőút tömény flörttel telik, és az időjárás viszontagságai miatt kényetelenek egy éjszakát Bostonban tölteni. Együtt. A felejthetetlen szexuális élmény után reggel jön a hideg zuhany, hiszen Jim egyszerűen elköszön, anélkül, hogy a lány telefonszámát elkérte volna. S mint kiderült, míg Emilynek ez az első egyéjszakás kalandja, Jimnek pedig ez bevett szokása.

   A cselekmény akkor bonyolódik, amikor egy évvel később Emily megkapja az áhított munkát a Miles médiacsoportnál New Yorkban, s a nagyvezéri székben ki más ül, mint Jim. Csakhogy ez a Jim már nem az egy évvel korábban megismert férfi, ő Jameson Miles, a médiamogul. És úgy is viselkedik.
   Innentől kezdve a történet két dologra fókuszál: az egyik Jameson/Jim és Emily kapcsolata – mert természetesen újra összejönnek, annak ellenére, hogy mindketten tudják, hogy ez senkinek nem tesz jót –, és a másik szál a cégnél felmerülő rendellenességek, hiszen a belső körből valaki lopkodja a cég anyagait, melyet a konkurens médiacégnek ad át, és ők jelentetik meg, lekörözve a Miles médiát. Ennek a kinyomozásába folyik bele Emily is saját munkája mellett.

   Milyenek voltak a szereplők? Kétségkívül működött közöttük a kémia, mert rengeteg lepedőszaggató jelentet olvashattam, tehát az erotika kedvelői elégedettek lesznek. Nem mondanám, hogy nagyon kedveltem a főhősöket. Emily a tipikus szerény anyagi körülményekből származó hősnő, tengernyi jóindulattal és bizalommal, ami erősen feszegeti a naivitás határait. Jameson/Jim pedig... nos ő két különböző arcát mutatta. Jim, a szexis lepedőművész és Jameson a szemét főnök, aki a végtelenségig játsza az akarom-nem akarom játékát, erőszakos, parancsolgató, akaratos és nem igazán van kapcsolata a valósággal, ha az nem a cég ügyeihez kapcsolódik. Igazándiból egyikük sem érzi jól magát a másik világában, mert Emily feszeng a gazdag milliőben, Jameson meg egyszerűen nevetséges, amikor Emily az egyszerű emberek világát próbálja megmutatni neki egy sátorozás alkalmával. Viszont kétségtelenül szórakoztató, amikor próbál visszakerülni Emily kegyeibe. Igazándiból a két főhős interakciója szinte az egész könyvben két dologra redukálódik: vagy vitatkoznak, vagy szexelnek. Emily Jimbe szerelmes, Jim az etalon, akihez hozzá fogható nincs is a földön. Jameson viszont nem tud Jim lenni, és őszintén szólva nem is akar, de a lányt sem tudja elengedni.

   A történet során epizódikusan megjelenik a Miles-kvartett további három tagja is, tehát a folytatásokban nem lesznek teljesen ismeretlenek a férfi főszereplők, különösen Tristan, mert ő már ebben a részben is jelentősebb szerepet kapott. Ahogy láttam, ő klasszisokkal normálisabb fickó, mint a bátyja, kiváncsi vagyok a történetére.
   Teljesen személyes ízlés kérdése, hogy ez a történet tetszeni fog, vagy sem. Nekem kicsit sok volt az erotika, s nem azért mert prűd lennék, hanem mert olyan szituációk torollottak vad szexbe, amit a józan ész szerint inkább két pofonnal kellett volna elintézni, hátha helyrezökken Jim/Jameson gondolkodásmódja. Egy idő után szerző inkább a párosra fókuszált, a vállalati konfliktus megoldása már vicc számba ment, annyira összecsapott lett. De van happy end és ez a fontos, nem?






   Sokak örömére egyre bővül a Maxim Kiadó Passion válogatásának kínálata. Most a már korábban megjelent regényekkel játszunk, minden állomáson találtok egy kedvcsináló fülszöveg részletet, annyi a feladat, hogy találjátok ki, melyik regényhez tartoznak, és írjátok bele a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

   Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre szállít, a Rafflecopter dobozban megadott válaszokat pedig sajnos utólag nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük, ezután 72 órán belül kérünk visszajelzést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



   "A ​tested lecsupaszítása tulajdonképpen egyszerű – de ha a lelkedet is le kell mezteleníteni valaki előtt, az mindent megváltoztat.
   Glenna O’Donald a legkevésbé sem számított arra, hogy egy pakli kártyát talál a temetőben.
   Ráadásul nem is akármilyen kártyákról beszélünk, hanem olyanokról, amelyek mindegyike valamilyen pikáns szexkalandra csábít. Glenna kutatási asszisztensként túlságosan józanul éli mindennapjait, de a kártyák segítségével most szeretné elkezdeni saját kísérletét."


a Rafflecopter giveaway





12.05 - Kelly&Lupi olvas

12.07 - Betonka szerint a világ…

12.09 - Veronika’s Reader Feeder