2021. június 4., péntek

Könyvmolyképző Kiadó – 2021 június



   Érdemes bekukkantani a Könyvmolyképző Kiadó webshopjába, mert a június is hoz új olvasnivalót. Szokás szerint több kategóriában is, sőt rég várt folytatásokat is. Nekem most semi nem dobogtatta meg a szívem, de nem vagyunk egyformák. Minden bizonnyal vannak/lesznek olyan olvasók, akik pont ezekre a könyvekre vártak, mert rajongnak a szerzőikért.






L: A Fiore – Fenevad – Lizzie Denton ébredése


   Szörnyetegnek nevezik.
   Fakókék szeme, jéghideg tekintete áthatol rajtam.
   Kemény.
   Sérült.
   Veszélyes.
   Egy tündérmesékbe illő kastélyban él, de korántsem daliás herceg.
   Vad.
   Brutális.
   Egy gyilkos.
   A sorsnak köszönhetően botlottunk egymásba.
   Szörnyetegnek nevezik, de számomra ő a megváltás.
   Sötét, ugyanakkor szenvedélyes és erotikus történet.

   18 éven felülieknek!


   Kategória: Rázós könyvek
   Eredeti cím: The Awakening of Lizzie Danton




Beth Flynn – Fogy az idő
(Kilenc perc 2)


   Azt hitték, a kivégzéssel minden lezárult. Tévedtek.
   Dél-Florida leghírhedtebb és legbrutálisabb motoros bandájának vezérét kivégezték egy méreginjekcióval. Ezután a családjának és barátainak vissza kellett volna térniük a hétköznapokhoz, hogy továbbléphessenek. Azonban egy eltorzult és fenyegető világban találják magukat, ahol még a legkönyörtelenebbek is döbbenten szembesülnek az árulások
gubancos hálójával a veszélyes utcákon, sőt jóval magasabb szinten is.
   Ginny, Grizz egykori rögeszméje és most a gyermeke anyja, éveken át gyászolta a férfit, akit eleinte elutasított, aztán megszeretett. Mostanra újraházasodott Tommyval, a banda egy korábbi tagjával, és a pár több mint egy évtizede próbál normális életet élni a floridai Everglades szélén, távol az erőszakos, bűncselekményekkel teli világtól.
   Tommy számára különösen nagy a tét. Éveken át kétségbeesetten szerelmes volt Ginnybe, és most verge valóra vált az álma: feleségül vette a nőt, akiről azt hitte, sosem lehet az övé. De még a normális élet látszatával – virágzó karrier, két gyönyörű gyermek és egy őszintén boldog és szeretetteljes házasság – sem képesek maguk mögött hagyni a múltat. Valahányszor megfordulnak, újabb titokra derül fény.
   És most, hogy Grizzt kivégezték, Ginny olyan sötét és kegyetlen titkokat tud meg, amiket talán nem lesz képes feldolgozni. Vajon az igazság darabokra töri a szerelmüket? És meddig fogja Grizz védelmezni azt, amit a sajátjának tart? Képes lenne rá még a síron túlról is?

   18 éven felülieknek!


   Kategória: Rázós könyvek
   Eredeti cím: Out of Time




Tarryn Fisher, Willow Aster – Folsom
(A férfiak végnapjai 1)


   Már csak 12 nemzőképes férfi maradt a régiókban.
   Ők az Utolsó Férfiak.
   Az általunk egykor ismert nemzet már a múlté. Mivel a férfinem a kihalás szélén áll, a világ megmentésére létrejön az Utolsó Férfiaknak nevezett társaság. Folsom Donahue egy a tizenkét férfi közül, akinek egyetlen feladata, hogy újra benépesítse a Régiókat. Nap nap után idegen nőkkel kell ágyba bújnia, amitől Folsom olyan szinten megcsömörlik, hogy nincs annyi nő, pénz vagy olyan státusz, ami ezt ellensúlyozni tudja.
   Amíg színre nem lép Gwen.
   Gwen amióta az eszét tudja, mindig is gyereket szeretett volna, de amikor végre lehetőséget kap rá, hogy sajátja legyen, régóta rejtegetett igazságra bukkan. A felfedezett igazságtalanság hatására elhatározza, hogy megmenti a férfiakat, bár rajta kívül senki nem gondolja, hogy megmentésre szorulnának.
   A reménytelen korszakban fellobbanó tiltott szerelem forradalmat robbant ki. Folsom és Gwen az egymás iránti szerelem és a kötelességérzet csapdájában vergődve végül választásra kényszerül. De vannak, akik semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék őket.


   Kategória: Rubin pöttyös
   Eredeti cím: Folsom




Linda Kage – A csókod ára
(Tiltott férfiak 1)


   Mondhat bármit az unokatesóm, nem én vagyok a lehetetlen kapcsolatok királynője.
   Mármint az, hogy a legutóbbi barátom megpróbált megölni, és maradt is utána egy szép kis seb a nyakamon, majd miatta kénytelen voltam az ország másik felébe költözni, és megváltoztatni a nevemet Reese Randallre, csak hogy ne találjon rám, még nem jelenti azt, hogy…
   Na jó, kit akarok átverni? Elsőéves fősulisként nem hiszem, hogy bárkinek is rosszabb múltja lehetne a pasikkal. Így amikor Mason Lowe felbukkant az életemben, a szerelem kábé utolsó helyen szerepelt a terveimben. De a kémia kettőnk között… berobbant. A kapcsolatunk ellentmond a logikának. Ő annyira dögös. És ha mellette vagyok, élőbbnek érzem magam, mint valaha. Vele még a vitákat is élvezem. Ő lehetne a lelki társam… ha nem lenne egyetlen, apró bökkenő.
   A pasi selyemfiú. Egek, én aztán tudok választani!
   Magával ragadó történet egy különös párossal.


   Kategória: Rubin pöttyös
   Erdeti cím: Price of a Kiss




Jennifer L. Armentrout – Utolsó lélegzetig
(Komor elemek 3)


   Van olyan szerelem, ami az utolsó lélegzetvételig tart.
   Minden döntés következményekkel jár – a tizenhét éves Laylának azonban a szokásosnál nehezebb döntéseket kell meghoznia. Fény vagy sötétség. Roth, az átkozottul szexi démonherceg, vagy Zayne, a gyönyörű és gondoskodó őrző, akiről Layla azt gondolta, sosem lehet az övé…
   A lánynak ráadásul azt is el kell döntenie, hogy önmaga melyik oldalában bízhat. Emellett egy új problémával is szembe kell néznie: egy lilin – a létező démonok leghalálosabbika – szabadon garázdálkodik, és az a célja, hogy mindent és mindenkit elpusztítson maga körül, beleértve Layla legjobb barátját is. Hogy megvédje Samet egy olyan végzettől, ami sokkal-sokkal rosszabb a halálnál, Laylának alkut kell kötnie az ellenséggel, és meg kell mentenie a várost és a faját a pusztulástól.
   Két világ és két fiú között őrlődve Layla semmiben sem biztos, legkevésbé a túlélésben, és a helyzet tovább fokozódik, amikor egy múltbeli alku újra felszínre kerül. De néha, amikor az embert titkok veszik körül, és az igazság kifürkészhetetlennek tűnik, nem tehet mást, mint hogy hallgat a szívére, választ egy oldalt, és harcol, ameddig bírja szusszal.
   A Komor elemek dark románc YA-sorozat befejező része; démoni szerelmi történet, amelyben földöntúli erők és érzelmek csapnak össze.

   14 éves kortól ajánljuk!


   Kategória: Vörös pöttyös
   Eredeti cím: Every Last Breath




Justin A. Reynolds – A végzet ellen


   „Bármit megtennék, hogy újra láthassam, csak még egyszer hallhassam a hangját.

   Mikor Jack egy buliban megismeri Kate-et, rögtön beleszeret. Hamarosan a barátainak is bemutatja, akiket a lány ugyanúgy elvarázsol, mint Jacket.
   Csakhogy Kate meghal. És azt hinnéd, hogy a történetük ezzel véget is ért, de tévedsz. Most kezdődik csak igazán.
   Kate halála ugyanis visszaröpíti Jacket a kezdetekhez, a találkozásuk pillanatához. A lány újra ott van, egészségesen, boldogan és bájosabban, mint valaha. Jack már-már azt hiszi, becsavarodott, de aztán rájön, hogy ezzel új esélyt kapott.
   A fejébe veszi, hogy megpróbálja megakadályozni Kate halálát. Időközben azonban rá kell jönnie, hogy a cselekedetei bizony súlyos következményekkel járnak. És mikor egyik döntése egy számára fontos személy életét sodorja veszélybe, végig kell gondolnia, meddig is mehet el annak érdekében, hogy megmentse a szeretteit.
   Te hajlandó lennél újra és újra átélni életed legfájóbb pillanatát, hogy megmentsd a szerelmedet?

   15 éves kortól ajánljuk!


   Kategória: Vörös pöttyös
   Erdeti cím: The Opposite of Always




Jennifer L. Armentrout – Megveszekedett
(Megveszekedett 1)


   A dolgok kezdenek elfajulni New Orleansban.
   A huszonkét éves Ivy Morgan nem épp egy átlagos főiskolás. Jól tudja, hogy az embereken kívül más lények is kószálnak a francia negyed utcáin, hogy szórakozást keressenek… és táplálékot. Ivy életét teljes mértékben kitölti a Rend tagjaként végzett munkája. Nem is lehetne ez másként, hiszen azok a lények, akikre most vadászik, négy évvel ezelőtt mindent elvettek tőle. Romba döntötték a világát, megszakasztották a szívét.
   Ivy álmában sem gondolta volna, hogy a szigorú keretek közé szorított életébe belép egy olyan ember, mint Ren Owens. A srác maga a megtestesült tökély. Az erdőzöld szemű, igéző mosolyú, százkilencven centinyi vonzerő számos lány szívét összetörhette már. Rejtélyes, már-már természetfeletti képességével mindent meg tudna adni Ivynak, amire vágyik. Ám ha a lány közel engedi magához, az éppoly veszélyes lehet, mint az utcákon ólálkodó hidegvérű gyilkosok utáni hajsza. Ivyt egykor majdnem felemésztette egykori szerelme elvesztése. De most Ren és közte szikra gyúl, ami hamar lángra is lobban. Ivy mélyen legbelül többre vágyik… többre mint hogy az életét a múltja által kijelölt kötelességnek szentelje csupán.
   Ám ahogy egyre közelebb kerül Renhez, rájön, nem ő az egyetlen, aki titkokat őriz, melyek elszakíthatják a kettejük között fonódó vékony szálat. Biztos abban, hogy van valami, amit a fiú nem mond el neki. Már nem is tudja igazán, mi jelent rá nagyobb veszélyt: a várost támadó ősi teremtmények vagy a férfi, aki a szívébe és a lelkébe kíván férkőzni.

   18 éves kortól ajánljuk!


   Kategória: Zafír pöttyös
   Eredeti cím: Wicked




Loreth Ann White – Sötétedik


   „VALAKI, AKIRŐL MÁR TUDTA, HOGY SZÖRNYETEG, A VIHAR FELÉ KERGETTE.”

   Két évtizeddel a nővére brutális meggyilkolása után Meg Brogan rátalált a boldogságra… Vagy legalábbis úgy tűnik.
Megtörtént bűnesetekről szóló könyvei sikeresek, híres lett, van pénze és gazdag vőlegénye. Amikor azonban egy tévés műsorvezető rákérdez, mi a helyzet az egyetlen történettel – a saját családja elvesztésével –, amiről azt állítja, hogy nem tudja megírni, Meg tökéletes élete darabjaira hullik.
   Elhatározza hát, hogy szembenéz a múlttal, és hazatér Shelter Baybe. A komor ködbe burkolódzó tengerparti kisvárosban sötét titkokkal és gyanakvó helybéliekkel találja szemben magát.
   A diákkori szerelme és a marina új tulajdonosa, Blake Sutton azon kevesek közé tartozik, akik szívesen látják. A nyomok után kutató Meg elmerül a korabeli aktákban, és miközben odakint tombol a vihar, újra fellobban köztük a szenvedély Blake-kel.
   Valaki azonban bármire képes lenne, hogy ne derüljön ki a szörnyű igazság.

   16 éves kortól ajánljuk!


   Kategória: Kristály pöttyös, Női pszichothrillerek
   Eredeti cím: In the Waning Light