2018. november 11., vasárnap

Tracy Brogan – A legjobb orvosság


Bell Harbor 2

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából három év után újabb kötettel bővülhet a Bell Harbor sorozat magyar rajongóinak könyvespolca. Tracy Brogan – A legjobb orvosság c. könyve garantáltan kedvence lesz a chiclit műfaj kedvelőinek nagyszerű humorával, erős jellemű karaktereivel és romantikus oldalával. Tartsatok velünk a Blogturné Klub öt állomásán, s a kérdésekre válaszolva nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!



Bell ​Harbor összes lakója férjet akar szerezni a karrierista plasztikai sebésznek, Evelyn Rhoadesnak. Mindenki, kivéve Evelynt… talán. Még ha férjhez is akarna menni (amit, ugye, nem akar… legtöbbször), a leendő férje személyét soha nem bízná olyan bizonytalan tényezőre, mint a sors. Nem, ha már arra adja a fejét, hogy talál valakit, akivel összeköti az életét, azt bizony tudományosan fogja tenni: alaposan átgondolt követelménylistával és egy internetes randi oldalon.
Ám amikor az ittas, törvényszegő Tyler Connelly egy lopott jet-skinek köszönhetően berobban az életébe, rakoncátlan érzelmek csendesítik el a józan ész hangját. Nem kétséges, hogy a férfi szexi, sármos, és eltökélte, hogy felhívja magára Evelyn figyelmét, de minden bizonyíték azt erősíti, hogy a lehető legrosszabb jelölt. Túl fiatal a nőhöz. Túlságosan is ellenállhatatlan. Iskolázottságban viszont alulmarad. És, ó, igen, ráadásul Evelyn páciense.
 De Tyler első kézből tudja, hogy a legjobban kidolgozott tervek is összeomolhatnak a végzet súlya alatt. Most már csak annyi a dolga, hogy megtanítsa Evelynnek, szívügyekben a szerelem győz a logika felett.


Könyvmolyképző Kiadó, 2018
Eredeti cím: The Best Medicine, 2014
Megrendelhető                Beleolvasó







“A születésnapi bulik sokban hasonlítanak a nőgyógyászati vizsgálatokra: kicsit kevésbé kényelmetlenek és kínosak, valamivel kevésbé személyesek, de elkerülhetetlenül évente ismétlődő kellemetlenségek. Akár egy kenetvétel, ajándékokkal.”

Két-három évvel ezelőtt olvastam a Bell Harbor sorozat első részét, mely Egy kis őrültség címmel jelent meg szintén a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Imádtam, mert viccesen tudott olyan nagyon komoly témákat tárgyalni, mint például a hűtlen férjek, akik munkájukból és  helyi sztárságukból kifolyólag manipulálni tudják a közös ismerősöket és a válásból a feleség jön ki morális vesztesnek, hogy csak egyet említsek, de szó esett ott újrakezdésről, másságról és rákos megbetegedésről is. A történetből sugárzott az életöröm és az optimizmus, én pedig betegre röhögtem magam, mert a szerző humora tarolt.
Kétség nem fért hozzá, hogy a folytatásokat is akarom – igen, így többes számban, mert Bell Harbor egy trilógia –, és bizony fintorogtam is, hogy mennyit kellett várni a következő részre. De az öröm nagy volt, az elvárások még nagyobbak, és ez volt a baj, mert A legjobb orvosság nemcsak nem tudta überelni az előző részt, még megközelíteni sem tudta sem humorban – mert itt inkább a szarkazmus van jelen –, sem a cselekmény felépítésében.
A történet hősnője, Evelyn Rhoades plasztikai sebész Bell Harborba költözik és a helyi kórházban vállal munkát, ahol barátnője szintén plasztikai sebészként dolgozik. Evelynről tudni kell, hogy éppen 35 éves, szingli és szintén sebész elvált szülei x+1 házasság után ismét egymásban látták meg a fényt az alagút végén és újabb házasságra készülnek, ez esetben egymással.
Eddig semmi különös, viszont a kényszerű párkeresés, amibe barátai és munkatársai belehajszolták, kiverte a biztosítékot. Hol írja azt, hogy egy nőnek muszáj férjhezmennie és gyereket szülnie? Lehet, hogy pont nem akar férjet, vagy nem akar gyermeket, vagy egyszerűen jobban szereti a karrierét és teljesnek érzi magát család és más tartozékok nélkül. Túlságosan is sokszor hangzott el az a bizonyos “ketyeg a biológiai órád” és engem határozottan idegesített az, hogy a barátok tapintatlanul beleszóltak a magánéletébe, megkérdezése nélkül randikat szerveztek neki, elolvasták üzeneteit, magánlevelezését és rendesen kitárgyaltak minden vele és a randiaival kapcsolatos információmorzsát. Ha az embernek ilyen barátai vannak, akkor minek ellenség?
Evelynt először a véletlen hozza össze Tyler Connelly-val, a helyi rosszfiúval, akivel minden előzetes figyelmeztetés ellenére össze is jön, bár egyikük sem tervez hosszú távra, több okból sem. Először is azért, mert kettejük szociális státusza ég és föld. Evelyn ugyebár plasztikai sebész, felső középosztálybeli családból származik és meglehetősen tehetős, míg Tyler… nos, az értelmező szótárban a “zűrös” szónál az ő családját emlegetik testületileg, állandó munkahelye mellett több mellékállást is vállal, tehát az ördög mégsem annyira fekete, mint amennyire legendázzák. S az sem elhanyagolandó, hogy hét évvel fiatalabb Evelynnél, akit ez módfelett zavar. Kettejük kapcsolata körül forog a cselekmény fő szála.
Mivel a történet Bell Harborban játszódik, epizódikusan megjelennek az előző rész szereplői is.  S ha már az előző részt említettem, el kell mondanom azt is, hogy nem emlékszem, hogy abban is ennyire dúlt volna a pletyka Bell Harborban. Mert most tüsszenteni sem lehet anélkül, hogy másnap a fél város tüdőgyulladásról ne beszélne. Ez a töménytelen pletyka egy idő után már nem vicces, hanem egyenesen idegesítő volt.
Amúgy a történet egészen könnyen olvasható, s ha nem veszem figyelembe az idegesítő pletykahadjáratot és azt, hogy nem tartották tiszteletbe a hősnő intimitását, akkor még élvezhető is, bár humor tekintetében messze áll az előző kötet szintjétől. Igazi “nőcis”, romantikus olvasmány, melynek borítékolható a végkifejlete és nem okoz túl sok meglepetést.
Bár egy sorozat része, önálló kötetként is olvasható, de kár lenne az előző részt kihagyni, mert az én olvasatomban az sokkal jobb volt. De természetesen ízlések és pofonok…





A legjobb orvosság főszereplője, Evelyn plasztikai sebész, úgyhogy turnénk öt állomásán híres orvosos sorozatok szereplőiről találhattok majd képeket: a feladatotok annyi, hogy nevezzétek meg a karaktert és a sorozatot, amelyben megjelent, és ha szerencsések vagytok, hármótok is gazdagabb lehet a könyv egy-egy példányával!
 Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.









11.11. Betonka szerint a világ
11.15. Dreamworld
11.17. CBooks