2023. április 5., szerda

Kristi Ann Hunter – Hibátlan külső



   A Hawthorne-ház 2


   Tartsatok velünk A Hawthorne-házba, ahol megismerkedhettek a vénlánysághoz közelítő Lady ​Miranda Hawthorne-nal és az első báli szezonját kezdő Lady Georgina Hawthorne-nal. Kristi Ann Hunter történelmi romantikusai arra csábították bloggereinket, hogy egy hosszú turnéra vigyék a sorozat első és második részét. Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén egy nyertest sorsolunk, aki eldöntheti, hogy az Előkelő ​álarcosbál vagy a Hibátlan ​külső című részt szeretné megnyerni!




   Vajon az első londoni bálján magára vonhatja egy herceg figyelmét?
   Lady Georgina Hawthorne fáradhatatlanul dolgozott rajta, hogy első báli szezonjában biztosítsa magának az Összehasonlíthatatlan szerepét. Elég lesz ez a hódításhoz?
   Colin McCrae bővelkedik pénzben és üzleti kapcsolatokban, a vérvonala azonban távolról sem kifogástalan, így mindenhová meghívást kap, de a társaság sehol sem fogadja be.
   Amikor először találkozik a divatos lady Georginával, idegesíti, hogy vonzódik a nőhöz, akit csupán a külsőségek és a rang érdekel.
   Colin azonban nem tudja, hogy Georgina kétségbeesett társaságbeli próbálkozásainak hajtóereje egy szégyenteljes titok.
   A Colin McCrae-vel való kapcsolat nem szerepel Georgina tervei között, ám amikor útjaik újra és újra keresztezik egymást, mindkettejüknek el kell döntenie, az álmaik megvalósulása ér-e annyit, amennyi áldozatot hoznának érte.
   Hagyd, hogy magával ragadjon!


Könyvmolyképző, 2022
Eredeti cím: An Elegant Facade, 2016





   Huh! Nehéz lesz erről a történetről írnom, mivel nagyon ellentétes érzéseket váltott ki. Egyrészt kedveltem az első könyvet és főhőseit, másrészt jelen történet hősnőjét már az első könyvben sem szerettem. Ez egy nagyon kedvelhető és szórakoztató történet, aminek számomra csak egyetlen hibája volt: a hősnője.
   Ugye, ez egy sorozat második része, de az első könyv ismerete nélkül is olvasható és érthető, mert a két cselekmény nagy részben fedi egymást, és időben nagyrészt egyszerre történik, az első történet hősnője (Miranda) és Georgina (a kiállhatatlan) testvérek. Tehát ez a magyarázata annak, hogy az első könyv szinte fele megtalálható a másodikban is.
   A történet prológusában megismerhetjük a gyermek Georginát, a kislányt, akinek kedvenc szórakozása esténként meglesni hercegi édesanyját, miközben az levelezését intézi. A gyermek Georginát elbűvölik a betűk, a szavak, s talán ezért éreztem hatásvadásznak azt, hogy egy ilyen bevezető után a nagy titok is a betűkhöz, szavakhoz kapcsolódik: Georgina diszlexiás. Igen, ez a nagy titok, amiről komornáján kívül senki nem tud, s Georgina nagyon messzire képes elmenni azért, hogy ez soha ne is derüljön ki.

   Itt zárójelként megjegyezném, hogy a ma felvilágosult emberének a diszlexia nem egy stigma, nem jelent értelmi fogyatékot (a nem felvilágosult, tudatlan emberek még ma is bántó megjegyzéseket tesznek, de ez őket minősíti), viszont ez a történet a 19. században játszódik, amikor egy herceg lányától/testvérétől – és úgy általában az úri körök hajadonjaitól – nem kevesebbet vártak el mint egy torz mérce szerinti tökéletességet.
   Elmondanám azt is, hogy miért nem kedveltem a hősnőt. Kezdeném azzal, hogy azért, mert sznob, s ez a tulajdonsága rosszabb mindenkiénél. Ő egy herceg lánya/testvére, neki kijár egy magas rangú férj, aki majd a tenyerén hordozza és megbocsájtja, hogy nem tud olvasni – ami természetesen csak a házasság után derülhet ki, és akkor is, csak ha nagyon muszáj. Georgina irigy, rosszindulatú, beképzelt, lekezelő, kötekedő, és igazándiból buta liba is, aki azt hiszi, hogy „hibátlan külső”-vel mindent el tud érni. Szívesen mondanám azt, hogy számos kellemetlen tulajdonsága a „szégyenletes” titkát hivatott elmaszkolni, de ez nem lenne igaz. Ugyan Georgina betegesen fél, attól, hogy komornáján kívül más is rájöhet az igazságra, de rendkívül találékony ami a szorult helyzetek elkerülését illeti. S amikor a legnagyobb férjvadászati akcióban van, keresztezi útját egy társadalmi senki: Colin McCrae.

   A skót származású Colin McCrae az, akire ma azt mondanánk, hogy üzletember. Az úri társaság peremén egyensúlyoz, a férfiak között még barátai is vannak, a nők elegánsan keresztülnéznek rajta. Megvan a maga múltból hozott baja: nincs jó viszonyban a családjával, s ez néha lelkiismeretfurdalást okoz neki. Tehát a főhősünk nem egy fess herceg vagy gróf, hanem egy közrend – bár sok hercegnél és grófnál vagyonosabb –, akinek megvannak a maga bajai, s a legnagyobb az, hogy megtetszik neki az orrát magasan hordó Georgina, annak ellenére, hogy sekélyesnek és önzőnek tartja. S nemcsak megtetszik neki, hanem a titkára is rájön. Nem az a tipikus főhős, aki hatalmas, látványos gesztusokra ragadtatja el magát, hanem inkább filozofikus alkat, egy csendes megfigyelő, aki gyakran forgatja a Bibliát is

   Senki számára nem meglepetés az, hogy a történet végére a két főhős egy pár lesz. Ez borítékolható egy romantikus történet esetében. S az sem meglepő, hogy Georgina látványos változáson megy keresztül – sokan ezt előszeretettel nevezik jellemfejlődésnek, amiben én Georgina esetében nem igazán hiszek. Igen, elismerem, voltak pozitív megnyilvánulásai, de ez még nem volt elég ahhoz, hogy megkedveljem azt az ostoba libát, aki egy szoba berendezését a saját ruhatárához igazítja a legelőnyösebb kinézet és hatás érdekében.
   Mellékszálként még mindig felbukkannak a francia kémek és a nyomozás megtalálásukra, de ez szinte elhanyagolható. Ez a történet inkább a romantikáé, azaz Georgina és Colin egymásratalálásáról szól.
   Nem kedveltem annyira, mint a sorozat első részét, de kíváncsian várom a folytatást, mert a Hawthore-ház nem itt végződik.


 A szerző nevéhez kapcsolódik: Előkelő álarcosbál



   A Könyvmolyképző kiadó Arany Pöttyös könyvei közt számtalan történelmi romantikus regényre bukkanhatnak a rajongók, így mostani játékunk is ezekhez a könyvekhez kötődik. Minden állomáson szerepel egy női név, és a ti feladatotok kitalálni, hogy mely regényben szerepel a hölgyemény! A könyvek címét a rafflecopter megfelelő rubrikájába várjuk beírni.
   Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.


Lady Felicity Faircloth



a Rafflecopter giveaway





03.21 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek (Előkelő ​álarcosbál)
03.25 - Kelly és Lupi olvas (Előkelő ​álarcosbál)
03.28 - Kelly és Lupi olvas ~ Borítómustra (Előkelő ​álarcosbál)
04.02 - Hagyjatok! Olvasok! (Előkelő ​álarcosbál)
04.05 - Betonka szerint a világ… (Hibátlan ​külső)
04.08 - Kelly és Lupi olvas ~ Borítómustra (Hibátlan ​külső)
04.11 - Kelly és Lupi olvas (Hibátlan ​külső)
04.14 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek (Hibátlan ​külső)
04.17 - Hagyjatok! Olvasok! (Hibátlan ​külső)