2019. november 12., kedd

Helena Hunting – Piszkosul akarlak


Shaking Up 3



A Maxim Könyvkiadó Passion válogatásában mutatkozik be a magyar olvasóknak Helena Hunting a Piszkosul akarlak című könyvével, mely a romantika mellet az ingatlankereskedelem bonyolult világába viszi el olvasóit.
Kövesd a Blogturné Klub öt bloggerét turnéjuk során, válaszolj a játék kérdéseire, és ha a szerencse is melléd áll, tiéd lehet a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyike.



Rian ​Sutter általában nem flörtöl nyilvános helyen, de amikor észreveszi, hogy egy dögös, öltönyös pasi figyeli, akkor arra gondol, hogy aznap talán rámosolygott a szerencse. Vagy erről van szó vagy pedig arról, hogy bejönnek neki az izzadt, jóganadrágos nők, akik edzés után rohannak bevásárolni.
Mint kiderül, egyik sem.
Pierce Whitfield el sem hiszi, hogy milyen szerencsés, amikor sikerül megtalálni azt a nőt, aki meghúzta a kocsija fényezését. De amikor felelősségre vonja a szívdöglesztő teremtést, aki elmenekült a tett színhelyéről, rájön, hogy ketten vannak, és az ikerpár másik tagjára zúdította rá a vádjait. Miközben megbeszélik a javítás költségeit és izzani kezd közöttük a levegő, Rian és Pierce ráébred, hogy nemcsak vonzódnak egymáshoz, hanem még más is közös bennük. Mind a ketten ugyanazt a csodás házat akarják megszerezni Hamptonsban, és egyikük sem akarja harc nélkül átengedni. Vajon képesek-e a szenvedélytől fűtött vetélytársak lángra lobbantani bimbózó románcukat anélkül, hogy minden porig égne?


Maxim, 2019
Eredeti cím: I Flipping Love You, 2018



   Helena Hunting neve ismerős volt, bár eddig még nem olvastam semmit a szerzőtől. Nem azért, mert nem szerettem volna, hanem egyszerűen lustaságból, és mert magyar nyelven kétszer olyan gyorsan olvasok, mint angolul.
   Nos, itt van a Maxim Kiadó új kategóriája, ami Passion válogatás név alatt fut, gondolom senkinek nem kell sem lefordítani, sem elmagyarázni mit jelent és mit takar. Igen, pontosan azokat a most nagyon menő romantikus erotikus könyveket, melyekkel tele a könyvpiac és nagy népszerűségnek örvendenek a szórakoztató irodalom kedvelői körében. Vannak közöttük jobbak és tucat-történetek is, de hogy kinek mi a jó, az kizárólag ízlés kérdése. Helena Hunting könyve határozottan a jobbak közül való.
   Senkit ne tévesszen meg, hogy egy sorozat harmadik része. A Shaking Up gyűjtőnév alatt a szerző öt, egymástól független története található. Hogy a kiadó miért pont ezzel a harmadikkal indította ismerkedésünket Helena Hunting könyveivel, fogalmam sincs, de nem is fontos, amíg élvezhetőek az előző részek ismerete nélkül, én pedig nem éreztem azt, hogy valamiről lemaradtam volna.
   
   A Piszkosul akarlak romantikus történet, ezt sem nagy filozófia kitalálni a cím alapján. Nem mondanám, hogy megrengedte a világomat, de nagyon kellemes, szórakoztató olvasmány volt. Azt sem monhatom el, hogy teljes egészében eredeti és klisémentes volt, de a szerző stílusa feledtette mindezt.
   A történet – a romantikán túl – az ingatlankereskedelem világával ismertetett meg. No, nem az ingatlancápákéval, hiszen a főhősök távol állnak attól, hogy nagymenők legyenek az ingatlanpiacon., bár  Hamptonsban ingatlanokkal kereskedni nem semmi. Hőseink pedig pontosan ezt teszik és nem is rosszul, hiszen Hamptonsban ingatlant birtokolni státuszszimbólum.
   Rian Sutter, a történet hősnője természetesen ingatlanokkal foglalkozik. Nem azért mert olyan nagyon akarna, de valamiből meg kell élni. Róla azt is tudni kell, hogy nem mindig kellett megdolgoznia a megélehetésért, hiszen családja meglehetősen tehetős volt, csak amiről sem Rian, sem ikertestvére Marley nem tudott, az az, hogy apjuk csalással szerezte vagyonát, s amikor a kártyavár összeomlott a felelősségre vonás elől olyan helyre menekült a lányok anyjával, ahová nem ér el a tövény keze. A lányok aprópénzzel a zsebükben maradtak és mindent elvesztettek a nagyanyjuk háza kivételével. Az ingatlanszakma fele fordulnak, előbb adás-vételeket, bérléseket bonyolítnak, majd kevéske pénzükből lepukkant ingatlanokat vásárolnak, kicsit megkozmetikázzák a kinézetüket – egy réteg festék itt, egy padlócsiszolás ott (Így vásároljon az ember ingatlant!) –, hogy majd búsás haszonnal adják tovább. Ezzel foglalkoznak a Sutter-lányok, akiket tulajdonképpen nem is Sutternek hívnak, hiszen az apjuk mocskos húzása után kénytelenek voltat nevet változtatni az emberek előítélete miatt.
   Rian találkozása Pierce Withfielddel véletlen műve. Ikertestvére meghúzza a férfi méregdága kocsiját és gyáva módon el is menekül, a férfi pedig Riant vadássza le, mert így van, amikor az ember lányából kettő van.
   Hogy azonnal szerelmesen leszek egymásba? Dehogy! A férfi be akarja vasalni rajtuk kocsijának javítási költségeit, Rian pedig mindent megtesz, hogy ez az összeg minél kisebb legyen. A szerelem lassan jön és nem segíti az, hogy mindketten az ingatlanszakmában forognak – Rian a megélhetése miatt, Pierrce egyelőre hobbiból. Az sem segíti a felhőtlen kapcsolat kialakulását, hogy Riannak tertmészetesen titkai vannak, hiszen senki orrára nem köti származását.
Van egy problémás származású hősnő, aki lényegében ártatlan áldozat az egész történetben, és akkor miért ne lenne egy problémás hős is? Kéretik nem gondolni egy "Kriszcsön" Grey-féle fazonra, mert Pierce Whitfieldnek teljesen normális szexuális preferenciái vannak, gyermekkori traumák sem igazán kínozzák. Ő egyszerűen nem szereti azt amit csinál – ügyvéd a családi vállalkozásban –, és inkább az ingatlanok vonzzák, ahogy öccsét is, akinek volt mersze szembeszálni a családi nyomással és már neve van Hamptons ingatlanosai között.
   Emberi számítás szerint Riannak és Pierce-nek messze kellene kerülniük egymást, hiszen minden a kapcsolatuk ellen szól: vetélytársak az ingatlanbizniszben, Rian bizalmatlan és csupán morzsákat árul el magáról, Pierce pedig maga is tudja, hogy bármikor visszahívhatják a családi vállalkozásba. De nem tudnak egymás iránt érzett vonzalmuknak ellenállni. A dolgok pedig még jobban bonyolódnak, mikor mindketten ugyanazt az ingatlant akarják: Pierce üzleti megfontolásból, Rian pedig azért, mert valamikor az volt nagyszülei Hamptons-i háza, ahol gyerekként boldog perceket töltött.
   A Piszkosul szeretlek nem túl bonyolult történet, de azzá teszik a múlt árnyai, a titkok, a szereplők jövőjének bizonytalansága. Kedvelhető, olvasmányos, keserédes.





A történetben egy ikerpár is szerepel, tehát  ehhez kapcsolódik nyereményjátékunk is.
A turné minden állomásán ikrek neveit találjátok. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a könyvnek/sorozatnak címét és szerzőjének nevét, amelyben szerepelnek.
Figyelem, beírt válaszokon nem áll módunkban javítani! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Zsadist és Phury






11.12. Betonka szerint a világ…
11.16. Könyvvilág
11.20. Deszy könyvajánlója