2022. május 8., vasárnap

Maggie Fenton– Erényes gazember



   A pajkos régensség 2



   Az Erényes gazember című történettel folytatódik Maggie Fenton A pajkos régensség című trilógiája, melyet magyar nyelven a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában olvashatunk.
   Tartsatok velünk blogturnénkon és ha a szerencse is mellétek áll, akkor megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott könyvet.




   Vajon ​a sötét múltú, javíthatatlan gazember meg tudja olvasztani a jégkirálynő szívét?
   Sebastian Sherbrook – a királyság egyik legzüllöttebb alakja, egy igazi gazember – a gyűlölt nagybátyja halála után megörökli a Manwaring márkija címet. Így azzal a céllal tér vissza Londonba, hogy egyszer és mindenkorra rendbe hozza az imázsát. Arra nem számít, hogy önhibáján kívül szinte azonnal a szezon legnagyobb botrányába keveredik, és ezzel régóta titkolt terve, hogy udvarolni fog az egyetlen nőnek, akire valaha vágyott, dugába dől.
   A fiatal Lady Katherine Manwaring, bár régóta vonzódik a férfihoz, hisz a néhai férje unokaöccséről szóló pletykáknak. Ezen az sem változtat, hogy a Times „London legszebb férfija” címmel illette Sebastiant, jogosan. Viszont amikor a sors Katherine kegyeire bízza a férfit, a nő két megdöbbentő igazságra jön rá: Sebastian talán mégsem annyira züllött, mint azt a híre sugallja, és hogy reménytelenül szerelmes… belé.
   Egy feldühödött apa, egy végtelenül mogorva kutya, egy kis zsarolás, jó néhány pirkadati párbaj és minden lében kanál barát csupán néhány a problémák közül, amik a szerelmesek boldogságának útjában állnak. Vajon Katherine végül képes lesz elfogadni Sebastian szerelmét – és a férfi azután is akarja majd őt, hogy megismeri a nő sötét titkát?
   Éld át üdítő és fordulatos románcuk alakulását!


Könyvmolyképző, 2022
Eredeti cím: Virtuous Scoundrel, 2015





   A múlt decemberében, azaz nem is olyan régen találkoztam először Maggie Fenton nevével, amikor a Könyvmolyképző Kiadó megjelentette A pajkos régensség című sorozatának első részét. Kedvelem a történelmi romantikusokat, tehát a szerzőnek ismeretlenül is bizalmat szavaztam, s milyen jól tettem, mert abszolút lehengerelt mesélési stílusával, és a tömény humorral, ami szinte parodiát csinált a történetből. Tehát nyilvánvaló volt, hogy ezt a második részt is akarom, s szívrepesve várom a hírt a sorozat befejező részének megjelenéséről is, hiszen három arisztokrata barátról van szó, s kár lenne a harmadik történetét kihagyni, ha már eddig eljutottunk.
   Igen ez egy trilógia második könyve, de önálló történetként is megállja a helyét, de én azt gondolom, hogy kár lenne kihagyni az első részt, mert nagyszerűen rá lehet hangolódni vele a szerző stílusára, és remek a történet is.
   Nos, ami az Erényes gazembert illeti, a főhősökkel már az előző könyvben is találkoztam – és mindenki más is, aki elolvasta –, tehát voltak ötleteim arról, hogy mi is várható ettől a történettől. Bevallom, a boldog végkifejlet kivételével semmit az ég adta világon nem láttam előre. Igen, tudtam az előző részből, hogy a főhősnek megdobbant a szíve, csak sajnos a célszemély az a fiatal hölgy volt, akit a nagybátyja vett feleségül. Az az idős nagybácsi, akinek vagyonát és rangját majd Sebastian Sherbrook, a főhősünk örökli. S mivel kettejük között a viszony több mint ellenséges – ennek okát nem fogom firtatni, mert akkor minek elolvasni a könyvet? – a világ által nagy kéjencnek tartott Sebastian Sherbrook kénytelen visszavonulót fújni és hosszas utazást tenni a kontinensen, míg eléri a hír, hogy gyűlölt rokona jobb létre szenderült.

   A hazatérés sem olyan, amilyenre számított, hiszen hazatérése pillanatától kezdve elszabadulnak az indulatok, botrány tapad a nevéhez, és olyan dolgok miatt hibáztatják, amiket el sem követett. A baj pedig az, hogy barátai kivételével senki nem hisz neki. És akkor még ott van fiatal özvegy, Lady Katherine Manwaring, aki iránti érzései soha nem múltak el, viszont a nő nem látszik viszonozni azokat, és felhőtlenül élvezni látszik az özvegység adta szabadságot. A két főhősnek van egy közös tulajdonsága: mindketten szenvedélyesen szeretnek zongorázni, ez pedig egy nagyszerű kiindulópont lehet kettejük esetleges kapcsolatához.
   Feltűnnek az előző rész szereplői is, szinte valamennyien, és ez egy jó alkalom volt arra, hogy sorsuk alakulását követni lehessen – de mint mondtam már, nem föltétlenül kell ismerni az előző részt, ahhoz, hogy ez hiányérzet nélkül élvezhető legyen.

   Nagyon pörgős, érzelmes, vicces, érzéki és annyi erotikával megspékelt, amennyit a történet megkíván. Remek történet volt, rengeteg apró momentummal és szórakoztató epizóddal, ami elejétől végéig éberen tartotta a figyelmet, és rengeteg meglepetéssel is szolgált, hiszen ebben a történetben senki és semmi nem az, aminek látszik. S bár a főszereplői múltjában súlyos titkok vannak, melyek meghatározták egész életútjukat, ez a történet mégis közelebb áll a komédiához, mint a drámához.
   Nagyon kedveltem, mert a személyes tragédiákon túl is élvezhető tudott maradni, nem a lelki mizériákra helyezte a hangsúlyt, hanem a szórakoztatásra. Várom a folytatást és ajánlom mindazoknak, akik kedvelik a zsánert, és épp jól jönne nekik egy-két mosoly.




A szerző nevéhez kapcsolódó bejegyzés







   Játékunk a zsánerhez kapcsolódik. A turné minden állomásán elrejtve egy-egy olyan szerző nevét találjátok, akinek legalább egy történelmi romantikus könyve megjelent már a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A ti feladatotok csupán annyi, hogy ezt a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába

   Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

a Rafflecopter giveaway






05.08 Betonka szerint a világ…

05.10 Hagyjatok! Olvasok! extra

05.12 Olvasónapló