2021. április 15., csütörtök

Könyvmolyképző Kiadó – 2021 május



   Bár a könyvesboltok kinyitottak, de azért ez még mindig nem az igazi, mert lényegesen kevesebb könyv jelenik meg, mint például két évvel ezelőtt az évnek ebben az időszakában. Ami azt illeti a Könyvmolyképző Kiadó miatt nem panaszkodhatunk, mert hónapról hónapra újabb és újabb könyvekkel lepi meg az olvasókat. 
   Bekukkantottam a Kiadó webshopjába, s elhoztam néhány olyan címet, melyek várhatóan májusban fognak a boltokba kerülni. A kínálat természetesen ennél lényegesen nagyobb, tehát érdemes ellátogatni a webshopba, mert egy egész vagyont lehet ott elkölteni.




Carolyn Brown – Az Eperszív Étkezde


   Néha egy kitérő mutatja meg a hazavezető utat.
   Jancy Wilson tervei között nem szerepelt, hogy pénztelenül és munka nélkül ismét a texasi Pick nevű kisvárosban kössön ki. Ám mégis itt találja magát, azt figyelve, ahogy az autója a szeme láttára szó szerint füstbe megy – és vele a reménye is, hogy eljusson az unokatestvéréhez Louisianába. Amikor megpillantja a „Kisegítőt felveszünk” hirdetményt a régimódi Eperszív Étkezde ablakában, feltámad benne annak a két évnek az emléke, amit tinédzser korában itt töltött Pickben. Ez – meg az étkezde híres epres kosárkájának csábítása – elég, hogy bemenjen, és megvesse a lábát… de csak átmenetileg.
   Jancy, mivel olyan szülők nevelték, akik sehol sem telepedtek le hosszú időre, nem tanulta meg, milyen az, ha valahol gyökeret ereszt az ember. Most, hogy magával ragadja ennek a fura kis közösségnek a szeretete – meg egy feltámadó, régi érzelem –, kezdi otthon érezni magát ezen a helyen. Barátokat szerez, sőt, megtapasztalja a szerelem édességét is. Ám amikor a városka léte veszélybe kerül, Jancy tudja, hogy a legendás epres kosárkánál többre lesz szükség a megmentéséhez.
Tud-e harcolni ezért a texasi kisvárosért, tudva, hogy talán nem is marad itt örökre?

   16 éves kortól ajánljuk!


   Kategória: Arany pöttyös
   Eredeti cím: The Stawberry Hearts Diner




Suanne Laqueur – A pacsirták röpte
(Vadászat 1)


   „Az életnek vannak szabályai. És nem állíthatsz be senkihez az éjszaka közepén, és veheted el azt, amiről megbeszéltük, hogy nem a tiéd.”

1973. szeptember 11.

   A 11 éves Alejandro Pendra a szobája ablakából nézi, ahogy a katonai puccs lecsap városára, a chilei Santiagóra, elpusztítva a családját és az egész gyerekkorát. Amikor egyedül az Egyesült Államokba érkezik, a városka egyik tekintélyes famíliája fogadja be. Eltűnt szülei miatti súlyos gyásza ellenére kötődni kezd a családhoz, és végül az egyik lányukat, Valerie-t feleségül veszi.

2001. szeptember 11.

   Javier Landes a szobája ablakából nézi, ahogy a terrorizmus lecsap New York Cityre. Manhattan egyik legjobban fizetett férfi eszkortjaként ez a hivatásos szerető sosem volt híján a társaságnak, és csakis önmagához hű. Ám nem sokkal a 9/11 után kinevezik őt árván maradt unokaöccse gyámjává, így gondosan őrzött szívét ki kell tárnia a rég elfojtott fájdalom előtt.
   Alex, Valerie és Jav először huszonévesen tapasztalja meg a váratlan vonzalmat, amely mindegyikük számára szokatlan és mindent elsöprő. Amikor a negyvenes éveikben újra találkoznak, nemcsak arra jönnek rá, hogy a köztük lévő kapocs még mindig erős, hanem hogy az élettapasztalataik is furcsa módon hasonlók. Mindhármukat átformálta a saját 9/11-ük, és lezáratlan múltbeli ügyeik mindent megváltoztatnak, amit addig a szerelemről, a hűségről és a barátságról gondoltak.
   Három évtizeden átívelő nagyregény, mely feltárja a szexuális vonzalom váratlanságát, a családi kötelékek kialakulását, szakadását és összeforrását. Bemutatja, hogy repíthet a magasba egy zuhanórepülésnek tűnő szerelem.
   Romantikus történet, szokatlan változatban. Mély, nyers, őszinte és felkavaró.

   Felnőtteknek ajánljuk!


   Kategória: Vörös pöttyös
   Eredeti cím: An Exaltation of Larks




Kristi Ann Hunter – Előkelő álarcosbál
(A Hawthorne-Ház 1)



   Lady Miranda Hawthorne minden ízében előkelő hölgyként viselkedik, azonban a lelkében bátorságra és szabadságra vágyik.
   A társasági élet szereplőinek szemében már a vénlánysághoz közelítő nő hosszú évek óta nem naplóba, hanem levelekben önti ki legbensőbb érzéseit. A leveleket bátyja régi iskolai barátjának, Marshington hercegének írja. Mivel magával a férfival valójában még soha nem találkozott, a legkevésbé sem szándékszik elküldeni a leveleket, és majd elsüllyed szégyenében, amikor a bátyja rejtélyes, új inasa, Marlow véletlenül felad egy levelet a gyanútlan hercegnek.
   Miranda legnagyobb megdöbbenésére az etikett ilyetén megsértése a herceg válaszához vezet, és végül élénk levelezésbe torkollik. Az udvarlók korábbi hiánya miatt érzett önbizalomhiány azonban hamarosan zavarodottsággá változik a fiatal nőben, amikor ráébred, hogy Marlow iránt is legalább ugyanannyira érdeklődik, mint a herceg iránt. A férfi viszont, akitől egyre inkább függ, napról napra gyanúsabban viselkedik.
   Amikor fény derül a családja birtokán zajló titkos történésekre, egy dolog bizonyossá válik: nem Miranda szíve az egyetlen, amire veszély leselkedik a család és szeretteik körül.

   16 éves kortól ajánljuk!


   Kategória: Arany pöttyös
   Eredeti cím: A Noble Masquerade




Leigh Bardugo – Bűnös birodalom
(Hat varjú 2)


   Kaz Brekker és csapata rendkívül merész küldetést hajtott végre. Még maguk sem hitték, hogy épségben megúszhatják. Ám a busás jutalom felmarkolása helyett most ismét az életükért kell megküzdeniük. Elárulták őket, meggyengültek, erőforrásaik kimerültek, így a csapat elveszítette minden szövetségesét, sőt reményét is. A világ minden szegletéből hatalmas erők csapnak le Ketterdamra, hogy megszerezzék a jurdaparem nevű veszedelmes szer titkát.
   Régi riválisok és új ellenségek bukkannak fel, hogy próbára tegyék Kaz csavaros eszét és a csapat törékeny hűségét. Háborúra kerül sor a város sötét, kanyargós utcáin – bosszúért és megváltásért vívott harc, ami eldönti a Grisaverzum sorsát.

   16 éves kortól ajánljuk!


   Kategória: Vörös pöttyös
   Eredeti cím: Crooked Kingdom




Sara Shepard – Hihetetlen
(Hazug csajok társasága 4)


   Rosewoodban, ahol a levegőben alma és Chanel No5 illata úszik, semmi sem az, aminek látszik.
   
   Öt legjobb barátnő valaha mindent megosztott egymással, még a legmélyebb, legsötétebb titkaikat is. Akkoriban Aria, Spencer, Hanna és Emily számára álomszép volt az élet – amíg Alison, a legszebb lány váratlanul el nem tűnt.
   Most pedig valaki, aki A.-nak nevezi magát, rémálommá tette varázslatos életüket. A. fenyegetései egyre veszedelmesebbek, és Ali gyilkosa is szabadlábon van még. A lányoknak fel kell fedniük az igazságot, hogy véget vessenek a szörnyűségeknek. Vagy ez talán csak a kezdet?
  A tévésorozatot kiegészítő fordulatos történetek.

   16 éves kortól ajánljuk!


   Kategória: Vörös pöttyös
   Eredeti cím: Unbelievable




Kandi Steiner – Súlyok nélkül


   Te képes vagy viselni egy fájdalmas szerelem súlyát?
   Emlékszem a fényekre. Emlékszem, le akartam fényképezni, ahogy vörösen és kéken villództak rideg, szenvtelen arcán. De tudtam, hiába lennék képes elmozdulni onnan, ahol a lábam földbe gyökerezett… hiába szaladnék a fényképezőgépemért, akkor se tudnám megörökíteni a pillanatot. Nincs zársebesség, lencse vagy fénytechnika, ami hűen visszaadhatná az érzéseimet, ahogy a szemébe néztem.
   Bíztam benne, szerettem, és bár a testem megváltozott azon a nyáron, ő biztosított a segítségéről: hogy megmaradjak annak, aki belül vagyok, függetlenül attól, hogy a külsőm átalakult.
   De aztán minden megváltozott.
   Ellopta az ártatlanságomat. Megsebezte a szívemet. Elvette mindazt, amit úgy hittem, az életemről tudok, hirtelen kihajította az ablakon, és közben darabokra törte a világomat összetartó üveget.
   Emlékszem a fényekre.
   A szenvedélyesen, kétségbeesetten, tüzesen felizzó piros csíkokra. Az éles, könyörtelen, rideg kék sugarakra. Jelképei voltak mindannak, amit azon a nyáron el kellett szenvednem.
   És mindannak, amivel nem akarok szembenézni soha többé.
   Önbizalomhiány, túlsúly, szerelmi csalódás – hogyan lehetünk úrrá a félelmen, fájdalmon, bánaton?

   16 éves kortól ajánljuk!

   Kategória: Rubin pöttyös
   Eredeti cím: Weightless




John Nicholl – Holtak között


   „Ő a halál hírnöke, a végzet sötét ruhás angyala, és a szerencsétlenek, akiknek a hírt hozza, már abban a pillanatban tudják ezt, ahogy meglátják.”

   Emma nem tudta, mióta rejtőzött a férfi csendben és mozdulatlanul a hatalmas viktoriánus szekrényben az ő egyszemélyes ágya mellett. Nem tudta, mióta leselkedett rá nyálcsorgatva a két nehéz tölgyfa ajtó résén át, és mióta figyelte megbabonázva, ahogy Emma nyugtalan álomba merül. Nem tudta, mikor nyitotta ki az ajtókat, és lopakodott hozzá az éjszaka sötétjében.
   Gravel nyomozó patthelyzetben találja magát, amikor a tizenkilenc éves helyi egyetemistát elrabolja és fogságba ejti egy szadista sorozatgyilkos, aki már öt fiatal nő kínzásáért és haláláért felel. Vajon megtalálja a lányt, és megállíthatja a gyilkost?
   Minél nagyobb a gonoszság, annál halálosabb a játék. Te meddig mennél el, ha az életed a tét?
   Dermesztő, komor bizonytalansággal terhes pszichológiai thriller, amitől garantáltan lerágod a körmödet.

   18 éves kortól ajánljuk!


   Kategória : Kristály pöttyös
   Eredeti cím: Portraits of the Dead