2020. június 16., kedd

Könyvmolyképző mustra – 2020 nyár



Bár még távol vagyunk attól, hogy visszakaptuk volna korábbi életünket – értsd: a tetves vírus előttit –, lassan a könyvkiadás is kezd magához térni és jelennek meg új könyvek. Nem volt ez másképp a Könyvmolyképző Kiadó esetében sem, s most újabb előkészületben levő címek mellett jelentek meg borítótervek is a kiadó webshopjában, ami azt jelenti, hogy valamikor a közeli jövőben ezek a könyvek a boltokba fognak kerülni. Természetesen pontos megjelenési dátumot nem lehet melléjük rendelni, mert most ilyen világban élünk, s nem igazán lehet előre tervezni, amikor a holnapi nap sem biztos.
A felhozatal most is változatos, elképzelhetően mindenki talál valamit, aminek a megjelenését majd szívrepesve várja. Ez távolról sem egy teljes lista, folytatása következik, amint az ajánlat bővül.




Erin Watt – Bukott örökös
Royal család 4


Ezek a Royal fiúk tönkretesznek.

Easton Royalnak mindene megvan: vonzó külső, sok pénz, éles ész. Életének egyetlen célja, hogy a lehető legjobban szórakozzon. Sosem gondol a következményekre, mert nem kell miattuk aggódnia.

Egészen addig, amíg fel nem tűnik Hartley Wright, és fel nem forgatja egyszerű életét. Ő az egyetlen lány, aki nemet mond neki, hiába vonzódik a fiúhoz. Easton képtelen megfejteni, és ez csak még ellenállhatatlanabbá teszi a számára.
Hartley-nak nincs rá szüksége. Szerinte Eastonnak előbb fel kell nőnie.
Lehet, hogy igaza van.
Ellenségek. Szabályok. Megbánások. Eastonnak életében most először nem elég a Royal-korona. Kénytelen megtanulni, hogy minél magasabbról indul valaki, annál nagyobbat bukhat.


* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)



Kategória: Rubin pöttyös
Eredeti cím: Fallen Heir







Szerelem a Corona idején
– antológia –


Kategória: Rubin pöttyös









Jennifer L. Armentrout – Míg a halál…


Tíz év telt el az óta, hogy Sasha Keaton elhagyta nyugat-virginiai otthonát, miután kiszabadult a Vőlegény néven ismert kegyetlen sorozatgyilkos karmaiból.
Amikor Sasha tíz év után végül hazatér, hogy segítsen a családi fogadó körül, úgy tűnik, élete kirakósának darabjai végre a helyükre kerülnek. Amikor aztán a lányt ismét veszély fenyegeti, Cole Landis FBI ügynök is újra felbukkan, és fogadalmat tesz, hogy helyrehozza tíz évvel korábbi hibáját, és ezúttal megvédi őt.
Aztán eltűnik egy nő. Majd még egy, és a Vőlegény borzalmainak egyetlen túlélője egyre nyugtalanítóbb üzeneteket kap. Cole soha sem volt képes megbocsájtani magának, hogy nem tudta megvédeni Sashát, és mindenre kész, hogy most megtegye. Mert a lány szórakoztató szexissége alatt, amibe tíz éve beleszeretett, acélkemény erő lakozik, és emiatt csak még jobban szereti.
Valaki azonban figyel. Vár. Így Sasha első hibája könnyen az utolsó is lehet.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)


Kategória: Kristály pöttyös
Eredeti cím: Till Death



Sophia Amoruso – #Girlboss


Életed leghasznosabb könyve.
Tíz év alatt Sophia Amoruso bukdácsoló gimnazistából a Nasty Gal, a világ egyik leggyorsabban fejlődő kereskedelmi vállalatának alapítója és elnöke lett
Sophia sosem volt átlagos vezető vagy átlagos bármi, és ezt a könyvet a hozzá hasonló lányoknak írta, olyanoknak, akik egyedi utat keresnek a sikerhez.
Csupa pimasz, szemet felnyitó felhívás, ravasz és őszinte megfigyelés és a Nasty Gal üstökösszerű felemelkedésének színfalak mögötti sztorija – a #GIRLBOSS mindezt leírja. Bebizonyítja, hogy a siker nem azon múlik, hova jártál iskolába, vagy mennyire voltál ott népszerű. A siker lényege, hogy bízz az ösztöneidben, kövesd a megérzéseid, közben tudd, melyik szabályt kell megszegni, és melyiket kell betartani.
Erőt ad, motivál és inspirál egyszerre! Pont az a seggbe rúgás, ami kell, hogy kihozd magadból a legtöbbet.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)


Kategória: Arany pöttyös
Eredeti cím: #Girlboss



Rose McGovan – Bátor


LELEPLEZŐ EMLÉKIRAT ÉS ERŐT ADÓ MANIFESZTUM
GENERÁCIÓK HANGJA
Rose gyermekként megszökött a Children of God (Isten gyermekei) nevű szektából, az Egyesült Államokba költözött, majd tizenhárom évesen elköltözött a szüleitől. Átmenetileg punkként élt, gyakran volt hajléktalan, amíg „felfedezték” Los Angelesben és hirtelen Hollywood legkeresettebb színésznője lett. Egy olyan furcsa világban, ahol folyamatosan szem előtt volt, ami hamar rémálommá vált számára az állandó reflektorfény és a szexualizáció miatt. Rose a saját képzeletvilágába menekült, akárcsak gyerekként, és befolyásos kapcsolatokat alakított ki. Magánéletének minden részletét nyilvános volt és a jellegéből adódóan szexista iparág jelen volt a cikkekben, szerepben, nyilvános megjelenésben és magazinborítókon. A hollywoodi gépezet egy szexis bombázónak állította be őt, Rose identitását és valódi lényét alárendelve a profitszerzésnek.
Hollywood elvárta, hogy Rose csendes és együttműködő legyen és az általuk kijelölt utat kövesse. Ehelyett azonban ő lázadt és hallatta a saját hangját. Spontán, bátor, győzedelmes, dühös, okos, heves, szokatlan, ellentmondásos és kib@szottul valódi személyként bukkant fel újra.
A BÁTOR egy nyers, őszinte és megrendítő emlékirat / manifesztum a független, merész kortárs ikontól, aki rettenthetetlen aktivista, a változás megállíthatatlan ereje, aki elhatározta, hogy megmutatja a szórakoztató ipar igazi arcát, darabokra szedi a hírnév koncepcióját, rávilágít a több milliárd dolláros szisztematikus nőgyűlöletre épülő rendszerre és arra bátorítja az embereket mindenütt, ébredjenek fel és legyenek BÁTRAK.
„Az életem, ahogy majd olvasni fogod, különböző szekták uralták, és ezek közül a legnagyobb: Hollywood. A BÁTOR a küzdelmemnek a története, ahogyan kikerültem a szekták irányítása alól és visszaszereztem az életemet. Segíteni szeretnék neked is, hogy meg tudd tenni ugyanezt.”

–Rose McGowan

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)


Eredeti cím: Brave