2022. november 30., szerda

Christi Caldwell – Az éjszaka hercege   Lost Lords of London 2


   Újabb elveszett főrend nyomába indulunk Christi Caldwell könyvével, melyet magyar nyelven a General Press Kiadónak köszönhetően olvastunk. Tartsatok velünk, és kis szerencsével tiétek lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.
   Lila March egy rettenetes tragédia után évekig visszavonultan élt a családja londoni házában. Megelégeli azonban, hogy csak árnyéka egykori önmagának, és elhatározza, hogy újra szembenéz a külvilággal. Azért, hogy ezt ne teljesen védtelenül tegye, felkeresi Kelet-London leghíresebb ökölvívóját, és ráveszi, hogy tanítsa meg őt az önvédelem művészetére.
   Hugh Savage minden vágya, hogy végre maga mögött hagyhassa az erőszak kegyetlen világát, mégis izgatja a kihívás, amelyet Lady Lila jelent számára. Egy titokzatos hölgy, aki önszántából tesz látogatást a nyomornegyedbe? Ez olyan nőre vall, akinek megvannak a maga titkai. Ahogy egyre több időt töltenek együtt, úgy mélyül el közöttük a vonzalom, amíg végül rá nem jönnek: szükségük van egymásra, hogy szembe tudjanak nézni a múltjukkal, és harcolhassanak a jól megérdemelt jövőjükért.


   Kiadó: General Press, 2022
   Eredeti cím: In the Dark with the Duke, 2020
   Második részéhez érkezett Christi Caldwell London elveszett londjai nevű sorozata, s teljes bizonyossággal állíthatom, hogy ez a történet azok számára is érthető, akik nem olvasták a trilógia első könyvét, hiszen egyetlen közös dolog van bennük: az elveszett lordok, akik kalandos módon, fenőtt korukra szereznek tudomást származásukról. Mit meg nem tesznek az emberek a pénzért és a társadalmi pozicióért! Ugyanis eddig mindkét történet korán elárvult hősét a rokonság passzolta el a szegénynegyedbe, hogy a helyükbe léphessenek.
   Egy történelmi romantikustól azt várja el az ember lánya, hogy kissé tündérmese-szerű legyen, mert többnyire ilyenek a zsáner történetei. Minimális konfliktus, sok érzelem és némi erotika (ha nagyon muszáj). Caldwell történetei nagyon távol állnak ettől, mert ő az angol nemesség nagyon sötét oldalát mutatja meg, azok viselkedését állítja pellengérre, akik származásukkal járó privilégiumokból kifolyólag azt hiszik, hogy bármit megtehetnek. És meg is teszik.

   Az éjszaka hercege egy nagyon sötét hangulatú történet, mely apró változtatásokkal, akár napjainkban is megállná a helyét. Azt is megmondom miért. Sajnálatos módon napjainkban sem szűnt meg a gyermekek kizsákmányolása, a szemétség, az önös érdekek hajszolása. És pontosan ez történt a főhőssel is: utcára kerülése után egy illegális ökölvívóklubba került, amely a nemesség kiváltságos tagjait volt hivatott szórakoztatni. Ezek a gyermekek közötti úgynevezett ökölvívó mérkőzések vérre mentek, sőt a későbbiekben életre-halálra.
   Egy ilyen helyról sikerült megszöknie Hugh Savage-nek, hogy a hadseregbe álljon s leszerelése után visszatérjen egy hasonló intézménybe, melyet két olyan ember működtet, akiket még gyermekkorából ismer. Azzal a különbséggel, hogy ez a hely felnőtt férfiakat használ a szórakoztatásra és nem gyermekeket. S itt keresi fel Lady Lila March.

   A történet hősnőjéről (Lady Lila) tudni kell, hogy semmiben nem hasonlít az eddig ismert történelmi romantikus hősnőkhöz. Az elkényeztetett és akaratos hölgy egy sajnálatos baleset után már nem önmaga. Tömegiszonya van, családtagjain kívül senkivel nem érintkezik, nem jár ki a házból csak sötétedés után, és hosszú időre és nagy bátorságra volt szüksége ahhoz, hogy testvére fényes palotáját elhagyva megkeresse a nyomornegyedben azt a helyet, ahol Hugh Savage és az ökölvívó mérkőzések vannak. Ugyanis Lady Lila meg akarja védeni önmagát és szeretteit az esetleges bántalmazásoktól.
   Szerelem első látásra? Á, dehogy! Hosszas húzavona, egymás kerülgetése után esetleg... hiszen a hölgy egy Lady, az úr pedig egy ökölvívó a szegénynegyedben. Igazándiból nem az lepett meg, hogy Hugh Savage-ról kiderült, hogy valójában egy herceg, hanem az, hogy a Lady és ő mennyi szállal kötődnek egymáshoz – amelyről természetesen fogalmuk sincs.
   Mi untatott? A ökölvívásról szóló történelmi visszatekintés, a filozófiai magyarázatok melyeket Hugh Savage előszeretettel előadott valahányszor alkalma volt rá. Lady Lila önvédelmet akart tanulni, nem belemélyülni a sport történetébe.
   Akik szeretik a sötét hangulatú románcokat némi krimis felütéssel, azok minden bizonnyal kedvelni fogják ezt a történetet is.

   Az éjszaka hercege cselekménye – bármilyen meglepő – többnyire az ökölvívás körül forog, ezért nyereményjátékunk témája a sporthoz kapcsolódik.
   A turné minden állomásán egy-egy könyv címét és szerzőjének nevét találjátok, a feladatotok pedig az, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok azt a sportot, amiben a történet főhőse jeleskedik.
   Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Susan Elizabeth Phillips - Luxusmucus

 

a Rafflecopter giveaway11.30. Betonka szerint a világ…

12.03. Kelly és Lupi olvas

12.06. Dreamworld