2021. november 27., szombat

Susan Elizabeth Phillips – Csillagfény


   Chicago Stars 8   Sok éves kihagyás után a Kalliopé Kiadó jóvoltából egy újabb Susan Elizabeth Phillips történetnek örülhetünk. A szerző Csillagfény című könyve fergeteges humorával a sportrománcok világába viszi el olvasóját.
   Kövessetek minket blogturnénkon és ha a szerencse is mellétek áll, akkor tiétek lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv
   Egy ​sztárirányító és egy temperamentumos nyomozó folytat késhegyre menő küzdelmet ebben a sportos, szexi, pimasz regényben, a New York Times bestsellerszerzőjének díjnyertes, a rajongók által kedvelt Chicago Stars-sorozatának régóta várt új részében.
   Piper Dove álma, hogy Chicago legjobb nyomozója lesz. Az első megbízatása? A Chicago Stars egykori irányítójának, Cooper Grahamnek a nyomába eredni. A probléma? Graham kiszúrta őt, és nem örül neki. Éppen ezért kell egy jó nyomozónak talpraesettnek lennie.
   Piper hamarosan azon kapja magát, hogy Grahamnek dolgozik, bár nem a férfi testőreként, mert az nem hajlandó elismerni, hogy mekkora szüksége volna rá. Ehelyett Graham arra bérelte fel, hogy tartsa szemmel új, exkluzív éjszakai klubjának alkalmazottait. Azonban Coop élete veszélyben lehet, és Piper elhatározza, hogy megvédi a férfit, akár akarja, akár nem. (Hadd segítsek: nem akarja.) Bárcsak ne kellene emellett annyi mindenkivel foglalkoznia! Egy sereg közel-keleti hercegnővel, egy szabadságra vágyó pakisztáni szolgálólánnyal, egy tinédzserrel, aki csak be akar illeszkedni, és egy idős szomszéddal, aki azt követeli Pipertől, hogy találja meg a teljesen halott férjét.
   És akkor ott van maga Cooper Graham, a legendás sztársportoló, aki mindig megkapja, amit akar – még akkor is, ha az egy vagány nyomozó, aki pokolian elszántan bizonyítani akarja, hogy ő is van annyira kemény, mint Graham.
   Chicago nyüzsgő utcáitól a Superior-tó szélfútta világítótornyán át a Biscayne-öböl csillogó vizéig két ember, aki nem tud veszíteni, próbára teszi önmagát és a másikat, csak hogy ráébredjenek, mi a legfontosabb dolog az életben.


   Kalliopé, 2021
   Eredeti cím: First Star I See Tonight, 2016
   Nem is tudnám megmondani, hogy hány évvel ezelőtt jelent meg utoljára magyar nyelven bármi is Susan Elizabeth Phillips tollából, de az biztos hogy nagyon sok. Lelkesen fogadtam, hogy végre valaki felvállalta a szerző írásainak kiadását, és meggyőződésem, hogy nagyon sok olvasónak okoztak ezzel örömet. Hab a tortán, hogy a fordító Tóth Gizella, akinek a neve láttán nyugisan hátra lehet dőlni és élvezni a történetet, mert nem kell azon filózni, hogy ez a nyakatekert mondat hogyan is hangozhatott eredetiben, és bár olvastam volna el angolul.
   Bár egy sorozat nyolcadik része, önálló történetként is megállja a helyét. Tehát ha valakit ez tartana vissza, megnyugodhat, a történet teljesen élvezhető, nem maradt le semmiről (ez így nem igaz, mert kihagyott néhány nagyon szórakoztató könyvet), mert minden rész önálló történet, csupán annyi a közös bennük, hogy a szereplőik egy része valamilyen formában kapcsolódnak a Chicago Stars focicsapathoz.

   Cooper Graham (a továbbiakban Coop), a történet főhőse, az említett focicsapat sztráirányítója volt. Harminchét évesen, egy megnyert Super Bowl bajnoksággal a háta mögött visszavonult, és egy puccos klubot vezet, melynek mindennapjaiba nagyon tevékenyen belefolyik. Tele van a jövőre vonatkozó tervekkel, szociálisan érzékeny és luxuslakásának hatalmas teraszán kertészkedik. Kéretik nem félreérteni: nem néhány cserepes virággal matarászik, hanem komoly zöldségeskertet alakított ki magának, és a fölösleget ilyen-olyan szívességekre cseréli el – akár a menedzserével is. Furának tűnhet, hogy egy ilyen dúsgazdag figura, aki méreteit tekintve akkora mint a liftajtó, ilyesmivel tölti szabadidejét, de Coopnak ez jelenti a kikapcsolódást, a megnyugvást és a visszaemlékezést arra a kis farmra, ahol nehéz körülmények között felnőtt.

   Nos, ez a szuperpasi egy nap arra lesz figyelmes, hogy valaki követi. Ééééés ezzel el is érkeztünk a női főhőshöz, Piper Dove magánnyomozóhoz, akinek az a megbízása, hogy ideig-óráig figyelje meg a volt sportolót, jelenlegi üzletembert.
   Piper Dove a főhős ellentéte. Aprócska, mint egy kamasz és szegény mint a templom egere. Életútja neki sem volt könnyű, mert mindig is magánnyomozó apja nyomdokaiba szeretett volna lépni, csakhogy szexista apja nem pontozta egy hangyányit sem az ötletet. Piper magánnyomozói karrierje csupán apja halála után kezdődhetett meg nagy nehézségek árán, mert a céget mostohaanyjától kellett megvásárolnia, az ügyféllista pedig nagyon szegényes. A lány a nincstelenség határán egyensúlyozik, mikor összetalálkozik Cooppal, aki később a klubjába alkalmazza, hogy rajta tartsa szemét a személyzeten. Hogy miként jutottak ide nem fogom elmesélni, mert akkor minek elolvasni a könyvet?

   Coop és Piper kapcsolata eleinte kizárólag a munkára korlátozódik az egymás iránt érzett nyilvánvaló vonzalom ellenére. Mindketten csökönyösek, mindig mindent jobban tudnak a másiknál, és mindent bevetnek annak érdekében, hogy elérjék, amit akarnak. De – ahogy az már lenni szokott a romantikus történetekben – nem tudnak ellenállni a vonzalomnak, bár kapcsolatuk továbbra sem felhőtlen. Rosszul mondom: a kapcsolatuk egyenesen viharos, mert a munka és a magánélet állandóan összekeveredik, különösen miután Piper, Coop minden tiltakozása ellenére, kinevezte magát a férfi testőrének, mert Coop nem veszi komolyan azokat a fura kellemetlenségeket, melyek egyre gyakrabban fordulnak elő vele, klubjával.

   Hogy milyen volt a történet? Pont amilyent Susan Elizabeth Philliptől megszoktunk: pörgős, izgalmas, millió kis epizóddal a cselekmény fő szála mellett, szellemes párbeszédekkel és szaftos beszólásokkal, tömény humorral és némi szociális érzékenységgel. No, meg erotikával. Pont annyival, amennyit a történet megkívánt. Számomra tökéletes lett volna, ha nincs benne a közel-keleti hercegnők hada és mindaz ami ezzel járt. Persze értem én, hogy ezzel az epizóddal mit akart szemlélteni a szerző. Például az arab nők és az alsóbb kasztokból származók helyzetét a kiváltságosokkal szemben, de nekem ez az egész felesleges volt a történetben. Természetesen ez csupán személyes ízlés kérdése, lehet másoknak pont ez lesz a nagy durranás. Az arab hercegnők világa mellett betekintést kaptam egy magánnyomozó életébe és a divatos klubok világába is. A boldog végkifejlet pedig az utolsó pillanatig váratott magára, elvégre két makacs emberről beszélünk.
   Nagyon szórakoztató történet volt. Az a fajta, amivel jól be lehet kuckózni esténként és feldobja az ember lánya hangulatát. Ajánlom első sorban a szerző rajongóinak, és mindenki másnak, akinek épp mosolyra lenne szüksége. Jöhet a következő SEP történet!
   A történet férfi főszereplője egy visszavonult sportoló, ezért játékunkkal is a sport és a róla szóló könyvek világába kalandozunk. A turné minden állomásán egy-egy sportban járatos főhős nevét találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a sportágnak a nevét, amelyben az illető karakter jeleskedett.
   Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Ryan Sullivan


a Rafflecopter giveaway11.27 - Betonka szerint a világ…

11.29 - Angelika blogja

12.01 - Olvasónapló

12.03 - Kelly és Lupi olvas