2021. november 3., szerda

General Press Kiadó – Romantikus Regények – 2022



   Néhány nappal korábban a General Press Kiadó közzé tette a Romantikus Regények sorozatának 2022-ben várható címeit. Ez mindig izgalommal tölt el, mert kiváncsi vagyok, hogy folytatódnak-e kedvenc sorozataim (folytatódnak), és hogy lesz-e új név a szerzők között (nem lesz, hiszen Christi Caldwellnek már az idén megjelenik könyve – jól ír, jó a történet, a zsáner kedvelőinek érdemes elolvasni).
   Mi lesz jövőre? Összesen nyolc könyv jelenik meg a kategórián belül, s mintha ez a szám évről évre egyre kisebb lenne. S azt sem mondhatom, hogy az összes könyvet töretlen lelkesedéssel várom, mert Julie Klassen és Catherine Anderson könyveit nem sikerült megkedvelni a sokadik próbálkozás után sem. Bármennyire is örülök Elizabeth Hoyt könyvének, az örömben ott az üröm, mert el fogunk búcsúzni a Maiden Lane sorozattól, ugyanis ez lesz az utolsó rész. Azóta az írónő egy új sorozaton dolgozik, nagyon remélem, hogy az is megjelenik majd magyar nyelven is. De nem szeretném az összes poént lelőni, jöjjenek a jövőre várható Romantikus Regények a General Press Kiadótól.




Január

Julie Klassen – A cornwalli hajótörött


   Laura Callaway mindennap Cornwall szélfútta szikláit járja, és a zátonyra futott hajókról partra sodort kincseket gyűjti. Amikor egy különös akcentussal beszélő, sebesült férfit talál a vad szirteken, elhatározza, hogy a nagybátyja otthonában fogja ápolni, amíg fel nem épül. Ám a rejtélyes idegen furcsamód titkolja a múltját. Vajon kibírja-e a kettejük között szövődő vonzalom a falubeliek – és Laura – gyanakvását? Hazatalál-e a cornwalli hajótörött, és megtalálja-e mellette Laura az igazi otthonát?


   Eredeti cím: A Castaway in Cornwall, 2020




Március

Mary Jo Putney – Hazatérés 
(A jó útra tértek testvérisége 6)


   Menyasszonya halála után Kai Ramsay elhagyja Skóciát, hogy távoli országokban kalandozzon. Útja során bejárja az ókori romokat, felbecsülhetetlen értékű régiséget gyűjt össze, és a halál torkából is megmenekül, miután a napóleoni háborúk alatt kémkedésért bebörtönözték. Ramsay lételeme a veszély, de minden megváltozik azon a napon, amikor egy levelet kap Skóciából…
   Signy Matheson életét Thorsay szigetén tölti. Lánglelkű és éles elméjű szövetségese a helyi földbirtokosnak. Most azonban, hogy a vezetőjük a halál árnyékába ért, Signynek gondoskodnia kell az utódlásról. Itt az ideje, hogy Kai Ramsay hazatérjen…
Amikor Ramsay visszatér Thorsay-ra, döbbenten tapasztalja, hogy Signy csábító szépséggé érett, és olyan vonzerővel bír, aminek nehéz ellenállni.


   Eredeti cím: Once a Laird, 2021




Április

Catherine Anderson – Kötelék
 (Mystic Creek 7)


   Lane Driscoll rémálmaiban egy idegen férfi elől menekül. Amikor aztán világos nappal, az utcán is összefut egy ismeretlennel, aki éppen úgy néz ki, mint a férfi az álmaiból, úgy dönt, hogy elhagyja szülővárosát. Lane a gyönyörű Mystic Creekben keres menedéket, ahol a helyi parfümériában helyezkedik el. Bár először jár a környéken, egy jóképű vásárlónak mégis ismerősnek tűnik.
   Amikor Jonas Sterling, a helyi pszichológus hosszú évek után találkozik a volt barátnőjével, nem hisz a szemének. Döbbenete pedig csak fokozódik, amikor kiderül, a nő számára ő teljesen ismeretlen. Ilyen hasonlóság azonban nem lehet a véletlen műve. Jonas nyomozni kezd, és csakhamar rájön a rejtély megoldására.


   Eredeti cím: Maple Leaf Harvest, 2021




Május

Elizabeth Hoyt – A vágy hercege 
(Maiden Lane 12)


   A kifinomult, kedves és intelligens Lady Iris Jordan a rettegett bűnszervezet, a Káosz Urainak fogságába esik. A szabadulásához a segítség pedig onnan érkezik, ahonnan a legkevésbé sem várná. Dyemore hercegének legfontosabb célja, hogy beépüljön a Káosz Urai közé, és belülről pusztítsa el a szervezetet. Nincs ínyére, hogy az értékes idejét hölgyek megmentésével töltse. Most azonban, hogy a nagyurak mindkettőjüket meg akarják ölni, úgy gondolja, az lenne a legbölcsebb, ha feleségül venné Lady Jordant. Azzal azonban nem számol, hogy a végső szabaduláshoz nemcsak a gonosztevőkkel, hanem a saját démonjaival is meg kell küzdenie.


   Eredeti cím: Duke of Desire, 2017




Július

Monica McCarty - A Bajnok 
(Felföld rettegett fiai 10)




   Ennek a könyvnek még nincs fülszövege




   Eredeti cím: The Striker, 2015




Augusztus

Sabrina Jeffries - Az agglegény 
(Hercegi kör 2)


   Lady Gwyn Drake évek óta igyekszik titokban tartani egy fiatalkori botlását, amely napvilágra kerülve tönkretehetné az ő – és a családja – hírnevét. Amikor azonban az egykori udvarlója megfenyegeti, hogy nyilvánosságra hozza a közös titkukat, Gwyn bátyja úgy dönt, a birtok vadőrét, Joshuát adja a lány mellé, hogy megvédje őt a zaklatótól. A megrögzött agglegény kötelességtudatból elvállalja a feladatot, pedig igazi kínzással ér fel számára egy ilyen szépség mellett lenni, akit hosszú idő óta hiába próbál semmibe venni…


   Eredeti cím: The Bachelor, 2020




Szeptember

Kristan Higgins - Érted bármit megtennék 
(Kék Gém 5)


   Connor O'Rourke tíz éve vár arra, hogy Jessica Dunn-nal végre hivatalossá tegyék a kapcsolatukat. Szakmailag mindketten révbe értek, hiszen a férfi étterme virágzik, és Jessica is megtalálta álmai állását a Kék Gém Pincészetben, ideje hát a magánéletükre koncentrálni.
   Amikor Connor összeszedi magát és felteszi a nagy kérdést, Jessica a leghatározottabb nemmel válaszol. A lány minden energiáját leköti ugyanis, hogy az öccse életét egyengesse; úgy érzi, a házasság nem neki való. Ő tökéletesen beérné egy olyan kötetlen kapcsolattal, amiben eddig is éltek. Connornak azonban ez már rég nem elég, ideje hát egy olyan lányt keresnie, aki hajlandó hozzámenni. Ezt azonban minden bizonnyal könnyebb mondani, mint megtenni, hiszen Jessicán kívül nem szeretett más nőt.


   Eredeti cím: Anything for You, 2015




Október

Christi Caldwell - Az éjszaka hercege


   Egy szörnyű tragédia után Lady Lila March évekig visszavonultan élt a családja birtokán. A hölgy azonban megelégeli, hogy csupán árnyéka egykori önmagának, és elhatározza, hogy kimerészkedik a nagyvilágba. Előbb viszont szeretné elsajátítani az önvédelem művészetét. Amiben ki más is lehetne jobban a segítségére, mint Kelet-London hírhedt veretlen utcai harcosa, Hugh Savage?


   Eredeti cím: In the Dark with the Duke, 2020