2019. január 18., péntek

Szeretlek is, meg nem is...


Pár szót szólnék néhány olyan könyvről, melyekkel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Valamiért két kézzel kaptam utánuk – többnyire a fülszöveg és az ajánlások vezettek meg –, és végül… csalódás semmiképpen nem volt egyik sem, mert igenis el lehet olvasni, mint ahogy meg is tettem, de valami hiányzott belőlük, hogy az olvasás végeztével felkiálthassak: Azta, ez már valami! Legalábbis nálam ez az érzés kimaradt.
Természetesen, ha szórakoztató irodalomról van szó, akkor az ember lánya nem is vár semmilyen lélekemelő, bombasztikus alkotásra, amely majd alapjaiban rengeti meg az egzisztenciáját, de mintha az egész műfaj lassan két dologra korlátozódna: az erotikával túlfűtött írásokra és a bugyuta nők (és barátnőik) vicces történeteire, itt-ott némi könnyfakasztó mizériával megtűzdelve, amit a hősök lélektani ábrázolásaként adnak el nekünk.Corinne Michaels – Még egyszer, kérlek


Idővel igazán jó lettem abban, hogy mikor szálljak ki a játékból.
Először is: a férjem. Életem legjobb döntése volt, hogy elváltam tőle. De egyedülálló anyaként, miközben épp munkát keresek, nem könnyű kifújnom magam. Így amikor egy hírességekkel foglalkozó oldal blogger pozíciója az ölembe hullik, úgy érzem, megütöttem a főnyereményt. 
Legalábbis az első megbízásig, amikor először találkoztam Noah Frazierrel, aki… gyakorlatilag meztelen volt és nedvesség csöpögött róla. 
A szívem majd kiugrott a helyéről, és képtelen voltam egy épkézláb mondatot kinyögni. A szépen kidolgozott hasizma, az ellenállhatatlan vigyora és a kristálykék szeme túl tökéletes volt ahhoz, hogy igaz legyen. Úgyhogy mit tettem? Jól berúgtam és megaláztam magam, naná. 
Én kész vagyok elfelejteni azt a kínos estét, miközben Noah nem szándékszik hagyni, hogy továbblépjek. Helyette inkább megszervezte, hogy egy jelentős tudósítást írjak róla, ezzel biztosítva, hogy még több időt töltsünk együtt. Egyik zavarba ejtő pillanat a másik után, egyik csók a másik után, és mielőtt megállíthattam volna magam, rájöttem, hogy belezúgtam. 
De amikor bekövetkezik az elképzelhetetlen, vajon hibáztathatom-e őt, ha kiszáll a játékból? 
Mit nem adnék még egy utolsó alkalomért… 
Corinne Michaels, a New York Times bestsellerszerzőjének legújabb, szívet melengető romantikus története.


Álomgyár, 2018
Eredeti cím: One Last Time, 2018


A zenész és az egyszerű lány szerelme. Kicsit már lerágott csont, vannak jobb történetek is a témában. Ami eltért az eddig ismertektől az a fordított dorbézolás, értsd: nem a zenész a bulizós fajta – ő egy menő sztárhoz képest meglehetősen visszafogott –, hanem a női főhős, aki úgy dönti magába az italt, mint más a vizet. Forma azért, hogy a rég csodált zenész miatti gátlását oldja.
Van egy olvasó kategória, amely kimondottan rajong az ilyen romantikus-erotikus, meglehetősen egyszerű történetekért. Én nem tartozom oda, csakhogy az ember mindig többet, vagy mást vár egy-egy fülszöveg olvasása után, különösen, ha bombasztikus ajánlások is járnak mellé.Ella Maise – Imádlak, Jason Thorn


Az első perctől kezdve odavagyok érte… 
Jason Thorn… a bátyám legjobb gyerekkori barátja. 
Ó, hogy milyen iszonyatosan szerelmes voltam ebbe a fiúba! Ugye milyen romantikus? Ahogy az ember lánya érzi az izgalmas bizsergést, amikor először átéli, amint szárnyra kapnak azok a híres pillangók – és csakis Jason miatt! Csakhogy egyszer véget ér a tündérmese, sárba tiporják az álmaidat, utána pedig biztos, ami biztos, darabokra törik a szívedet is. Ez a fiú pontosan ezt tette velem. 
Miután túljutottunk az álmok sárba tiprásán, ő lett az a srác, akit messze elkerültem. Amikor egy szörnyű tragédia történt a családjában és elköltöztek, én készen álltam arra, hogy mindörökre elfelejtsem. 
Mára igazi filmcsillag lett belőle. Olyan szupersztár, akiért a nők őrjöngő lelkesedéssel rajonganak. Olyan ez, mint egy valóra vált álom, ugye? Szerintem egyáltalán nem.
Hogy ki vagyok én? Olive, egy újdonsült írónő. Vagyis hát ÉN írtam azt a könyvet, amit filmre visznek, mégpedig Jason főszereplésével! Ezenkívül az internet azzal van tele, hogy én vagyok az a szerencsés lány, akit a szupersztár Jason Thorn hamarosan feleségül vesz. 
Most megint azt gondolod, hogy a világ legmázlistább csaja vagyok? Hát nem. Szó sincs semmi ilyesmiről. 
Ella Maise, nemzetközi bestsellerszerző első, magyar nyelven megjelenő kötetében kilép a hétköznapok szürkeségéből, és egy varázslatosan romantikus világba repít.


Álomgyár, 2018
Eredeti cím: To Love Jason Thorn, 2015


Nem igazán eredeti történet – lásd az előző is a sztár szépfiúról szólt – mikoris egy gyermekkori rajongás nem akar múlni és Hollywood íratlan imázs-törvényei rásegítenek arra, hogy a kapcsolat házasságban materializálódjon. Meg azért már voltak ilyen témájú könyvek, nem is kevés, s aki a Harlequin füzeteket megbogarássza, ott is talál szép számban ehhez hasonlót. Ami igazán zavart az volt, hogy a történetnek több idősíkja is volt, kezdődött gyermekkorral, majd kamaszkor és végül a történet jelene, ami rendben is lenne, hiszen most nagy divat az ilyen több idősíkban játszódó cselekmény, meg az imádat is régi keletű. Csakhogy bárhogyan is adtam össze az éveket, valami nem stimmelt. Ha mindent úgy számolok, ahogy a szerző megírta, akkor a két főhős találkozásukkor valahol az elemi iskola osztályaiban lehettek, ez viszont nem passzol azokkal a szavakkal amiket a szerző a szájukba adott – különösen Olive magakelletése kirívó –, melyek szerint legalább 15-16 éveseknek kellett lenniük. S miért is lett volna a nagy sztárnak boldog gyermekkora?Jill Shalvis – Édes, mint a méz (Lucky Harbor 2)


Két ​férfi túl sok a boldogsághoz… 
Tara Danielsnek ezer oka lett volna rá, hogy ne térjen vissza a Washington állambeli Lucky Harborba, ám most, hogy az élete zátonyra futott, bárhol szívesebben volt, mint szertefoszlott álmainak nyomasztó otthonában, sikeres és szexi exférje közelében. Miközben Tara két húgának segít az örökségként rájuk szállt, lepukkant tengerparti fogadót rendbe hozni és sikeres vállalkozássá alakítani, a maga dolgait is kezdi egyenesbe hozni. 
Csakhogy hiába igyekszik mindent kézben tartani, a jóképű, magabiztos, zöld szemű vitorlázóbajnoknak, Ford Walkernek komoly tervei vannak vele kapcsolatban. A férfi ugyanis mindent megtesz annak érdekében, hogy Tarát kibillentse egyensúlyából, újra magába bolondítsa és ágyba vigye. Amikor a volt férj is megjelenik, hogy visszahódítsa a lányt, a hullámok összecsapnak Tara feje fölött, s mindezt tetézi, hogy tinédzserkorának mélyen elásott titka váratlanul felbukkan. Így hát nem marad más választása, mint szembenézni a múltjával és tisztába kerülni önmagával. Ha szerencséje van, előbb-utóbb rájön, hogy mindaz, amire titkon vágyik, ott van az orra előtt, Lucky Harborban.


Kossuth, 2018
Eredeti cím: The Swetest Thing, 2011


A sorozat első részét kedveltem, ezért lelkesedtem (olvasatlanul) ezért a könyvért is. Három lánytestvér, akik egy anyától, de különböző apáktól származnak, nem is nevelkedtek együtt, s most ott a közös anyai örökség, egy panzió, amit működtetni kellene. Mivel a második rész, természetesen most egy másik nővér történetét ismerhettem meg, akit épp utolért a múltja, felbukkant régi szerelme, volt férje és örökbe adott gyermeke is. És túl sokat kerülgették egymást, a történet pedig csak nyúúúúlt és nyúúúúúúlt, miközben semmi lényeges nem történt a női főhős határozatlanságán kívül. Lehetett volna jobb is.Lindsey Kelk – Mit akar egy lány? (Egy lány 3)


Ha létezne „ELŐZMÉNYEK TÖRLÉSE” gomb az életben, akkor tuti, hogy Tess Brookes azonnal megnyomná.
Az elmúlt hat hónap őrülete után Tess szíve szerint rögtön lecsapna a váratlan lehetőségre, hogy New Yorkba utazzon Amy-hez, a legjobb barátnőjéhez. Csak az a gáz, hogy Nick is ott él. Márpedig a hapsi nemrégiben alaposan összetörte Tess szívét. Más se hiányzik, minthogy véletlenül összefusson az észbontóan szexis Nickkel. Pláne most, amikor Charlie, akit viszont korábban Tess hagyott faképnél, végre hajlandó szóba állni a lánnyal. Mindezt leszámítva, Tess biztos benne, hogy élete legjobb kalandja vár rá New Yorkban. Kizárt, hogy megbánja. Vagy mégis?
Az Aki mer, az nyer és Az olasz kaland szerzőjének új, vicces, pörgős és nagyon szórakoztató regénye.

Lettero, 2018
Eredeti cím: A Girl’s Best Friend


Mivel régebben olvastam a trilógia első két részét, nem emlékeztem pontosan, hogy mennyire is bugyuta a hősnő, aki maga sem tudja, hogy mit is akar. Egy kicsit életrevalóbb női főszereplővel egészen más lett volna ez a történet. Jó, hogy nincs több folytatása.Daniela Sacerdoti – Ments meg


Veszítsd el a szíved. Találd meg az otthonod. 
A lányom haza akar menni…
Anna összeomlik, amikor partnere lelép a kapcsolatból, de a kislány még rosszabbul viseli a válást. A hatéves Ava három napra elnémul. És amikor beszélni kezd, zavarba ejtő dolgokat mond. Ava haza akar menni, egy Fóka nevű helyre. 
A másik anyukájához. 
Anna tudja, hogy a rejtély megfejtéséhez meg kell találnia Fókát és elvinni oda Avát. Reménykedik, hogy ez a parányi sziget felszabadítja lánya emlékeit. De jelenthet új életet is, Anna számára is. Nem várt szerelmet…

Gabo, 2018
Eredeti cím: Keep Me Safe, 2017


Kicsit zavarban voltam ezzel a történettel, mert bár a Moly nem jelzi, ez egy sorozat része, és semmi köze nincs a szerzőtől korábban megjelent könyvhöz – az egy másik sorozathoz tartozik, melyet nem folytatott a kiadó. Azért vagyok zavarban, mert mindkettőben van egy parányi misztikus szál, melynek a létét nem igazán látom igazoltnak. A történetek abszolút hihetőek lettek volna ha ez nincs, így csak megkavarja az olvasót és őszintén, nem is értettem mire volt ez jó. Rendben van, hogy a kislányt traumatizálja szülei szétköltözése és a maga sajátos módján éli ezt meg. De végülis mi közük volt ehhez pont a fókáknak?Carole Matthews – A csokiimádók karácsonya (a Csokoládéimádók Klubja 3)


Közeledik ​a karácsony, de a Csokiimádók Klubjának baráti körét nem csak az ajándékvásárlás gondjai nyomasztják. 
Lucy lelkesen, teljes erőbedobással vezényli a Csokoládé Mennyország kávézó mindennapjait, ám emiatt már hetek óta nem jut ideje barátjára, az Imádott Aidenre. Ráadásul ismét felbukkan volt vőlegénye, a csalfa Marcus, akinek a megjelenése szinte mindig csak újabb bonyodalmakkal jár. 
Nadia az őt ért szívszorító veszteség után nem kereste a férfiak társaságát, de az ellenállhatatlanul vonzó Jacob talán hosszú idő után utat találhat a szívéhez. Vajon valóban egymásnak szánta őket a sors? 
Chantal és a férje, Ted nem tud betelni újszülött lányuk, Lana szépségével. Ám Chantal egyáltalán nem biztos abban, hogy a baba érkezése elég ahhoz, hogy a házasságuk ne fusson zátonyra. 
Autumn a családot sújtó váratlan tragédiával birkózik, próbálja visszanyerni lelki egyensúlyát. Ha vőlegényétől nem kapja meg mindazt a bátorítást és segítséget, amire szüksége van ahhoz, hogy magára találjon, előfordulhat, hogy másnál keres vigaszt? 
A Csokiimádók Klubjának tagjai jól tudják, hogy a nehéz helyzetekben sokat segít, ha barátnőikkel megbeszélik ügyes-bajos dolgaikat  főleg ha mindezt intenzív csokifogyasztás közben teszik. 
Életelvük változatlan: a csoki legalább olyan örömteli, mint a szex, és még gyantázni sem kell hozzá 


Cartaphilus, 2017
Eredeti cím: The Chocolate Lover’s Christmas, 2015

Létezik, hogy túl sok legyen a csokoládéból? Határozottan állítom, hogy igen, mert a történet hősnői túlzásba viszik a csokifogyasztást. Mintha mindenre az lenne a megoldás, és ez már lassan a zavaró tény kategóriába megy át. Ha ez az obszesszív csokizabálás kicsit visszafogottabb lett volna, akár egy cuki kis chik lit történet kerekedett volna ki belőle négy barátnőről, akiket a csokiimádat hoz össze és akiknek az életútjuk különbözőbb már nem is lehetne. Valahogy nem emlékszem, hogy az előző részekben is ennyi fogyott volna a kérdéses termékből.
Victoria Connelly – Álmaim hőse, Mr. Darcy (Austen-rajongók 2)


Kay Ashton, a reménytelenül romantikus lélek, örökségéből a tengerparti Lyme Regis városkában nyit egy panziót. Hamarosan döbbenten szembesül vele, hogy egy teljes filmes stáb rendezkedik be nála, akik a Meggyőző érvek című Jane Austen regény legújabb feldolgozását forgatják. Kay el sem hiszi, hogy ilyen szerencse érte, különösen, mikor rájön, hogy a szívtipró színész, Oli Wade Owen is nála száll meg. 
Közben Gemma Reilly, a női főszereplő folyamatosan szorong, hogy nem elég jó színésznő, hiába kapott egy ígéretes lehetőséget. Megértő fülekre talál a visszahúzódó Adam Craig, a producer személyében, akitől legalább annyira idegen a filmvilág, mint Gemmától. Kay meg van győződve róla, hogy Gemmát és Adamet egymásnak teremtették és azon van, hogy összeboronálja őket. 
Aztán amikor Oli hírhedt sármjával Kayt veszi célba, úgy tűnik, Kay is megtalálta a saját lovagját. De vajon léteznek hősök a való életben is? 
A szerző a Hétvége Mr. Darcyval után egy újabb csillogó, Jane Austen ihlette világba kalauzol.


Lazi, 2018
Eredeti cím: Dreaming of Mr. Darcy, 2012 – The Perfect Hero címmel is megjelent


 Egy újabb határozatlan hősnő, kicsit lekoppintva Austen Emmáját, hiszen ő is ugyanúgy szeret párokat összehozni, mi több, meg van győződve, hogy neki ehhez különös tehetsége is van. S akár Austen hősnője, ő is mellényúl és nem látja azt ami a szeme előtt van. Ez nagyon az Emma volt modern köntösbe bugyolálva. Lassan idegesítő lesz, hogy egyre több Austen-koppintást, átdolgozást, modernizálást tolnak a képünkbe, és nem mindegyik sikerült. Ez, például, nekem nem jött be, pedig én tényleg Austen-rajongó vagyok.