2024. június 5., szerda

Annabel Monaghan – Nora kilép a forgatókönyvből



   A Next21 igazi nyári limonádéval lepte meg olvasóit, melyet szinte kötelező tartozékként érdemes magunkkal vinni a strandra. Annabel Monaghan romantikus történetében egy kétgyermekes forgatókönyvíró, Nora életébe nyerhetünk betekintést, mely fenekestül felfordul egy filmforgatás és egy jóképű filmsztár jóvoltából. Kukkants be a Blogturné Klub négy bloggerével a történet kulisszái mögé, tarts nyereményjátékunkkal, s ha neked kedvez a szerencse, meg is nyerheted a könyvet a Kiadó felajánlásában!





   Nora életét hamarosan elejétől végéig újra kell írni…
   Nora Hamilton bárkinél jobban ismeri a szerelem képletét. Forgatókönyvíró egy romantikus tévécsatornánál, úgyhogy ez a munkája. Amikor az ingyenélő férje lelép, és egyedül hagyja őt a két gyerekkel, Nora pénzre váltja a házasság csődjét: megírja élete legjobb forgatókönyvét.
   Elképedten értesül, hogy mozifilmet készítenek a forgatókönyvéből, amit ráadásul az eredeti helyszínen, Nora százéves házában forgatnak le. A mihaszna férj szerepét a Bolygó Legszexibb Pasijára, Leo Vance-re osztják, és ezzel Nora élete mindenestül a feje tetejére áll.
   A forgatás végeztével a stáb összepakol, Leót viszont Nora egy fél üveg tequila társaságában a verandán találja. A férfi napi ezer dollárt fizet, ha maradhat még egy hétig. A plusz hétezer dollár kimondottan jól jönne Norának, de nem is ezért egyezik bele, hanem mert látja Leo tekintetében: erre most tényleg szüksége van.
   Egy hét sok vagy kevés? Arra elég, hogy valakibe beleszeress. És arra is, hogy összetörd a szíved.
   A Nora kilép a forgatókönyvből a legjobb fajta szerelmi történet – tele van melegséggel, szellemességgel és bölcsességgel. Nem hiányzik belőle a való világ, ahol dolgozni kell, gyereket nevelni, és minden felnőtt valami csomagot cipel magával. Nora és Leo számára a szerelem nagyobb sztori, mint egy szélesvásznú mozifilm.



Next21, 2024
Eredeti cím: Nora Goes Off Script, 2022



   Általában egy-egy bejegyzés végén szoktam utalni arra, hogy egy könyv tetszet-e vagy sem, vagy valahol a kettő között áll, de nem bírom megállni: én ezt annyira imádtam! Annyira életszagú volt – néhány apró kivétellel –, annyira szép és szórakoztató, hogy nyugodt lélekkel tudom ajánlani azoknak, akik egy szokatlan szerelmi történetet akarnak olvasni, amivel nagyon jó bekuckózni. S még azért is imádtam, mert olyan hívogató leírást adott a háznak és a kertnek, ahol a cselekmény nagy része játszódott, hogy kedvem lett volna azonnal beköltözni.
   A történet hősnője természetesen Nora, egy egyedülálló, két gyermekes anya. Foglalkozását tekintve forgatókönyvíró, s sorozatban gyártja azokat a szirupos rokomokat, melyekhez hasonlókat naphosszat lehet nézni például a Hallmarkon is (tudom, valamikor én is láttam néhányat, de ha egyet-kettőt láttál, akkor az összeset láttad). Nora ebből él, és ebből tartja el a családját, mivel férje egy nárcisztikus pöcs, aki dolgozni nem szeret, viszont az asszony pénzét felesleges luxuscuccokra költeni nagyon is. Míg egy nap szívességet tesz Norának azzal, hogy összeszedi a kacatjait és lelép. Csak úgy, mert neki meg kell találnia önmagát, és szándékában sem áll tartásdíjat fizetni volt feleségének. Hogy gyermekei miből fognak megélni, az már nem az ő gondja

   Természetesen Norát megviseli férje távozása, az írás sem megy igazán, kivéve amikor kiírja magából a dühét, és saját történetét írja meg egy tőle szokatlan stílusú forgatókönyvben. És ez lesz a nagy áttörés, hiszen ügynöke – nagyon okosan – meglátja a forgatókönyvben rejlő lehetőséget és nem a szokott limonádé-gyárnak adja el, hanem neves stúdiókhoz viszi el, amivel Norának sok pénzt keres.
   Hab a tortán, a producerek azt akarják, hogy a film egy részét Nora rég épült házában forgassák, különösen a kerti lakban, amit a nő írásra használt. S hogy a dolgok még jobban fokozódjanak, a férj szerepét Hollywood ügyeletes szívtiprója játsza majd. Így Leo Vance előbb a lakókocsijával költözik Nora udvarára, majd a forgatás végeztével bekönyörgi magát egy hétre a házba is. Mert az ügyeletes szívtipró megcsömörlött és kiégett. Ez a beköltözés pedig elindít valamit kettejük között, hiszen Leo osztozik a verondán töltött napfelkeltékben, részt vesz a gyerekek életében, kritizálja Nora már-már kényszeres napirendjét, fenekestől felforgatva azt minden szinten. Nora pedig reménykedni kezd, hogy talán ez lesz az a kapcsolat, amire alapozhat, ami holtodiglan tart, s ezt hiszi is, meg nem is. Csakhogy a hét eltelik és Leo, ígéretei ellenére, többé nem jelentkezik.

   Ez volt az a pillanat, amikor reménykedni kezdtem, hogy végre egy olyan történet, amiben – akárcsak Nora házasságában – nem lesz happy end, legalább is nem olyan, amilyenre az ember lánya vár, s egy ideig úgy nézett ki, hogy ez be is fog jönni, hiszen egy Oscar kellett ahhoz, hogy Nora és Leo ismét összetalálkozzon. És közben a múlt árnyai is visszajártak kísérteni, mert úgy szép az élet, ha zajlik.
   Szóval, ha valami könnyedet és nagyon szórakoztatót akarsz olvasni egy erős nőről, aki kétszer is fel tud állni a padlótfogás után, akkor tuti ez a te könyved! Én pedig abban reménykedem, hogy nem ez volt az utolsó könyv, amit a szerzőtől olvastam.









   Nyereményjátékunkban maradunk a Next21 kiadványainál. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet a kiadó romantikus könyveinek valamelyikéből. A feladatotok, hogy a könyv címét írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába. Vadászatra fel!

   Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.



Meleg estéken sokszor beszélgettek és nevetgéltek kint a teraszon, fölöttük a csillagok ragyogtak, alant pedig a tenger nyaldosta a partot. Micsoda csábító élet!

 

 

a Rafflecopter giveaway






06.03. Szembetűnő

06.05. Betonka szerint a világ…

06.07. Olvasónapló

06.09. Pandalány olvas