2022. március 7., hétfő

Sally Thorne – Gyűlölök és szeretek – extra




   Lucy Hale és Austin Stowell főszereplésével film készült Sally Thorne sikerkönyvéből, a Gyűlölök és szeretekből, amit a magyar mozik is bemutattak. Az adaptáció örömére újra Gyűlölök és szeretek blogturnét tartunk, és ha szerencsés vagy, meg is nyerheted a kötet egy példányát a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából.




   Nemezis ​(fn)
   a) Ellenfél, rivális, akit képtelenség legyőzni
   b) Valakinek a veszte
   c) Joshua Templeman
   Lucy Hutton és Joshua Templeman ki nem állhatják egymást. Nem csupán ellenszenvesek egymásnak. Nem épp hogy csak megtűrik egymást. Hanem gyűlölik a másikat. Az sem okoz nekik problémát, hogy ki is mutassák az érzéseiket egy sor rituális, passzív-agresszív játékon keresztül az irodában, ahol egy kiadó társigazgatóinak asszisztenseiként egymással szemben ülve dolgoznak. Lucy nem érti Joshua karót nyelt, ideges, aggályoskodó hozzáállását a munkához. Joshua pedig egyértelműen nem tudja hova tenni Lucy hóbortos ruháit, különcségét és túlzott derűlátását.
   Most ugyanazért az előléptetésért versenyeznek, és elszánt küzdelmüket immár semmi sem fékezheti meg. Lucy nem hajlandó meghátrálni, annak ellenére sem, hogy legújabb játékuknak álmai munkája lehet az ára…
   Ám pont amikor a köztük lévő feszültség a tetőpontjához közeledik, Lucy rájön, hogy talán nem is utálja a férfit. És talán a férfi sem utálja őt.
   Vagy lehet, hogy ez is csak egy újabb játék?



   Könyvmolyképző, 2022, 2020, 2018
   Eredeti cím: The Hating Game, 2016




   Ritkán szoktam bármiről szóló extra állomással részt venni egy-egy blogturnéban, s most is csak azért teszem, mert egy idézetes bejegyzés kitűnő alkalom volt arra, hogy újraolvassam a könyvet. Mostanság nagyon felkapottak azok a könyvek, melyekből filmet is készítenek – érthető, hiszen a film vizuális élményt is nyújt, viszont nem adja vissza mindazt, amit a könyv lapjain olvashat az ember lánya. 
   Természetesen láttam a filmet (is), nagyon aranyos és szórakoztató volt, csak kicsit távirati stílusban adta vissza a történéseket, hiszen másfél órába kellett besűrítenie az egész könyv cselekményét. Tehát én a könyvre szavazok, és mindenkinek ajánlom, aki egy szaftos romantikus komédiával szeretne jobb kedvre derülni.

   A könyvről szóló bejegyzésem itt található: Gyűlölök és szeretek




   "Azért ülök itt egy cellatárssal, mert mindegyik hatalomőrült hadvezérnek van egy másodparancsnoka, aki elvégzi helyette a piszkos munkát. Közös asszisztens fel sem merülhetett, mert akkor az egyik igazgatónak engednie kellett volna. Mindkettőnket rácsatlakoztattak az áramra a két új iroda ajtaja előtt, és magunkra hagytak."



   "Mindennap ugyanolyan inget visel, különböző színekben. Fehérben, törtfehérben, krémszínben, halványsárgában, mustárszínben, babakékben, vörösbegytojáskékben, galambszürkében, tengerészkékben és feketében. És mindig ugyanebben a sorrendben.
   Egyébként legjobban a vörösbegytojáskék ingje tetszik, legkevésbé pedig a mustárszínű, amit ma is visel. Mindegyik ing jól áll rajta. Mindegyik szín illik hozzá. Ha én vennék fel mustárszínt, úgy festenék, mint egy hulla. Ő viszont itt ül, és épp olyan napbarnított és egészséges, mint mindig."




   "– Miről fantáziálsz? Elég mocskos az arckifejezésed.
   – Hogy megfojtalak. Puszta kézzel".



   "– Nem kellett volna megcsókolnom téged, oké? Rohadt hülye ötlet volt a részemről. Ha jelenteni akarsz a HR-nek...
   – Ez a bajod? Attól félsz, hogy jelentelek nekik? – Ezt elég hangosan kérdeztem ahhoz, hogy a bár vendégei felénk forduljanak. Veszek egy mély levegőt, és amikor ismét megszólalok, már halkabb vagyok. – Teljesen megtörtél, annyira, hogy már nem tudok mit kezdeni azzal, ha egy srác közli, hogy gyönyörű vagyok.
   Az arcára keserűség ül ki.
   – Ezért sírok. Mert Danny azt mondta, gyönyörű vagyok, én meg majdnem lepördültem a bárszékről. Tönkretettél.
   – Én... – kezdi, de semmivel sem tud előállni. – Lucy, én...
   – Elérted, amit akartál. A mai napot megnyerted."




   "– Valójában hová mész? – A hangom végigcseng az üres utcán.
   – Már mondtam. Zaklatni.
   – Tessék, gyalog? – Pár lépéssel közelebb megyek. – Sétálni akartál?
   – Azt terveztem, hogy végigfutok az út közepén, mint a Terminátor."



   "Az asztalomnál ülök, száraz, merev szemmel, és Josh üres székét bámulom. Az iroda hűvös. Csendes. Profi menedék. Odalent bármelyik fülkés bennlakó ölni tudna ezért a nyugalomért.
   Joshnak most egy törtfehér ingben kellene itt ülnie, velem szemben. A kezében lévő számológépen kéne pötyögnie, a homlokát ráncolnia, aztán megint pötyögnie.
   Ha itt lenne, rám nézne, és amikor a tekintetünk összekapcsolódik, egy vakus izzó gyulladna fel bennem. Bosszúságnak vagy ellenszenvnek vélném. Fognám a kis villanást, és olyasminek nevezném el, amiről én sem gondolnám, hogy valójában az."



   "– Aú! Mi van a zsebedben?
   – Ó! – Eszembe jut, mi az, és hülyén érzem magam. Leereszkedem a padlóra. – Semmi.
   – Megbökött. – Kihúzza a göröngyös alakot a zsebemből, és a nyakát nyújtogatja, hogy lássa, mit talált. – Egy Törp. Hát persze. Mi mást dugnál a zsebedbe? Miért van rajta masni?
   – Kábé tíz darabom van belőle. Dulifuli.
   – Ha nem tudnám, mennyire imádod a Törpöket, most meg lennék sértve."




   "– Én vagyok a főnököd, és én azt parancsolom, hogy élj egy kicsit ezen a hétvégén. Az utóbbi néhány napban mintha elhagytad volna magad. Nézd csak meg a szemed! Tiszta piros. Épp olyan rosszul festesz, mint Josh. Mindkettőtöket idegösszeomlásba kergettünk ezzel az előléptetéssel. – Elégedetlenül húzza össze a száját.
   – Vannak pillanatok, amikor azt kívánom, bár sose történt volna ez meg. Egyik része se. Az egyesülés. Az iroda. Az előléptetés. Ezzel valami véget ér, amire nem vagyok kész."




   "Az első álrandimon Joshua Templemannel a bokszokat már mind elfoglalták, így egymás mellett ülünk a pultnál. Lecsüng a lábam a bárszékről, amire ő segített fel, mint egy ötévest. Rendelünk, de azonnal el is felejtem, mit fogok enni. Josh a tenyerébe támasztja az állát, és hogy elüssük az időt, belefogunk a Farkasszem Játékba.



   "– Felelsz vagy Mersz? – kérdezi.
   Mindig pontosan tudja, hogy mit mondjon.
   – Merek.
   – Gyáva. Oké, edd meg a teljes üveg csípős mustárt, ami a hűtőmben van!
   – Ennél szexibb feladatban reménykedtem.
   – Hozok egy kanalat."


   A bejegyzésben szereplő fotók természetesen a könyv alapján készült filmből származnak.

 



   A Gyűlölök és szeretek az egyik legnépszerűbb chick-lit regény, a zsáner népszerű címeiből pedig megannyi adaptáció készült már. A mostani játékunk során minden állomáson egy-egy chick-lit adaptáció képét látjátok, a feladatotok, hogy beírjátok a címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

   Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





a Rafflecopter giveaway






03.02. - Sorok Között
03.03. - Fanni's Library
03.05. - Zakkant olvas
03.07. - Betonka szerint a világ extra 
03.09. - Hagyjatok! Olvasok! extra állomás
03.11. - Hagyjatok! Olvasok!