2019. október 31., csütörtök

Könyvmolyképző ősz-tél 2019 - ötödik, és még mindig nincs vége


Újabb előrendelhető könyvek a Könyvmolyképző Kiadónál és még mindig nincs vége!
Igazándiból sosem értettem miért kell hónapokon keresztül szüneteltetni az új könyvek megjelenését, aztán hirtelenjében egy egész teherautóra valót kiadni könyves összeröffenénesek dátumához igazítva, vagy éppen karácsony előtt, amikor úgyis mindenki túlköltekezi magát, de minden bizonnyal van rá magyarázat. Én személy szerint félhavi fizetést is ott tudnék hagyni a boltban csak az őszi-téli kínálatukra, s akkor hol vannak még a többi kiadó könyvei?




Leigh Bardugo – Pusztulás és felemelkedés
(Grisha 3)


Katona. Idéző. Szent.
Az ország sora egy megtört idézőn, egy kegyvesztett nyomkeresőn és egy egykori nagy mágikus sereg szétvert maradványain múlik.
Az Éjúr árnytrónján ülve uralkodik, míg a meggyengült és sebesült Alina Sztarkov igyekszik felépülni, az őt szentként imádó Apparátus kétes védelme alatt. Minden reményét egy rég eltűnt ősi lény mágiájába veti, és abba az esélybe, hogy egy bizonyos törvényen kívüli herceg még életben van.
Ahogy a szövetségesei és az ellenségei a háborúba sodródnak, egyedül Alina áll az ország és világ örök rabságával fenyegető, áradó sötétség között. Hogy megnyerje ezt a harcot, meg kell szereznie egy legendás lény hatalmát – ám a tűzmadár utáni hajsza váratlan fordulatot tartogat.
Kövesd végig sorsa minden fordulatát!


Eredeti cím: Ruin and Rising
Kategória: Vörös pöttyös




Véronique Petit – Abel szava


„A megvilágosodás mindig ugyanúgy történik.
Egy reggel arra ébredsz, hogy a szó nyilvánvalóvá vált benned. Ott visszhangzik a fejedben, a szívedben. Minden sejtedet átitatta. A részeddé lett, beléd vésődött. Mindörökre. Akár szép, akár csúnya, akár erős, akár nevetséges, akár kicsi, akár nagy, ezzel a szóval kell élned. Nincs más választásod.”
Abel már nagyon várja, hogy kiderüljön a szava, a szó, mely meghatározza majd az életét.
Természetesen az az álma, hogy nagy vagy erős szava legyen, dicsőséget és boldogságot hozó.
Egy nap valaki galádul felírja az iskola falára Clara szavát, a lányét, akibe Abel titkon szerelmes. Pedig elvileg a szavunkat senki nem ismerheti, a szó titkos, lényünk legrejtettebb mélyéhez tartozik. És Clara szava egyáltalán nem olyan, amire büszke lehet az ember. Hitvány kis szó.
Ki követhette el ezt a gaztettet, és honnan tudhatta Clara szavát? Néhány nappal később bekövetkezik az, amit Abel oly régóta várt: reggel úgy ébred, hogy végre ott van a fejében a szava. Csakhogy ez a szó messze nem felel meg az álmainak.
És a titokzatos elkövető újra lecsap – ezúttal ő az áldozat.
Némi fantasztikummal színezett lebilincselő történet
a kamaszkori útkeresésről, önmagunk elfogadásáról, álmaink megvalósításáról.


Eredeti cím: Le mot d’Abel
Kategória: Vörös pöttyös




Erin Watt – Megkopott korona
(A Royal család 3.5)


Gideon Royal két évvel ezelőtt, egyetlen hiba miatt elveszítette álmai szerelmét. Azóta megcsömörlött, közönyössé vált, és belekerült a zsarolás, a szívfájdalom és a veszteség végtelen spiráljába. Amikor egyetemre került, azt remélte, mindent újrakezdhet. Ám a sors másként tervez, és ismét az útjába sodorja Savannah Montgomeryt.
Savannah úgy hiszi, nincs már visszaút Gideon árulása után.
A fiú azt reméli, téved.
Megbocsátás. Remény. Megváltás. Gideon megfogadta, hogy visszaszerzi a lányt, aki elrabolta a szívét. És ha egy Royal elhatároz valamit, a végsőkig elmegy, hogy valóra váltsa.
A szédítően népszerű Royal családban mindig történik valami.
Hagyd, hogy kiragadjon a hétköznapokból!


Eredeti cím: Tarnished Crown
Kategória: Rubin pöttyös




Tijan – Vészkijárat


A mostohabátyám miatt iratkoztam be erre az egyetemre.
De mi van, ha beleszeretek valakibe, aki pont az ellentéte?
Igen, kicsit naiv voltam, nehezen illeszkedtem be, és túlzottan a fantáziavilágomban éltem, de Caden Banks nagyon téved, ha azt hiszi, irányíthat.
Új család, új barátok, új élet… és új kihívások.
Minden, amiről egy egyetemista élete szól: szerelem, buli, tanulás, siker, kudarc… és az élet nehéz kérdései is: veszteség, kétség, gyász.


Eredeti cím: Anti-Stepbrother
Kategória: Rubin pöttyös




William L. Myers Jr. – Életem védelme
(Történetek a tárgyalóteremből 1)


Ha elveszted életed tárgyalását, mindent elveszíthetsz.
Amikor egy fiatal újságírónőt holtan találnak, a gyilkossággal pedig egy ismert philadelphiai üzletembert gyanúsítanak, Mick McFarland élete legnehezebb ügyében találja magát.
Védence, David Hanson Mick jó barátja volt a jogi egyetemen, az áldozat pedig órákkal a halála előtt jogi segítséget kért Micktől.
Mick mindkét térfélen játszott már a philadelphiai bíróságok játszmáiban. A város egyik legjobb védőügyvédjeként és egykori ügyészként a legapróbb jogi trükköket is ismeri.
Ahhoz, hogy győzzön, szüksége is lesz mindegyikre.
Ahogy azonban a tárgyalás halad, és az ügy részletei kibontakoznak, beigazolódnak a legnagyobb félelmei. Ez a tárgyalás már így is túlságosan személyesen érinti, most pedig veszélybe kerül a cége, a családja és az élete is.
Mick csak egy módon nyerheti meg ezt a tárgyalást: élete legbriliánsabb védelmét kell felépítenie, mely a létező összes jogi és morális határt átlépi.
Feszült, csavaros tárgyalótermi thriller mely a szerző jogi jártassága miatt végig megőrzi hitelességét.


Eredeti cím: A Criminal Defense
Kategória: Kristály pöttyös




Rachel Caine – Nincs menekvés
(Stillhouse Lake 1)


A gyilkosságok nem értek véget, amikor a férjét elkapták.
Gina Royal maga a megtestesült középszerűség: egy félénk, közép-nyugati háziasszony, aki boldog házasságban él, és két imádni való gyereket nevel. De amikor egy autóbaleset felfedi, hogy férje sorozatgyilkosként titokban kettős életet él, Ginának új életet kell kezdenie Gwen Proctorként, félelmetes anyaharcosként.
Most, hogy az exférje börtönben van, Gwen végre menedéket talál a félreeső Stillhouse Lake-ben. Bár a zaklatók és az internetes trollok, akik azt hiszik, köze volt a férje rémtetteihez, még mindig nem szálltak le róla, Gwen néha már-már elhiszi, hogy a gyerekei békében nőhetnek fel.
Ám épp amikor már kezdi megszokni új identitását, egy holttest bukkan fel a tóban, és fenyegető levelek kezdenek érkezni egy jól ismert címről. Gwennek jól meg kell gondolnia, kiben bízik, különben fény derülhet a titkára, és a gyerekei áldozatul eshetnek egy szadista gyilkosnak, aki élvezetét leli abban, hogy kínozza őt.
Egy dolog biztos: már tudja, hogyan vegye fel a küzdelmet a Gonosszal. És nincs, ami megállítsa.


Eredeti cím: Stillhouse Lake
Kategória: Kristály pöttyös, női pszichothrillerek




Christopher Farnsworth – Halálakták


John Smith különleges képessége inkább tűnik átoknak, mint áldásnak: hozzáfér mások gondolataihoz.
Hallja a dalt, amit magadban dúdolsz, ismeri titkos félelmeidet, átéli fájdalmas emlékeidet, amelyektől képtelen vagy szabadulni. A CIA addig finomított a képességén, míg egyik leghatékonyabb ügynökük nem lett, de John idővel elhagyta az ügynökséget, és most a magánszektorban tanácsadóként dolgozik, miközben igyekszik kordában tartani adottságának sötét oldalát, és elkerülni a bajt.
John azonban váratlanul veszélyes vizekre keveredik, amikor legújabb megbízója, a milliárdos szoftver-géniusz, Everett Sloan felbéreli egy volt alkalmazottja – a tech-fenegyerek Eli Preston – utáni nyomozásra. Mielőtt azonban behatolhatna Preston fejébe, lelepleződik, és Sloan fiatal asszisztensével, Kelsey-vel az oldalán menekülnie kell.
Titokzatos ellenség vadászik rájuk, akinek erőforrásai végtelenek, motivációja pedig ismeretlen. Egyetlen esélyüket a túlélésre John különleges képessége jelenti.
Lendületes thriller, melyből kiderül, hogy a legveszélyesebb fegyver az emberi elme.
Éld át az izgalmait!


Eredeti cím: Killfile
Kategória: Kristály pöttyös, női pszichothrillerek