2021. február 28., vasárnap

Könyvmolyképző Kiadó – 2021 március



   Bekukkantottam a Könyvmolyképző Kiadó webshopjába és előrendelhető könyvekre bukkantam, melyek várhatóan márciusban fognak megjelenni. Természetesen most is több kategóriában kényeztet el minket a Kiadó, tehát – elképzelhetően – mindenki talál magának kedvére való olvasmányt.




Amy Harmon – A madár és a kard
(A madár és a kard krónikái 1)


   A szerelem valóban nem ismer határokat?

   Csitt, leányom, tartsd magadban! Minden szót, mi elhagyná ajkad!
   Legyen az erőd benned rejlő, ne szólj, ne mondj, míg az idő eljő!
   Tanulj, fejlődj, de ne beszélj, hallgass, lányom, hogy tovább élj!

   Aznap, amikor anyámat megölték, megmondta apámnak, hogy többé nem fogok beszélni, és hogy ha meghalok, ő is velem hal. Azt is megjósolta, hogy a király eladja a lelkét, a fiát pedig elnyeli az ég.
   Apám igényt tart a trónra, és most a háttérben várakozik, várja, hogy anyám szavai valóra váljanak. Apám kétségbeesetten vágyik a koronára. Én csak szabad akarok lenni.
   Hogy szabad legyek, el kéne szöknöm, de anyám átka és apám kapzsisága fogva tart. Nem tudok beszélni vagy bármilyen hangot hallatni, képtelen vagyok karddal bánni, vagy elcsábítani a királyt. Egy olyan földön, ahonnan minden mágiát kiirtottak, talán a szeretet az egyetlen varázserő. De ki lenne képes szeretni… egy madarat?

   14 éves kortól ajánljuk!


   Eredeti cím: The Bird and the Sword
   Kategória: Vörös pöttyös




Jenny B. Jones – Ott rám találsz


   Finley-t a gyász űzi Írországba. De a szeretet vezeti haza.

   Finley Sinclair nem egy tipikus tizennyolc éves. A jó humorú, kitartó és törekvő lány a New York-i Konzervatóriumba készül felvételizni. A meghallgatásra saját szerzeménnyel készül. Még be kell fejeznie a dalt, ám kreativitása a semmibe vész, amikor a bátyja, Will életét veszti.
   Finley úgy dönt, Írországba megy tanulni. Végig akarja járni az utat, amiről Will az útinaplójában mesél. A testvére ezen a helyen érezte magát legközelebb Istenhez, és Finley bízik abban, hogy útjának bejárása neki is segíteni fog, hogy rátaláljon a lelki békéjére.
   Beckett Rush, a szívtipró hollywoodi sármőr, a tinilányok bálványa szintén Írországba megy, egy vámpíros film forgatására. A repülőúton összeismerkedik Finley-vel, és hamar kiderül, hogy ő az egyetlen lány, aki nem ájul el a fiú vonzerejétől. Végül ráveszi, hogy legyen az asszisztense, cserébe pedig ő végigkíséri az országon.
   Írországban Finley lassan ismét az összeomlás szélére kerül. Fivére elvesztése, a rengeteg feladat és a közte és Beckett közt bontakozó különös kapcsolat miatt ismeretlen, aggasztó bűntudat gyötri. Mikor szól végre hozzá Isten ebben a smaragdzöld színű mennyben?
Aztán valami olyasmit tapasztal meg, ami gyökeresen megváltoztatja az életszemléletét. Vajon rájön, hogy minden, amit eddig keresett, végig ott volt vele?

   17 éves kortól ajánljuk!


  Eredeti cím: There You’ll Find Me
  Kategória: Vörös pöttyös




Casey McQuiston – Vörös, fehér és királykék


   Mi történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg?

   Mikor édesanyját megválasztják az Egyesült Államok elnökének, Alex Claremont-Diazból azonnal afféle királyi herceg lesz, amerikai módra. Jóképű, karizmatikus, zseniális – a mai fiatalokhoz szóló színarany a marketingcsapat kezében.
   Csak egyetlen gond van vele: ellenséges érzelmei egy valódi herceggel, Henryvel szemben az óceán túlpartjáról. És mikor a bulvársajtó kezébe kerül egy fénykép Alex és Henry botrányos összecsapásáról a walesi trónörökös esküvőjén, ez már az amerikai-brit kapcsolatokra is hatást gyakorol.
   A család- és államfők kárenyhítési tervvel állnak elő: megrendezik a két rivális megbékélését. Ám ami eleinte csak az Instagramnak szóló, megrendezett barátság, hamarosan elmélyül, és veszélyesebb lesz, mint azt ők ketten valaha várták volna. Alex azon kapja magát, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódott a korántsem régimódi Henryvel, ami befolyásolhatja az elnökválasztási kampányt, a feje tetejére állíthat két országot, és kérlelhetetlenül felveti a kérdést: a szerelem végső soron megmentheti a világot?
   Két nemzetközi celeb élete testközelből, és a megkerülhetetlen kérdés: vállaljuk-e magunkat?

  16 éves kortól ajánljuk!


   Kategória: Rubin pöttyös
   Eredeti cím: Red, White, & Royal Blue




Wally Lamb – Ez minden, amit tudok


   Felejthetetlen remekmű.

   A kapcsolódás és az elidegenedés, a hatalom és a bántalmazás, a pusztulás és a megújulás története, ami hol vidám, hol tragikus, hol titokzatos – és mélységesen emberi.
1990. október 12-én délután az ikertestvérem, Thomas belépett Connecticut állam Three Rivers városának közkönyvtárába, elvonult az egyik hátulsó olvasófülkébe, és imádkozni kezdett, hogy Isten fogadja el az áldozatot, amit meghozni készül.
   Dominick Birdsey, a negyvenéves szobafestő visszafogott életét mélyen feldúlja paranoiás skizofrén ikertestvére, Thomas megdöbbentő tette. Dominicknak gondoskodnia kell a testvéréről, és egyben szembeszállni a sötét titkokkal és fájdalommal, amelyeket mélyen eltemetett. Küzd, hogy megbocsátást találjon, és talán megbékéljen életével és származásával.
   Wally Lamb megrázó történetéből díjnyertes HBO-minisorozat is készült, Mark Ruffalo káprázatos kettős alakításával.

   Felnőtteknek ajánljuk!


   Kategória: Arany pöttyös
   Eredeti cím: I Know This Much is True




Aleksandr Voinov – Sötét lélek
(Sötét lélek 1-2-3)


   A szeretet még a legsötétebb lelket is megvilágítja.

   Stefano Marino teljes jogú maffiatag, boldog házasságban élő maffiafőnök a nyugati partvidékről, aki keletre utazik, hogy kivárja a család egyik fejedelmének halálát. Az összes öreg róka összegyűlik – nyilván köröznek a cápák, ha vér van a vízben –, ám akad egy új arc is, aki felkelti Stefano figyelmét.
   Silvio „Barracuda” Spadaro a nyugdíjba vonult consigliere testőre. A fiatal gyilkos alvilági családjában főbenjáró bűnnek számít melegnek lenni, de ő sohasem törődött különösebben a szabályokkal.
   Fekete szemét rászegezi Stefanóra, olyan érzéseket keltve ezáltal az idősebb maffiózóban, amiket egész életében igyekezett elnyomni. Stefano akármennyire is tiltakozik, amikor az orosz maffia behatol a felségterületére, és segítségkérésre kényszerül, a consigliere olyan árat kér, aminek következtében még egyszer szembe kell néznie Silvióval – és a legsötétebb vágyaival.
   Ám már Silvio puszta közelsége is tönkreteheti mindazt, ami fontos Stefanónak: a maffián belüli helyzetét, az emberei iránta érzett tiszteletét és végül, de nem utolsósorban a házasságát is.
   Stefanónak az üzleti ügyeiben is súlyos döntést kell hoznia: vagy harcol és kockára tesz mindent, vagy elmenekülve megvédi magát és azokat, akiket szeret.

   18 éven felülieknek!


   Kategória: Rázós könyvek
   Eredeti cím: Dark Soul




Brent Week – A Vértükör
(Fényhozó 4)


   MIKOR BUKIK EL EGY BIRODALOM?

   A Hét Szatrapia már csak négyre csökkent, és azokat is fenyegeti a Fehér Király serege. Gavin Guile, a volt uralkodó, a volt Prizma, a volt gályarab, az egyetlen, aki elháríthatta volna a háborút, most bukott és összetört ember, foglya a börtönnek, amit ő maga alkotott. Kip Guile elkeseredetten és utolsóként harcol a Fehér Király növekvő erejével, Karris, a Fehér megpróbálja összefogni a széteső birodalmat, és ebben egyedüli segítője gyilkos és áruló apósa, Andross Guile. Teia új, sötét képességei birtokában küzd a sötét erők ellen. Már csak ők akadályozhatják meg, hogy a Chroméria romlott hatalma után valami még rosszabb következzen – hacsak nem jön el a Fényhozó.

   Felnőtteknek ajánljuk!


   Kategória: Sötét örvény
   Eredeti cím: The Blood Mirror