2018. október 3., szerda

Könyvmolyképző Kiadó - őszi megjelenések - 2 rész ... és folyt. köv.

  


   Még nagyobb sebességre kapcsolt a Könyvmolyképző Kiadó, hiszen csupán tíz nappal az előző, hasonló témájú bejegyzésem után, újabb előjegyezhető vagy előkészületben lévő könyvekről számolhatok be. És ezzel még mindig nincs vége, hiszen a kiadó további meglepetéseket is tartogat az olvasói számára... tehát valamikor ennek a bejegyzésnek is lesz folytatása, mert miért is ne?
Nagyon veszélyben van a malacpersely tartalma, az már biztos!



   


   Manon Fargetton – Szökevények éjszakája (A lista 2)

Ha kézbe vesszük a saját sorsunkat, mi is erőssé válunk.  De ezt csak együtt érhetjük el. Mert együtt legyőzhetetlenek vagyunk.”
Három év telt el a Gólyák Klinika-beli végzetes éjszaka óta. Morgane és Izia egymástól távol, új személyazonosság alatt él.  Samuel biológiai apja, Martin Klein professzor „nagyköveteként” médiasztárrá vált, és azt hiszi, Timothée-val együtt a lányok is meghaltak.
Amikor a még mindig szökésben lévő tudós egy tévéműsoron keresztül bejelenteni készül, ki finanszírozta az általa végrehajtott genetikai manipulációkat, Nathan, a meggyilkolt, de mesterséges intelligenciaként tovább élő barátjuk úgy dönt, ideje újra összehoznia a két lányt. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek,  a hibridek élete újra veszélybe kerül.
És nem csak az övék. Kik ezek a csuklyások, akik túszul ejtik  a műsor stábját és közönségét?  Mi a céljuk?
Hogy a saját és mások életét mentsék, a hibrideknek össze kell fogniuk. Kezdetét veszi egy lélegzetelállító versenyfutás az idővel, és egy megfoghatatlan ellenséggel…
Sem csodálatot nem érdemelnek, sem azt, hogy féljenek tőlük. Ők csupán az élethez való jogukat követelik. És azt, hogy ugyanúgy rendelkezhessenek a jövőjükkel, mint bárki más.


Eredeti cím: Les fugitifs
Sorozat: Vörös pöttyös





   Elle Kennedy – A cél (Off-Campus 4)

A végzős Sabrina James már látja maga előtt az egész jövőjét: lediplomázik a Briaren, brillíroz a Harvard jogi karán, aztán szerez egy jól fizető állást valami menő cégnél. Szeretne kilépni nyomorúságos múltja árnyékából, ezért sem ideje, sem energiája nincs egy jóképű hokisra, aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. John Tuckerrel csupán egyetlen tüzes – ám meglepően gyengédre sikerült – éjszakát tervez, de néha egy éjszaka is elég, hogy az ember élete fenekestül felforduljon.
De a játék egyre bonyolódik.
Tucker hisz a csapatjátékban, meggyőződése, hogy az legalább olyan fontos, mint az egyéni teljesítmény. A jégen nem keresi a reflektorfényt, de amikor huszonkét évesen apa lesz, nem hajlandó a háttérben maradni. Már csak azért sem, mert a leendő anya gyönyörű, okos és hihetetlenül izgalmas. A gond csak az, hogy Sabrina James nem adja könnyen a szívét, és a lobbanékony, barna szépség túl makacs, hogy segítséget fogadjon el. Ha Tucker meg akarja szerezni álmai nőjét, meg kell győznie, hogy bizonyos célokat csak együtt érhetnek el.
Vágytál már a folytatásra?
Íme eljött. Élvezd ki minden pillanatát!


Eredeti cím: The Goal
Sorozat: Rubin pöttyös





Lauren Kate – Megbocsátás (Fallen 5)

A szerelmeddel élni maga a Mennyország.
Elszakítva lenni tőle maga a Pokol.
Cam vajon hová kerül?
Cam tudja, milyen a megszállottság. Több időt töltött a Pokolban, mint amennyit egy angyalnak szabad volna. Számára  a legújabb pokol egy gimnázium, ahol Lilith – az egyetlen lány, akit szeret – az ő bűneiért vezekel.
Cam alkut köt Luciferrel. Tizenöt napja marad, hogy a kiválasztottja újra belé szeressen. Ha sikerül, Lilith visszatérhet a világba, és Cammel élheti le az életét. De ha kudarcot vall…, Camet a Pokolban egy külön a számára fenntartott hely várja.
Tikk-takk.
A népszerű sorozat újabb kötete, egy önmagában is izgalmas ifjúsági regény szerelemmel, földöntúli lényekkel és fordulatos cselekménnyel.
Bontsd ki a szárnyad, és repülj, míg a rosszfiú, a sötét angyal végre feltárja meggyötört szívét az Unforgiven / Megbocsátás című, nagyszerű regényben.

Eredeti cím: Unforgiven
Sorozat: Vörös pöttyös






Jaymin Eve – A sárkány jele (Szuperlények börtöne 1)

Mi történik, ha olyan titok kerül napvilágra, ami nemcsak felforgatja az egész eddigi életedet, hanem halálos veszélybe is sodor?
A huszonkét éves Jessa Lebron rendkívül éles érzékekkel megáldott farkasváltó, akinek figyelmét a levegő legapróbb rezdülése sem kerüli el. Mégis döbbenten értesül a hírről, hogy anyja, aki születése után nem sokkal elhagyta őt, visszatér a falkához, és olyan titkokat tár fel, melyek gyökeresen megváltoztatják a lány életét.
Kiderül, hogy Jessa a sárkány jelét viseli, ezért halálos veszély fenyegeti. A billogos alakváltók ugyanis arra hivatottak, hogy feltámasszák az ősi, vérszomjas sárkánykirályt – ezért bármi áron, de el kell pusztítani őket.
Jessa szeretne többet tudni a jelről, és kíváncsisága végül Vanguardba, a hírhedt börtönbe juttatja, ahol paranormális bűnözőket tartanak fogva. Szerencsére nem kell egyedül szembenéznie a nehézségekkel, mivel legjobb barátja, a sárkányváltó Braxton Compass is vele tart. Tervet kovácsolnak, hogy magukat és a sárkány jelét viselő alakváltókat kiszabadíthassák.
De vajon képesek lesznek-e megakadályozni, hogy a sárkánykirály feltámadjon poraiból?

Eredeti cím: Dragon Marked
Sorozat: Zafír pöttyös
Megrendelhető           Beleolvasó 





Carola Wimmer – Együtt, szabadon (A menedék 1)

Minden lórajongónak – a filmhez készült könyv.
Mika rettenetően elkeseredett. Mivel az iskolában megbukott, a táborozás helyett egész nyáron magolnia kell – méghozzá pont a szigorú nagymamája lovasfarmján. De a lánynak esze ágában sincs a könyveibe temetkezni, és hagyni, hogy Sam, a lovászfiú megfigyelje. Az istálló legsötétebb bokszában rátalál a vad és félénk ménre, Szélviharra. Még Michelle, a farm legjobb díjugratója, és a nagymamája sem tudja megfékezni a veszélyesnek tartott állatot. A nyugtalan ló teljesen elbűvöli a lányt, és minden figyelmeztetés ellenére titokban az istállóba lopódzik. Ez lesz különös barátságuk kezdete, mert Mika ekkor fedezi fel a lovak iránti rajongását és egészen különleges adottságát: beszéli a lovak nyelvét! Vajon meg tudja szelídíteni Szélvihart?
Megható történet egy igaz barátságról, a lovak iránti őszinte szeretetről és a bátorság hatalmáról. Számtalan színes fotóval a könyv alapján készült film jeleneteiből és a szereplőkről.

Eredeti cím: Zuzammen sind wir frei
Sorozat: Vörös pöttyös



Előkészületben





Vi Keeland, Penelope Ward – Nagyképű öltönyös

Az ellentétek meddig vonzzák egymást?
A szokásos reggelnek indult a vonaton.
De csak addig, amíg fel nem figyeltem az átellenben ülő férfira.
Olyan lekezelőn beszélt valakivel telefonon, mintha ő irányítaná a világot.
Mégis minek képzeli magát ez a nagyképű öltönyös? Istennek?
Bár meg kell hagyni, tényleg úgy nézett ki, mint egy isten.
Ám mi ketten nem is lehetnénk különbözőbbek.
És jól tudjuk, mit mondanak az ellentétekről.
Semmi sem készíthetett volna fel arra az útra, amire végül magával vitt. Arra pedig pláne nem, hogy hova fogunk a végén kilyukadni.
Mert minden jó véget ér, igaz egyszer?
Leszámítva a mi kapcsolatunkat, mert még csak nem is sejtettem, hogy az miként végződik.

Eredeti cím: Stuck-Up Suit
Sorozat: Rubin pöttyös





Bálint Erika – Adj esélyt!

Szavak, melyek fontosabbak, mint élet…
Adorján évekig hazugságban élt. Ismert orvosként azt tette, amit a társadalom elvárt: megnősült és gyereke lett. Ám találkozott egy férfival, és elhagyta a feleségét, hogy szabadon szerethessen egy olyan korban, amikor ez megbocsáthatatlan volt.
Évekkel később, amikor kiderül, hogy halálos beteg, versenyt fut az idővel, és már bármit megadna, hogy megismerhesse a fiát.
Fia, Tomi egy olyan főiskolán tanul, ahová anyja kényszerítette, és csak magában dédelgeti az álmot, hogy szakács legyen. Életét felborítja a hír, hogy az apja életben van, sőt, találkozni szeretne vele.
Vajon képes Tomi megbirkózni a feltörő érzésekkel?
Szeretet és gyűlölet tánca zajlik közöttük, és az anya között.
Van megbocsátás? Meghallják-e egymást, mielőtt túl késő lenne?
Egy különleges, realista regény napjaink Budapestjéről a rendkívüli történetek kedvelőinek.

Sorozat: Arany pöttyös





Marissa Meyer – Cinder, Hamupipőke a kiborgok között (Holdbéli krónikák 1)

Még a jövőben is „egyszer volt, hol nem volt”-tal kezdődnek a történetek…
A tizenhat éves Cindert a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder az agyi interfészének köszönhetően szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőjárműveket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel a vásári bódéjában, hogy javítsa meg neki a meghibásodott androidját még a nagy bál előtt. A trónörökös tréfásan odaböki, hogy „nemzetbiztonsági ügy”-ről van szó, de Cinder sejti, hogy a dolog jóval komolyabb, mint amilyennek a herceg be akarja állítani.
Jóllehet szeretné lenyűgözni a fiút, Cinder szándékai egy csapásra megváltoznak, amikor a mostohahúga, akit egyetlen barátjának tekint az emberek között, megfertőződik azzal a halálos betegséggel, amely immár több mint egy évtizede sanyargatja a Föld lakosságát. A lány betegségéért a mostohaanyja Cindert hibáztatja, ezért beviteti a betegség ellenszerét kereső kutatóközpontba kísérleti alanynak, amely „tiszteletreméltó” pozícióból még senki nem került ki élve.
De a vezető tudós hamar rádöbben valamire az új kísérleti nyúllal kapcsolatban. Egy olyan titokra, amelyért mások ölni is hajlandóak volnának.

Eredeti cím: Cinder
Sorozat: Vörös pöttyös





Sally Thorne – Gyűlölök és szeretek

Nemezis (fn)
a) Ellenfél, rivális, akit képtelenség legyőzni
b) Valakinek a veszte
c) Joshua Templeman
Lucy Hutton és Joshua Templeman ki nem állhatják egymást. Nem csupán ellenszenvesek egymásnak. Nem épp hogy csak megtűrik egymást. Hanem gyűlölik a másikat. Az sem okoz nekik problémát, hogy ki is mutassák az érzéseiket egy sor rituális, passzív-agresszív játékon keresztül az irodában, ahol egy kiadó társigazgatóinak asszisztenseiként egymással szemben ülve dolgoznak. Lucy nem érti Joshua karót nyelt, ideges, aggályoskodó hozzáállását a munkához. Joshua pedig egyértelműen nem tudja hova tenni Lucy hóbortos ruháit, különcségét és túlzott derűlátását.
Most ugyanazért az előléptetésért versenyeznek, és elszánt küzdelmüket immár semmi sem fékezheti meg. Lucy nem hajlandó meghátrálni, annak ellenére sem, hogy legújabb játékuknak álmai munkája lehet az ára…
Ám pont amikor a köztük lévő feszültség a tetőpontjához közeledik, Lucy rájön, hogy talán nem is utálja a férfit. És talán a férfi sem utálja őt.
Vagy lehet, hogy ez is csak egy újabb játék?
„Tiszta szívből ajánlom.” – Susan Elizabeth Phillips, New York Times bestseller szerző

Eredeti cím: The Hating Game
Sorozat: Arany pöttyös