2018. április 24., kedd

A nyár megjelenései...


Ugye véget ért a Könyvfesztivál, most mindenki erről ír, erről beszél, élménybeszámolókat tart és fotókat mutogat.
Én nem fogom megtenni azon egyszerű oknál fogva, hogy nem voltam a Könyvfeszten és nem is állt szándékomban kimenni a Millenárisra. Furcsa, vagy sem, még van ilyen könyves blogger is, s ezt becsülettel fel is vállalom. Tehát nem fogok arról beszélni/írni, hogy mi volt – az már úgyis történelem –, hanem inkább arról ejetnék néhány szót, hogy mi lesz. Konkrétan a várható megjelenésekről lenne szó röviden.
Már itt van április vége, május az már majdnem nyár – bár ha a hőmérőre nézek, akár már most is annak lehetne nevezni azt, ami odakint van. Nos, ha nyár, akkor szabadságolások, akár több időnk is lesz majd olvasni – bár ez rám nem igazán vonatkozik, én minden lehető és lehetetlen helyen olvasok.
A teljesség ígénye nélkül elmondanám, hogy milyen könyvek megjelenésére várok, vagy várhatóak a következő (nyári) hónapokban, főleg a romantikus műfajban, de nemcsak.
Májusban az Álomgyár két olyan könyvet is megjelentet, ami felkeltette az érdeklődésem, de náluk ez sohasem biztos, mert csak egyet gondolnak és hamarabb piacra kerül a könyv. Más kiadók ezt inkább csúszás formájában művelik el. No, de vissza a könyvekhez! Az egyik Anne L. Green új könyve lenne, az Ördögi kísértés, a másik pedig Meghan March legfrissebbje, a Vigyél magaddal. Bevallom, nem fejeztem be Meghan March Vágy trilógiáját, mert már túlzottan húzta az időt az apró és jelentéktelen történésekkel és kliségyújteménnyel, de gondoltam kapjon a szerző még egy esélyt, lehet a Vágy trilógia nem a legjobb írásai közé tartozott – bár mindig mondom/írom, hogy ez ízlés kérdése.
A General Press sem hanyagolja el olvasóit. Engem különösen Sabrina Jeffries: Botrányos bajkeverők című könyve érdekel, ami A herceg emberei sorozat második része, de nem mondanék nemet Eithne Shortall: Szerelem a huszonhetedik sorban című könyvére sem. Jó hír Debbie Macomber kedvelőinek (én nem vagyok az), májusban kézbe vehetik Végül hazatalálsz című regényét – bár ez máris vitatható, hogy mikor jelenik meg, májusban vagy júniusban.
A fantasy rajongói sem panaszkodhatnak, hiszen reméhetőleg megjelenik Sherrilyn Kenyon Sötét vágyak vadásza sorozatának tizedik része, A Hold sötét oldalán címmel. S a HarperCollins (volt Harlequin) folytatja Sarah Morgan New Yorkból szeretettel sorozatát a harmadik résszel: Csoda az 5. sugárúton. Mindkét előző részt olvastam, de pillanatnyilag fájdalmasan fúj a szél a fejemben, hogy miről is szólt ez a sorozat?

Június első sorban a 89. Ünnepi könyvhétről fog szólni, minden bizonnyal sok kiadó előkapja a nagyágyút és meglepetésekkel szolgál olvasóinak. Ami biztosan érdekelni fog, az Cecelia Ahern új könyve, a Lantmadár, valamint Jodi Picoult: Ítélet, az Athenaeum kiadó gondozásában. S itt jön a meglepetés! A kiadó folytatja Rachel Gibson Hokisok sorozatát a hatodik résszel, melynek címe Az én pasim. 
   A General Press is pénzköltésre ösztönöz, mert jön Elizabeth Hoyt Maiden Lane sorozatának nyolcadik része Szívembe zárva címmel (nagy rajongója vagyok a sorozatnak), és érdekes lehet Sarah Vaughn Egy botrány természetrajza könyve is, a történelmi regények kedvelői pedig Joanna Courtney: A hódító királyné című könyvnek örülhetnek
A Libri Kiadó több könyvet is piacra dob, ezek között említeném Laurelin Paige: Chandler című könyvét, ami a Fixed sorozat ötödik része. Nem mondanám, hogy nagy rajongója vagyok a sorozatnak, de ez a kötet azért mégis érdekel. Érdekesnek tűnik még J. Daniels: Nyolcbetűs szavak, valamint Courtney Cole: Ha velem maradsz.  
   A HarperCollins júniusban új Stephanie Laurens sorozatot indít Kalandorok címmel, és melynek első része A Lady parancsára lesz. Akik már olvasták a szerző műveit, azoknak nem újdonság, hogy ez is egy klasszikus romantikus – vagy történelmi romantikus, kinek melyik elnevezés tetszik –, történet lesz.

Júliusra a Művel Nép Kiadó harangozott be egy rakat új könyvet, olyan igazi nőcis nyári olvasmányokat. A kiadó stílusát ismerve ezek a megjelenési dátumok erősen felejtősek, nem kell elmondanom miért, ezt már mindenki tudja. Viszont a General Press egy újabb Veronica Henry könyvvel örvendeztet meg, Álmaink otthona címmel. Ennek én személy szerint nagyon örülök, mert kedvelem a szerzőt, és annak is, hogy a Regényes Romantika sorozatukban egy újabb Madeline Hunter könyv érkezik, A szélhámos szerető.
A Libri terv szerint egy újabb Laurelin Paige könyvvel jelentkezik, ezúttal a Szabadíts meg cíművel és a HarperCollins erőt vett magán és elhozza Susan Mallery rajongóinak a Szeder sziget sorozat harmadik részét, a Csak a csillagokat.

Augusztus az a nyár, meleg és az uborkaszezon jegyében telik el, de azért nem hagy cserben minket a Libri, hiszen elképzelhetően végre megjelenik Sierra Cartwright Donovan trilógiájának harmadik része Megfeszítve címmel. Egy újabb Courtney Cole könyv is érkezik, a Mielőtt elbukunk. A General Press pedig a skótos történetek rajongót örvendezteti meg, ugyanis augusztusban megjelenik Monica McCarty A Felföld rettegett fiai sorozatának hetedik része, A Vadász, lehet ismét ájuldozni és sóvárogni a nagyon szexi harcosok után.

Természetesen ez nem egy teljes lista, hiszen sok kiadó csak hozzávetőleges megjelenési listát tesz közzé, aztán mikor megjelenik a könyv, akkor majd észrevesszük, hogy van. Például a Gabo Kiadó egy egész Lisa Kleypas sorozatot ígért a nyárra, a Ravenelt (Érzéketlen aranyifjú, Winterborne választottja, Ördöngös tavasz) és hozzá még Johanna Lindsey: Gyönyörű vihar című könyvét is (ha jó emlékszem ez a Mallory sorozat soron következő része, de azért mérget nem vennék rá) és egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy tényleg meg is fognak jelenni valamikor a nyáron (az idén? egyáltalán?) ezek a könyvek, vagy maradunk az ígéret szintjén.
Ez csupán néhány olyan könyv amit nagyon várok a nyár folyamán, s hol van még a Könyvmolyképző, a Maxim, vagy akár a Lettero Kiadó. Tehát unni nem fogjuk magunkat a nyáron sem, lesz mit olvasni, csak győzzük idővel és anyagiakkal...